Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mathias Uribe του έκοψαν χέρια και πόδια σε παιδί για μια “αθώα” γρίπη

Απίστευτο και όμως αληθινό το συμβάν που έγινε με τον 14χρονο μαθητή που του έκοψαν χέρια και πόδια σε 14χρονο μαθητή για μια “αθώα” γρίπη που τελικά αποδέχθηκε μια  σπάνια βακτηριακή λοίμωξη.

Μια εξαιρετικά σπάνια βακτηριακή λοίμωξη ανάγκασε γονείς στο Tennessee να πάρουν μια πολύ δύσκολη απόφαση και να δώσουν την έγκρισή τους για τον τετραπλό ακρωτηριασμό του 14χρονου γιου τους, προκειμένου να του σώσουν τη ζωή.
Οι γονείς του Mατίας Ουρίμπε πήραν τη δύσκολη απόφαση, αφού το παιδί τους διαγνώστηκε με πνευμονία και σύνδρομο τοξικού σοκ, που προκλήθηκε από στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις. Οι γιατροί χρειάστηκε να κόψουν τα χέρια και τα πόδια του 14χρονου, αφού τα συμπτώματά του, που έμοιαζαν με γρίπη, έγιναν θανατηφόρα.
Σύμφωνα με το NewsChannel5, ο 14χρονος Ματίας Ουρίμπε αρχικά παρουσίαζε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. Οι γονείς του πήγαν τον 14χρονο μαθητή σε γιατρούς δύο φορές, ενώ είχε δημιουργηθεί και μια σελίδα GoFundMe με σκοπό να καλύψει τα έξοδα της ενδεχόμενης παραμονής του γιου τους στο νοσοκομείο.
Ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η κατάσταση του Ματίας χειροτέρεψε και εξελίχθηκε γρήγορα σε σηπτικό σοκ και υπέστη καρδιακή ανακοπή για έξι λεπτά. Ο 14χρονος διακομίστηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr. Hospital στο Vanderbilt, όπου υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα ECMO.
Εξαιρετικά σπάνια η κατάσταση του 14χρονου
Η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Δρ Katherine Boyle, που ηγήθηκε της ομάδας φροντίδας του Ματίας, είπε στο WSMV ότι η ιατρική κατάσταση του αγοριού είναι «εξαιρετικά σπάνια».
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Μερικές φορές, όταν κολλάς τη γρίπη, σε προετοιμάζει για βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά ακόμα και τότε, τα περισσότερα παιδιά δεν αρρωσταίνουν τόσο όσο ο Ματίας».
Στις 12 Ιουλίου, καθώς η καρδιά και οι πνεύμονες του 14χρονου παρουσίασαν βελτίωση, η ιατρική ομάδα του αφαίρεσε τη θεραπεία ECMO. Στις 18 Ιουλίου, του αφαιρέθηκε ο αναπνευστήρας καθώς η υγεία του συνέχιζε να βελτιώνεται.
Όμως, μετά από 20 ημέρες εντατικής θεραπείας, οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς του ότι τα άκρα του είχαν υποστεί βλάβη. Έτσι, οι γονείς του σε συνεννόηση με τους ιατρούς, πήραν τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια του.
«Η ροή του αίματός του δεν έφτανε στα άκρα του, έτσι έπρεπε να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό», είπε ο πατέρας του Mατίας στο WSMV. Ο Ματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 25 Ιουλίου για την αφαίρεση των ποδιών του, ενώ η επέμβαση για τον ακρωτηριασμό των χεριών του έγινε την 1η Αυγούστου.
Ο 14χρονος είναι ταλαντούχος πιανίστας – Οι γονείς του ελπίζουν να τον ακούσουν ξανά να παίζει
Ο μικρός θα παραμείνει στο νοσοκομείο για έναν ακόμη μήνα, ενώ οι γονείς του αναζητούν ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Ατλάντα για τον γιο τους. Και οι δύο γονείς ζητούν «στήριξη, αγάπη και προσευχές», καθώς ο γιος τους συνεχίζει να αναρρώνει από την περιπέτειά του.
Ο 14χρονος Ματίας Ουρίμπε είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος πιανίστας και οι γονείς του ελπίζουν ότι θα ξανακούσουν τον γιο τους να παίζει πιάνο με τη βοήθεια πρόσθετων μελών, που σύντομα θα καταφέρει να αποκτήσει.
Daddy-Cool.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια