Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ομελέτα με αμπελοφάσουλα

.
Συστατικά
8 αυγά
300 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
3 κ. σ. φύλλα βασιλικού
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1/2 φλ. αρακά κονσέρβα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος
Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και ζεματίζεις τα αμπελοφάσουλα για 4 περίπου λεπτά
Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις στην άκρη
Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το σκόρδο για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα αμπελοφάσουλα για 2 λεπτά ακόμη
Τα αφαιρείς και τα βάζεις σε ένα πιάτο
Βάζεις σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάς καλά
Προσθέτεις την ντομάτα, το βασιλικό και τα αμπελοφάσουλα, τον αρακά και ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι
Ρίχνεις την ομελέτα στο τηγάνι και την γυρίζεις κάθε 2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
Αν θέλεις μπορείς να βάλεις την ομελέτα στο φούρνο για μερικά λεπτά
Τη σερβίρεις ζεστή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια