Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μην κάθεσαι πάνω στην άμμο

Κάθεσαι απευθείας με βρεγμένο μαγιό επάνω στην άμμο. Αυτό όμως μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. Διότι, αν τυχόν έχεις αμυχές, υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης.

Μην αγνοείς το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη παραλία μπορεί να έχουν κάνει τις βόλτες τους και ζώα. Ακόμα, αν έχεις ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, κινδυνεύεις από ουρολοίμωξη ή μυκητίαση (κυρίως οι γυναίκες). Καλύτερα λοιπόν να μην αφήσεις την άμμο να κολλήσει και να στεγνώσει επάνω στο σώμα σου.

Είναι επικίνδυνο και για τα παιδιά
Κυρίως τα παιδιά δεν πρέπει να τα αφήνουμε να κυλιούνται γυμνά στη βρεγμένη άμμο, γιατί όσο κι αν αυτό είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, εγκυμονεί κίνδυνο μόλυνσης του ουροποιητικού τους συστήματος.

Η πετσέτα πάντα από την ίδια πλευρά
Χρησιμοποίησε πάντα την πετσέτα από την ίδια πλευρά για να ξαπλώσεις. Γιατί ακόμα κι αν την τινάξεις, η πλευρά που έχει ακουμπήσει στην άμμο θα έχει κόκκους, οπότε πάλι μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Ευεργετικό το αμμόλουτρο, αν…
Αν καταφέρεις να βρεις παραλία με καθαρή (σπάνιο φαινόμενο πια, αλλά όχι απίθανο) και καυτή άμμο, ξάπλωσε – με στεγνό μαγιό – για να εισπράξεις όλα τα καλά του αμμόλουτρου. Τα αμμόλουτρα κατά γενική ομολογία βοηθούν πολύ τις αρθρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια