Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σοκολατόπιτα με λευκή σοκολάτα

.
Υλικά
Για το σιρόπι
500ml Νερό 
500γρ Ζαχαρη 
50γρ Λευκή Σοκολάτα σκόνη
100γρ Λευκή Κουβερτούρα 

Για την σοκολατόπιτα
6 Αυγά 
100γρ Ζαχαρη 
200ml Βουτυρο 200ml λιωμένο
75γρ Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 
150γρ Σιμιγδάλι Ψιλό 
100γρ Λευκή Σοκολάτα σκόνη 
2κ.σ. Μπέικιν Πάουντερ
2 κ γλ. Εκχυλισμα Βανίλιας 

Για την γκανάζ
300γρ Λευκή Κουβερτούρα 
100ml Κρεμα Γαλακτος 35%

Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε 500γρ ζάχαρη και 500γρ νερό.  Στη συνέχεια προσθέτουμε 50γρ σκόνη λεύκης σοκολάτας μέχρι να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη σοκολάτας, μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη σοκολατόπιτα 
Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την σκόνη λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28 εκατοστών.
Στην συνέχεια καλύπτουμε το μείγμα με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 80 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Σιροπιάζουμε την ζεστή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 2 ώρες να το απορροφήσει.

Για τη γκανάζ
Σε ένα μπολ βάζουμε την λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 βατ.
Έπειτα αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ. Αφού την ετοιμάσουμε περιχύνουμε την γκανάζ πάνω από την σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει για 4 με 6 ώρες. Διακοσμούμε με σαντιγί και λευκές μπάλες σοκολάτας και απολαμβάνουμε.
daddy-cool

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια