Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καρμπονάρα με θαλασσινά

Υλικά
2 αυγά, μεσαία
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
250 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 γαρίδες, καθαρισμένες από το εντεράκι και τα κελύφη του σώματος
αλάτι
2 καλαμάρια
2 σκ. σκόρδο
10 μύδια, φρέσκα, καθαρισμένα
30 γρ. λευκό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε...
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας, κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι-που να έχει καπάκι-σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι τις γαρίδες και τα καλαμάρια και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μύδια και το λευκό κρασί. 
Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν, και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα με μια τσιμπίδα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλάτι.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά μας σε πιάτα,και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια