Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελληνορωμαϊκή πάλη: χρυσό ο Αρίων Κολιτσόπουλος

Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο Αρίων Κολιτσόπουλος.
Ο 17χρονος από την Ηλεία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης U17 που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, στην κατηγορία των 71 κιλών, καθώς στον τελικό νίκησε τον Ιρανό Μοχαμαντιάν με 6-5.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έγραψε ξανά ιστορία, όπως είχε κάνει και πέρυσι, όταν έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην ελληνορωμαϊκή U17.
Από εκεί και πέρα, η Μαρία Λουίζα Γκίκα είναι ακόμη σε τροχιά μεταλλίου. Στα 43 κιλά των γυναικών θα παλέψει την Πέμπτη 3 Αυγούστου για το χάλκινο μετάλλιο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακό τουρνουά, όπου με δύο νίκες έφτασε έως τα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τη Γιαπωνέζα Εζάκα και έχασε με 8-0. Νωρίτερα είχε νικήσει τις Κουανίσβεκ (Καζακστάν) με 3-1 και τη Ρουμάνα Βοϊτσουλέσκου, χωρίς να κινδυνέψει καθόλου.
Τέλος, ο Θανάσης Τσινιάς αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 45 κιλών της ελληνορωμαϊκής στο Παγκόσμιο U17 της Τουρκίας. Ο Έλληνας παλαιστής προηγήθηκε 1-0 του Νίκα Τσετσχλάτζε από τη Γεωργία, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός συνέχειας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια