Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κεικ με Goji Berry

Υλικά: 
     1)      200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
     2)      390 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
     3)      1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
     4)      1 βανίλια
     5)      300 γραμμάρια ζάχαρη
     6)      4 αυγά
     7)      Χυμό από 1 πορτοκάλι
     8)      Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
     9)      100 γραμμάρια Goji Berry (Αν έχεις μόνο αποξηραμένα τα μουλιάζεις λίγο.. όπως κάνουμε και με τις σταφίδες)
     10)   80 γραμμάρια φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης μαζί τα οποία τα έχουμε  σπάσει στο μπλέντερ (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)
Διαδικασία: 
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά με το ξύσμα πορτοκαλιού και επίσης χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τώρα το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι σε δύο δόσεις χτυπώντας ενδιάμεσα. Κατόπιν ρίχνουμε και το χυμό του πορτοκαλιού. 
Σταματάμε το μίξερ και βγάζουμε τον κάδο από τη βάση του. Ρίχνουμε μέσα τα Goji Berry και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα απαλά. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο περίπου 22 εκατοστά. Ρίχνουμε μέσα το χυλό του κέικ και τον στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 -50 λεπτά στους 160 βαθμούς. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα του. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια