Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιοι μπορεί να τραυματιστούν όταν βγάζουν το σκύλο βόλτα

Οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς – συμπεριλαμβανομένων καταγμάτων και τραύματος στο κεφάλι – από άλλους ενήλικες ενώ περπατούν με τον σκύλο τους δεμένο σε λουρί , αποκαλύπτει έρευνα.

Η έρευνα της Medicine & Science in Sports & Exercise η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 14 Απριλίου 2023 χρησιμοποίησε στοιχεία από το Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Επιτήρησης Τραυματισμών της Αμερικής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν 423.000 ενήλικες αναζήτησαν θεραπεία σε ιατρεία και νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης από το 2001 έως το 2020 για τραυματισμούς που υπέστησαν ενώ πήγαιναν βόλτα με τον σκύλο τους δεμένο σε λουρί.

Περίπου οι μισοί ήταν άτομα ηλικίας 40 έως 64 ετών, ενώ το 75% ήταν γυναίκες. Οι περισσότεροι τραυματισμοί προέκυψαν από πτώση μετά από τράβηγμα, μπλέξιμο ή σκοντάψιμο από το λουρί του σκύλο. Οι γυναίκες με τραυματισμούς στο περπάτημα είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να υποστούν κάταγμα.

Εν τω μεταξύ, οι ενήλικες 65 ετών και άνω είχαν περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους νεότερους να παρουσιάσουν πτώση, διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν κάταγμα οστών και 60% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν τραυματισμό στο κεφάλι (όπως διάσειση).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια