Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Doomsday Clock έρχεται το τέλος

Tο… τέλος του κόσμου θα έρθει το 2024, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock). «Το τέλος έρχεται» , πάντα μετά από χρόνια πολέμων και φυσικών καταστροφών.

Η καθιερωμένη ανακοίνωση του Bulletin of the Atomic Scientists, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ως είθισται.

Οι δείκτες του ρολογιού κινούνται όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, με τη χρονική αυτή στιγμή vα αντιπροσωπεύει το σημείο στο οποίο η Γη γίνεται «ακατοίκητη».
«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζεται στο εν λόγω άρθρο.

Τι είναι το Doomsday
Το ρολόι «Doomsday», μία συμβολική κατασκευή, χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Από τότε που οι επιστήμονες κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε στο τέλος της ανθρωπότητας.
Όπως γίνεται τα τελευταία αρκετά χρόνια, στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock.

Πλέον, το ρολόι εκτιμάται ότι βρίσκεται 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947. Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά «μπορεί να είναι και η τελευταία της ανθρωπότητας και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας».

Σε ποιον είναι αφιερωμένο το ρολόι της Κρίσης για την Κλιματική Αλλαγή και την Υπερθέρμανση του πλανήτη;
  •  Ομάδα 1: Το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας, το Sierra Club, το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας Πόρων και το Ίδρυμα Hewlett Packard. Αυτοί οι οργανισμοί ελέγχουν πάνω από το 70% των χρημάτων για την εκπαίδευση για την υπερθέρμανση του πλανήτη μόνο στις ΗΠΑ. Δεν έχουν εκπαιδευτεί για τους στόχους και τις προθεσμίες μείωσης των ορυκτών καυσίμων REAL 2025 ή για αποτελεσματικές λύσεις υπερθέρμανσης του πλανήτη που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την εξαφάνιση μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας μέχρι τα μέσα του αιώνα. ανθρώπινη, ζωική και βιολογική εξαφάνιση μέχρι τα μέσα του αιώνα. 
  •  Ομάδα 2: Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, οι δημιουργοί και οι υποστηρικτές του Green New Deal και το Grantham Foundation. (Η εκπαίδευση έκτακτης ανάγκης του ιδρύματος Bill and Melinda Gates REAL για την εξαφάνιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι τόσο ελάχιστη που είναι αξιολύπητη. 
 Το λίγο που κάνει ΔΕΝ επικεντρώνεται στις σοβαρά υποτιμημένες συνέπειες της IPCC, στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ παγκόσμιους στόχους μείωσης των ορυκτών καυσίμων και στις απαιτούμενες προθεσμίες λύσης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. 
Κατά καιρούς, το ίδρυμα Gates φαίνεται να προωθεί ένα βιολογικό σύστημα υπό ενημερωμένη τεχνο-αισιοδοξία. Αυτή η τεχνοαισιοδοξία του ιδρύματος Gates φαίνεται να επιδιώκει να μετατρέψει την πλανητική γεωμηχανική σε ένα νέο κέντρο κερδοφορίας για την αυτοκρατορία Bill και Melinda Gates ή σχετικές μελλοντικές οντότητες.
 Η Πράσινη Νέα Συμφωνία είναι φορτωμένη με λάθος στόχους, λάθος χρονοδιαγράμματα και κατάφωρα ανεπαρκείς λύσεις «πολύ λίγο πολύ αργά» που θα συνεχίσουν να καταδικάζουν την ανθρωπότητα σε εξαφάνιση, ενώ νομίζουμε ότι σώζουμε τον εαυτό μας. 
 Μέσω του ιδρυτή του, το Grantham Foundation προειδοποιεί συνεχώς για το πόσο άσχημο θα είναι το μέλλον, αλλά αποτυγχάνει να βάλει τη χρηματοδότησή του εκεί που δείχνουν οι προβλέψεις του. Φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιούν τις τρομερές προειδοποιήσεις του ιδρύματος για να βοηθήσουν στην πώληση επενδυτικών προϊόντων σε άλλη σχετική εταιρική οντότητα.) 
 Για χρόνια, έχουμε καταπιεί τις παραπάνω αυταπάτες για την υπερθέρμανση του πλανήτη που προσφέρονται στο μαγικό «μπλε χάπι» που μοιάζει με Matrix. 
Σήμερα, ορισμένοι από τους παραπάνω λάτρεις των «μπλε χαπιών» αρχίζουν επιτέλους να έχουν αμφιβολίες και ανησυχίες σχετικά με τους κατάφωρα υποτιμημένους παγκόσμιους στόχους μείωσης των ορυκτών καυσίμων, την τεχνοαισιοδοξία ή την πίστη σε μια εξαιρετικά γρήγορη μετάβαση στην παραγωγή πράσινης ενέργειας που θα μας σώσει στο χρόνο .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια