Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λιζέτα Νικολάου 1951-2023 τραγουδίστρια

Η Λιζέτα (Ελισάβετ) Κατικαρίδου, γνωστή ως Λιζέτα Νικολάου, ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού.

Γεννήθηκε 2.10.1951. 
Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους.
Διακομίστηκε κατεπειγόντως με ασθενοφόρο έπειτα από πτώση της από τις σκάλες! Θέλοντας να επισκεφτεί την τουαλέτα ενός καταστήματος, γλίστρησε από τις σκάλες και πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν το ατύχημα «πτώση από κλίμακα»!
Από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν για το σοκαριστικό ατύχημα της αγαπητής τραγουδίστριας ήταν ο γιος της Αλέξανδρος Λιάνης, που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, ενώ από την πλευρά της οικογένειάς της υπάρχει απόλυτη διακριτικότητα.
Η Λιζέτα Νικολάου άρχισε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε με τον τεράστιο Στράτο Διονυσίου και πολύ γρήγορα βρέθηκε στην Αθήνα για να συνεργαστεί με τον κορυφαίο μουσουργό Γιάννη Μαρκόπουλο.
Η φωνή της Λιζέτας Νικολάου συνδέθηκε άρρηκτα με ερμηνείες των τραγουδιών του Πόντου και θεωρείται -όχι άδικα- η πιο αγαπημένη τραγουδίστρια του Ποντιακού Ελληνισμού. 
Παντρεύτηκε τον Γιώργο Λιάνη και από τον γάμο αυτό απέκτησε τον γιο της Αλέξανδρο, τον οποίο υπεραγαπά.
Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως τον Τσιτσάνη (η ίδια με καμάρι δηλώνει ότι το τραγούδι «Της γερακίνας γιος» το είπε πρώτη και μετέπειτα ο Καζαντζίδης), τον Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, τη Γαλάνη και άλλους. Ποτέ στη ζωή της δεν δήλωσε ότι θα γίνει τραγουδίστρια. Απλώς, η ζωή της πρόσφερε, αιφνίδια, τη μεγάλη επιτυχία και από τότε κύλησε σαν παραμύθι.
Ενδεικτική δισκογραφία
Σκοπευτήριο, 1975
Αφιέρωμα, 1975
Το Χαμόγελο Της Λιζέττας, 1977
Σ' Αγάπησα, Μ' Αγάπησες, 1980
Βενετιά Και Φανάρι, 1982
Ποντιακά Τραγούδια Με Τη Λιζέττα Νικολάου, 1985
Τα Κέφια Της Λιζέττας, 1985
Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες, 1986
Θέλω Ν' Αντισταθώ, 1989
Νυχτερινοί Έρωτες, 1990
Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω, 1992
Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου, 1995
Ποντιακή Ραψωδία, 1997

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια