Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

4 Μυστικά Διακόσμησης για Μεγαλύτερη Αίσθηση του Χώρου

Η απόκτηση ενός ευρύχωρου σπιτιού, που δε θα μας βάζει στην (κουραστική) διαδικασία απόλυτα αυστηρής τακτοποίησης, αποθήκευσης και διάταξης, είναι σίγουρα ένας από τους κοινότερους και βασικότερους στόχους της ενήλικης ζωής. 

Ωστόσο η επίτευξή του δεν είναι πάντοτε εύκολη, μάλλον θα λέγαμε ότι το επίπεδο δυσκολίας φαίνεται να αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων με βάση τις κοινωνικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, η υιοθέτηση ενός πιο μινιμαλιστικού μοτίβου, τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού όσο και σαν ευρύτερη νοοτροπία σε άλλες πτυχές της ζωής μας, μόνο επιζήμια δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Για τις φορές λοιπόν, που τα τετραγωνικά του χώρου μας δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που αρχικά είχαμε φανταστεί, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε τη θλίψη να μας καταβάλλει, αφού υπάρχουν διάφορα κόλπα, που αλλάζουν τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε, πρακτικά μεγενθύνοντάς τον.

Ανοιχτόχρωμη παλέτα
Το πρώτο και βασικότερο μυστικό που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός χώρου μεγαλύτερου από ότι στην πραγματικότητα, είναι αυτό της εφαρμογής ανοιχτών χρωμάτων, τόσο στα έπιπλα, αλλά κατά κύριο λόγο στους τοίχους που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες. Αυτό συμβαίνει γιατί το λευκό, αλλά και οι απαλές-παστέλ αποχρώσεις έχουν την ικανότητα να αντανακλούν το φυσικό φως, κάτι που αλλάζει την αντίληψη του μεγέθους του χώρου, με τη θετική σαφώς έννοια. 

Στρατηγική Τοποθέτηση Καθρεπτών
Όπως εύκολα προκύπτει από το παραπάνω με την αναφορά στην αντανάκλαση, 
ένας σημαντικός υποστηρικτής της προσπάθειάς μας, δεν είναι άλλος από τον καθρέφτη. Τοποθετήστε τους καθρέπτες στο κατάλληλο μέγεθος απέναντι από τα παράθυρα για να επιτρέψετε στο φως να ανακλάται απευθείας, ή τους τοίχους για να εντείνουν την αίσθηση βάθους του χώρου. Άλλωστε, αποτελούν και ένα ισχυρό στοιχείο αισθητικής, ανεξαρτήτως της ανάγκης μεγέθυνσης του χώρου.

Κάθετη Αποθήκευση
Όταν ο ελεύθερος χώρος που απομένει στο πάτωμα είναι περιορισμένος, η ευκόλως εννοούμενη λύση είναι η εκμετάλλευση του κατακόρυφου χώρου. Τοποθετώντας ράφια τοίχου και λοιπές επιτοίχιες μονάδες αποθήκευσης,  έχουμε στην πραγματικότητα διπλό όφελος. Από τη μία πλευρά, καλύπτουμε την ανάγκη που μας απασχολεί σε όλο το άρθρο, αφού τραβάμε το βλέμμα προς τα πάνω, δίνοντας την αίσθηση ψηλότερου και συνεπώς μεγαλύτερου χώρου. Και από την άλλη, καταφέρνουμε να αποθηκεύσουμε τα αντικείμενά μας με καλαίσθητο τρόπο, αποφεύγοντας το επιδαπέδιο τέτρις.

Πολυλειτουργικά Έπιπλα
Τέλος, για να κάνουμε ένα χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, μπορούμε απλώς να περιορίσουμε τα στοιχεία που προσθέτουμε σε αυτόν. Αναγνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, με βάση τις προσωπικές ανάγκες του καθενός, αλλά και το πλήθος των προσωπικών (σημαντικών) αντικειμένων, μια εξαιρετική λύση είναι τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Ευφάνταστες δημιουργίες επίπλων που εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να αναδιπλώνονται με τέτοιο τρόπο που να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο όταν σε χρησιμοποιούνται, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια