Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έτος 2024 = 8 Αριθμολογία

Μαγικό Οκτώ Στην αριθμολογία, το έτος 2024 μειώνεται στον αριθμό 8 (2+0+2+4=8). Αυτό το αρχέτυπο είναι, λοιπόν, δύσκολο, καθώς συνδέεται με τη μυθολογία του απατεώνα: φιγούρες όπως του Ερμή (Ελλάδα), του Ερμή (Ρώμη), του Μάουι (Χαβάη), του Λόκι (Νορβηγοί), του Eleggua (Γιορούμπα), του Καγιότε (ιθαγενής Αμερικανός), του Puck (Αγγλικά) και του Kitshune (Ιαπωνία) για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ο αριθμός 8 είναι αναμφισβήτητα μαγικός. Tο πλάγιο σχήμα-οκτώ (μερικές φορές ονομάζεται “τεμπέλης-οκτώ” λόγω της ανακλινόμενης στάσης του), το οποίο έχει αναγνωριστεί ως σύμβολο για το άπειρο από την εισαγωγή του τον 17ο αιώνα (1+7=8) από τον John Wallis.

Στο Καμπαλιστικό Δέντρο της Ζωής, το σχέδιο της δημιουργίας, υπάρχουν δέκα σφαίρες (σεφιρώθ) ή αγγεία που περικλείουν αρχετυπικές ενέργειες. Η όγδοη σφαίρα, που ονομάζεται Αντήχηση (Hod) και είναι εμβληματική της πληροφορίας, της επικοινωνίας, των δεδομένων, των λέξεων, της λογικής και του παράλογου, της μαγείας και των μεταλλάξεων. Η σφαίρα είναι ευθυγραμμισμένη με τον Ερμή, τον τολμηρό πλανήτη που τολμά να περιφέρεται πιο κοντά στον Ήλιο. Αν κάποιος θεωρήσει τον ηλιακό δίσκο ως το μήνυμα της ζωής, δεν είναι περίεργο που ο Ερμής, σε τροχιά γύρω από τον πλησιέστερο στον Ήλιο, είναι ο απόλυτος αγγελιοφόρος. Αναλογιστείτε την επισφαλή θέση του Ερμή: σαν αληθινός αγγελιοφόρος, παραμένει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή χωρίς να καταναλώνεται.

Ο Ερμής χρειάζεται 88 ημέρες για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο. Στην κινεζική παράδοση, ο αριθμός 8 συμβολίζει την τύχη και την ευημερία, με το 88 να υποδηλώνει διπλή ευτυχία. Οι διδασκαλίες του Βούδα ενσωμάτωσαν το οκταπλό μονοπάτι προς την απελευθέρωση: τη σωστή κατανόηση, τη σκέψη, την ομιλία, τη δράση, τα μέσα διαβίωσης, την προσπάθεια, την ενσυνειδητότητα και τη συγκέντρωση. Στη σκανδιναβική κοσμολογία, η δική τους εκδοχή του Δέντρου της Ζωής, Yggdrasil, διαθέτει 8 άκρα, καθένα από τα οποία συνδέεται με μια διαφορετική πτυχή του κόσμου. Ομοίως, το ημερολόγιο των Αζτέκων περιελάμβανε μια εβδομάδα 8 ημερών, (trecena), με κάθε ημέρα να συνδέεται με μια συγκεκριμένη θεότητα.

Το χταπόδι, ένα έξυπνο αλλά βραχύβιο μαλάκιο, έχει οκτώ άκρα, αναμφισβήτητα αποτελεί παράδειγμα του αρχέτυπου του 8 και φαίνεται να συλλαμβάνει αυτές τις παγκόσμιες μυθολογίες. Συγκεκριμένα, κάθε ένας από τους 8 βραχίονες του περιέχει έναν μίνι-εγκέφαλο, παρέχοντάς του μια μοναδική πρακτική εξυπνάδα, με κάθε βραχίονα να έχει κυριολεκτικά, ένα δικό του μυαλό. Σκεφτείτε μια ιστορία που αναφέρθηκε από ένα ερευνητικό εργαστήριο όπου τα ψάρια εξαφανίζονταν συνεχώς από τις δεξαμενές τους.

Το μυστήριο λύθηκε όταν το προσωπικό εγκατέστησε μια βιντεοκάμερα στην εγκατάσταση. Η ταυτότητα του απατεώνα συγκλόνισε τον κόσμο (και με έκανε να σταματήσω να τρώω χταπόδια): ένα από τα χταπόδια έβγαινε από τη δεξαμενή του, σέρνονταν στη δεξαμενή ψαριών, την άνοιγαν, καταβρόχθιζαν τα αποσβολωμένα ψάρια, έκλεισε το καπάκι πίσω του και επέστρεψε κρυφά στη δεξαμενή του. Δεδομένου ότι ο Κρόνος διέρχεται στους Ιχθείς, ένα ζώδιο που σχετίζεται με το χορό, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές χορογραφίες τηρούν τον «αριθμό 8».

Αυτή η δομή βοηθά τους χορευτές να συγχρονιστούν με τη μουσική και τους συναδέλφους τους ερμηνευτές και βοηθά τους χορογράφους να δημιουργήσουν συγκεκριμένα κινητικά χτυπήματα. Φέτος, καθώς περπατάτε, χορεύετε ή πεζοπορείτε, σκεφτείτε να αγκαλιάσετε το 8 για να μείνετε με το ρυθμό των αστεριών.

*Το 8 συνδέεται *με την Πρόοδο, Δύναμη, Τύχη, Ταξίδι, Αναίσθητος, Δύναμη, Ενέργεια, Ξεπερνώντας Εμπόδια, Εγωισμό.

*Στην Ταρώ συνδέεται με την κάρτα Δύναμη*: Αντοχή, υπομονή, η ανεκτικότητα, ο αυτοέλεγχος, δύναμη της αγάπης.

Η επιτυχία στα οικονομικά και τις επιχειρηματικές υποθέσεις υποδεικνύεται από τον αριθμό 8. Θυμηθείτε να μοιράζεστε τον πλούτο με όσους έχουν ανάγκη για να καρπωθούν πλήρως όφελος αυτού του πολύ ισχυρού αριθμού. Να είστε πρακτικοί και αποτελεσματικοί σε αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή. Μερικές φορές οι περιστάσεις δεν θα είναι εύκολες και πρέπει να φροντίσετε να είστε ειλικρινείς στην εφαρμογή των ενεργειών σας ακριβώς. Χρησιμοποιήστε τη δικαιοσύνη με έλεος σε κάθε τομέα της ζωής σας και θυμήσου, ό,τι κυκλοφορεί, έρχεται γύρω. Η ενέργεια και η αντοχή είναι μέσα αφθονία φέτος. Η δόνηση του 8 είναι πνευματική έτσι προετοιμάστε, σκεφτείτε και εφαρμόστε τη δύναμη που είναι δική σας. Τώρα είναι η ώρα για δράση, οπότε σταματήστε να συζητάτε και προχωρήστε στην πράξη! Σωματικά θα αισθάνεστε καλά και θα έχετε την ενέργεια να φέρετε εις πέρας όλα τα καθήκοντα σας.

Η κοινωνική εργασία και η πολιτική ευνοούνται, αλλά τα θέματα υγείας μπορεί να υποφέρουν κάπως και συνιστώνται προφυλάξεις, ειδικά γύρω από το άγχος και ανησυχία. Μπορεί να είναι χρήσιμο να πίνετε περισσότερα υγρά και χυμούς και να τα χρησιμοποιείτε περισσότερα μπαχαρικά όπως το ΣΚΟΡΔΟ για να απαλλάξει το αίμα από τις τοξίνες και να ενισχύσει η καρδιά. Θα είστε νικητές επί των εχθρών σας και νομικά σημασία έχει, ότι οι πιθανότητες στρέφονται υπέρ σου.

Μεγάλες ανταμοιβές, θέσεις εργασίας, αναγνώριση, αυξήσεις, διακρίσεις, βραβεία και οι κληρονομιές είναι δυνατές εάν το KARMA σας ήταν θετικό, ΑΛΛΑ, εάν εσείς ήσουν κακός ή χρησιμοποίησες τη ζωή σου στην κακοτυχία των άλλων, λοιπόν υλικές απώλειες, οικονομικά προβλήματα, ανεργία ή ολική χρεοκοπία θα συμβεί.

Ο κίνδυνος της ενέργειας 8 είναι μια επίμονη και άκαμπτη φύση. Θα είστε πιο αποτελεσματικοί στην εργασία σας και γεμάτοι ενέργεια. Οργάνωση και οι διοικητικές ικανότητες αυξάνονται.

Αν και το 8 συνδέεται με το άπειρο και τις άπειρες δυνατότητες του θα πρέπει να επισημάνουμε ότι καθώς θα διασχίζουμε το 2024, θα υπάρξουν στιγμές που ξαφνικά, τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο, το τιμόνι δεν θα υπακούει, ο κινητήρας θα επαναστατεί, τα μέλη του πληρώματος δεν ανταποκρίνονται και όλα συμπεριφέρονται με αχαρακτηριστικό τρόπο—εκτός ορίων—σαν να μην υπήρχαν όρια, κανόνες ή νόμοι που να καθοδηγούν τα γεγονότα. Οπότε είναι φυσικό να βιώσουμε απροσδόκητες ανατροπές.

Το 2024, αποτελείται από το 2 που συνιστάται συνεργασία, διπλωματία, ισότητα και εστιάζεται στις σχέσεις και συμμαχίες. Το 4 συνδέεται με την οικοδόμηση, την σκληρή δουλειά, την μεθοδική πρόοδο. Το 0 είναι πολλαπλασιαστής των αριθμών που συνοδεύει και δίνει έμφαση στις απεριόριστες ικανότητες και δυνατότητες. Το 2 και το 4 ενδεχομένως να έχουν ισχυρή επίδραση του 2024.

*Πλανήτες εκτός ορίων; Το 2024;*
*Πολύ σημαντική η επιρροή του Άρη το 2024 και ίσως να μην τυχαίο*
  * *Από τις 20 Δεκεμβρίου 2023, – 23 Ιανουαρίου 2024*
  * *Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2024 – 17 Σεπτεμβρίου 2024*
  * *Από τις 30 Δεκεμβρίου 2024, – 7 Απριλίου 2025, στις 3:42 π.μ. (EDT).*

*Ερμής*
  * από τις 11 Ιουνίου 2024 – έως τις 28 Ιουνίου 2024 στον Καρκίνο.
  * Από πό τις 6 Νοεμβρίου 2024 στις 3:13 π.μ. – 30 Νοεμβρίου στον Τοξότη

*Αφροδίτη*
  * Από τις 11 Ιουνίου – 29 Ιουνίου
  * Από τις 25 Οκτωβρίου – 3 Δεκεμβρίου

Το 8 λέγεται ότι είναι η ανταμοιβή. Η δύναμη και η ικανότητα που έδωσαν το παρελθόν επτά αριθμούς, τώρα μπαίνουν σε δοκιμασία. To 8, στηριγμένο γερά στα πόδια του από υλική, συναισθηματική και πνευματική άποψη, βγαίνει προς τον κόσμο για να εδραιώσει την αυθεντία του σε θέσεις υλικής δύναμης. Οι ανταμοιβές για τις προσπαθείς στο παρελθόν έρχονται σε ισορροπία με την σύνεση των παλιών επίλογων. Αυτή είναι η περίοδος του Κάρμα, όπου το 8 δρέπει όσα έσπειρε.

Το 8 αντιπροσωπεύει την ισορροπία μεταξύ του πνευματικού και του υλικού κόσμου και το σύμβολο αντικατοπτρίζει τον ουρανό και τη γη στους δύο κύκλους που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο.

*To 8 συνδέεται με τις ισορροπίες, και στην Γένεση αναφέρεται στην υποχώρηση των πλημμυρών*. Το 8 μοιάζει με την χρονιά του Δράκου.
Αλλά ο Θεός θυμήθηκε τον Νώε και όλα τα θηρία και όλα τα ζώα που ήταν μαζί του στην κιβωτό. Και ο Θεός έκανε έναν άνεμο να φυσήξει στη γη, και τα νερά υποχώρησαν.  Οι βρύσες των βαθέων και τα παράθυρα των ουρανών έκλεισαν, η βροχή από τους ουρανούς συγκρατήθηκε.

*Στην Αποκάλυψη αναφέρεται  ως Η Έβδομη Σφραγίδα και το Χρυσό Θυμιατήρι*
/Όταν το Αρνί άνοιξε την έβδομη σφραγίδα, επικράτησε σιωπή στον ουρανό για περίπου μισή ώρα. 2 Τότε είδα τους επτά αγγέλους που στέκονται μπροστά στον Θεό, και τους δόθηκαν επτά σάλπιγγες. 3 Και ήρθε ένας άλλος άγγελος και στάθηκε στο θυσιαστήριο με χρυσό θυμιατήρι, και του δόθηκε πολύ θυμίαμα για να προσφέρει με τις προσευχές όλων των αγίων στο χρυσό θυσιαστήριο μπροστά στον θρόνο, 4 και τον καπνό του θυμιάματος, με τις προσευχές του οι άγιοι, σηκώθηκαν ενώπιον του Θεού από το χέρι του αγγέλου. 5 Τότε ο άγγελος πήρε το θυμιατήρι και το γέμισε με φωτιά από το θυσιαστήριο και το έριξε στη γη, και ακούστηκαν βροντές, βουητά, αστραπές και σεισμός./

*Η δεύτερη πανούκλα: Βάτραχοι*
/Τότε ο Κύριος είπε στον Μωυσή: Πήγαινε στον Φαραώ και πες του: Έτσι λέει ο Κύριος: Άφησε τον λαό μου να φύγει, για να με υπηρετήσουν./

Είναι σημαντικός αριθμός αν σκεφτούμε ότι :
* 8 είναι ο μέγιστος αριθμός ηλεκτρονίων που μπορούν να υπάρχουν σε μία στιβάδα σθένους.
* Ο ατομικός αριθμός 8 αντιστοιχεί στο οξυγόνο
* Η ομάδα 8 του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων αντιστοιχείστην πρώτη στήλη της πρώην VIII ομάδα, δηλαδή την ομάδα του σιδήρου.
* Ο Τίμοθι Λίρι προσδιόρισε μία ιεραρχία 8 επιπέδων συνειδητότητας.
* Το σύμβολο νταρματσάκρα έχει 8 ακτίνες. Η βασική διδασκαλία του Βούδα (οι 4 «ευγενείς αλήθειες») διακλαδίζεται ως «η οκταπλή ατραπός».
* Στον βουδισμό Μαχαγιάνα οι κλάδοι της οκταπλής ατραπού προσωποποιούνται από τους 8 Μεγάλους Μποντισάτβα, όπως οι Βαϊραπάνι και Μαϊτρέγια. Αργότερα αυτοί, κατά τη σχολή Γιογκατσάρα, συνδέθηκαν με την έννοια των «8 συνειδήσεων» ή αντιλήψεων (με τις 5 αισθήσεις, με τη σκέψη, αυτοσυνειδησία, και «υποσυνείδητη συνείδηση»). Η «μη αντιστρέψιμη» κατάσταση φωτισμού είναι τα «8 εδάφη» ή bhūmi.
* Γενικώς, το 8 φαίνεται ότι είναι ένας ευοίωνος αριθμός για τους βουδιστές, π.χ. υπάρχουν τα «8 ευοίωνα σύμβολα»: το κεκοσμημένο αλεξήλιο, τα χρυσόψαρα (πάντα σε ζεύγος, όπως στον αστερισμό Ιχθύες), ο αυτοπληρούμενος αμφορέας, το λευκό άνθος του λωτού (kamala), το λευκό κοχύλι, ο αιώνιος κόμβος, το λάβαρο της αυτοκρατορικής νίκης και ο οκτάκτινος τροχός-πηδάλιο. Παρομοίως, τα γενέθλια του Βούδα είναι την 8η ημέρα του 4ου μήνα του κινεζικού ημερολογίου.
* Η τελετή της περιτομής (brit milah) γίνεται την όγδοη ημέρα της ζωής του νεογέννητου.
* Το Χανουκά είναι μία εορτή που διαρκεί 8 ημέρες και 8 νύκτες.
* 8 είναι οι Μακαρισμοί.
* Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ο Αντίχριστος είναι ο όγδοος βασιλέας
* 8 είναι οι άγγελοι που φέρουν τον Θρόνο του Αλλάχ στα ουράνια.
* Στη Γουίκα υπάρχουν 8 Σάββατα, εορτές, εποχές και ακτίνες στον «Τροχό του έτους».
* Στον Ινδουισμό είναι ο αριθμός του πλούτου και της αφθονίας. Η θεά Λάκσμι έχει 8 μορφές. Υπάρχουν 8 nidhi, έδρες της αφθονίας. Υπάρχουν επίσης 8 «Φρουροί των διευθύνσεων».
* Στη σκανδιναβική μυθολογία το άλογο του θεού Οντίν, ο Σλάιπνιρ, έχει 8 πόδια.
* Στην Κίνα το 8 θεωρείται τυχερός αριθμός, επειδή είναι σχεδόν ομόηχο με τη λέξη που εννοεί τη δημιουργία πλούτου. Ακίνητα και αυτοκίνητα με τον αριθμό 8 μπορεί να εκτιμώνται περισσότερο από τους Κινέζους,
 π.χ. μία πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος του Χονγκ Κονγκ με τον αριθμό 8 πωλήθηκε για 640.000 δολάρια[9]..
* Το 8 θεωρείται τυχερός αριθμός και στον ιαπωνικό πολιτισμό, αλλά για άλλο λόγο. Το οκτώ δίνει την ιδέα της αυξανόμενης ευημερίας, επειδή το ιδεόγραμμά του (八) πλαταίνει βαθμιαία. Για τους αρχαίους Ιάπωνες το 8 ήταν ιερός αριθμός και τον χρησιμοποιούσαν για να εκφράσουν γενικά ένα μεγάλο αριθμό, π.χ. η φράση やえはたえ (Yae Hatae) κατα κυριολεξία σημαίνει «οκταπλασίως και εικοσαπλασίως», ενώ η σημασία της είναι «πολλαπλασίως».
* Στην αριθμολογία το 8 είναι ο αριθμός του κτισίματος και, σε κάποιες θεωρίες, ο αριθμός και της καταστροφής.
* Κατά τον Μεσαίωνα, 8 ήταν οι «ακίνητοι» αστέρες του ουρανού, που συμβόλιζαν την τελειοποίηση της εισερχόμενης πλανητικής επενέργειας.
https://astroephimerides.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια