Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νόστιμη σαλάτα με κινόα

Υλικά
1 φλιτζανι τσαγιού κινοα,
2 νερό, 1κσ ελαιόλαδο και λίγο αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, από 1 ντομάτα χωρίς σπόρους σε μικρά κομμάτια, 1 άγουρη, πιπεριές χρωματιστές, 1 αβοκάντο, 3 ραπανάκια 10 ελιές, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κρεμμύδιακια. Μπορούμε να βάζουμε ότι θέλουμε.

Για την σως
χυμό και ξύσμα από λεμόνι, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Για την διακόσμηση
5-6 ντομάτινα κομμένα στα 4,λίγο άνηθο, σπόρους ροδιού.

Εκτελεση
Πλένουμε την κινοα πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό.
Για κάθε φλιτζάνι κινόα θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια νερό. Με το μαγείρεμα, η κινόα θα φουσκώσει και το τελικό αποτέλεσμα θα αντιστοιχεί σε 3 φλιτζάνια μαγειρεμένης κινόα.
Για να ενισχύσετε τη γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ζωμό λαχανικών ή κότας.
Βάζουμε το νερό/ζωμό και την κινόα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι.
Αφήνουμε την κινόα να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Συνήθως αυτό το στάδιο διαρκεί από 10 μέχρι 20 λεπτά. Η κινόα θα είναι σχεδόν έτοιμη, όταν τη δείτε να αφρατεύει και όταν θα δείτε να «ανοίγει».
Αν η κινόα ανακατεύεται και αφρατεύει εύκολα με ένα πιρούνι και δεν υπάρχουν υγρά στον πάτο του σκεύους, τότε είναι έτοιμη
Αν υπάρχουν ακόμη υγρά, αφήστε την κινόα λίγο ακόμη στη φωτιά αφαιρώντας το καπάκι του σκεύους.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και την κινοα, προσθέτουμε το σος λεμόνι – ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι (μπορούμε να το απολαύσουμε και σε ένα μπολ με μεμβράνη η σε κάθε φόρμα που έχουμε.) , το πατάμε λίγο με ένα κουτάλι να σταθη στην φόρμα. Βγαίνει εύκολα και διακόσμησουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια