Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψαρόπιτα / Fish pie

400 γρ. σολομό, φιλέτο, χωρίς δέρμα
500 γρ. γαρίδες, Νο1
400 γρ. γλώσσα, φιλέτο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 στικ σέλερι
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
2 κ.σ. δυόσμο
1/4 ματσάκι άνηθο
200 γρ. mix τυριών
1 κ.σ. μουστάρδα, dijon
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για την επικάλυψη
1 1/2 κιλό πατάτες, βρασμένες
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
2 κρόκους
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης 
Για την επικάλυψη
Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και φροντίζουμε να είναι ζεστές.
Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για την πίτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στο γκριλ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο τηγάνι τον σολομό, τη γλώσσα, τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τα ψάρια στην άκρη. Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε από πάνω τον σολομό κομμένο σε κομμάτια, τις γαρίδες και τη γλώσσα σε κομμάτια.
Βάζουμε τον αρακά, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους και το τυρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος.
Καλύπτουμε με το γλάσο της πατάτας και ψήνουμε 15 λεπτά να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια