Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανδριώτικα αμυγδαλωτά

.
ΥΛΙΚΑ
Για 30-40 κομμάτια

500γρ. αμύγδαλο λευκό
4-5 πικραμύγδαλα
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αυγού
2 ποτήρια ανθόνερο
500γρ. ζάχαρη άχνη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αλέθουμε τα  αμύγδαλα λίγα λίγα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μεγάλο μπολ  ρίχνουμε  τη σκόνη αμυγδάλου και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά 
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα  ρίχνουμε  στο μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα.
Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο, ζυμώνουμε καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί και πλάθουμε μικρά μακρόστενα μπαλάκια.
Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για 20’ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βουτάμε  σε ένα μπολ με ανθόνερο για 1-2 λεπτά.
 Αμέσως μετά  τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε  με την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε καλυμμένα για μισή ώρα μέχρι  να κολλήσει η άχνη πάνω τους.
Σερβίρουμε  τα αμυγδαλωτά σε μια πιατέλα και  πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε μπολ σκεπασμένα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια