Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμια Νάρκωση

Παρεμβατική επιτήρηση και απώλεια της ιδιωτικής ζωής μέσω της "Παγκόσμιας Νάρκωσης"
Τα τελευταία χρόνια, ο όρος «Μεγάλη Επαναφορά» έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή, ιδιαίτερα λόγω της συσχέτισής του με τον Klaus Schwab, τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). 
Ο Schwab οραματίζεται έναν παγκόσμιο μετασχηματισμό που πιστεύει ότι είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, επιβάλλοντας τον με το τρόπο της "Παγκόσμιας Νάρκωσης". Ωστόσο, η ιδέα έχει πυροδοτήσει μια σειρά από συζητήσεις και ερμηνείες, με τους επικριτές να εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της στις ατομικές ελευθερίες και τη δημοκρατική διακυβέρνηση. 
Ο Schwab υποστηρίζει ότι το τρέχον μοντέλο του καπιταλισμού έχει οδηγήσει σε μη βιώσιμες πρακτικές και ανισότητες, που απαιτούν μια θεμελιώδη αναμόρφωση των κοινωνιών... Υποστηρίζει μια συλλογική προσέγγιση που περιλαμβάνει κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών για την οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού και βιώσιμου κόσμου!!
Το όραμα του Schwab όπως προκύπτει από πληθώρα στοιχείων και δεδομένων, υπονομεύει τη δημοκρατική διακυβέρνηση και συγκεντρώνει την εξουσία λήψης αποφάσεων στα χέρια μιας παγκόσμιας ελίτ. Προειδοποιούν ενάντια σε μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω που παρακάμπτει την εθνική κυριαρχία και μειώνει τον ρόλο των εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Η δε αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογία και τα συστήματα που βασίζονται σε δεδομένα οδηγεί σε παρεμβατική επιτήρηση και απώλεια της ιδιωτικής ζωής κι όλα αυτά μέσω της "Παγκόσμιας Νάρκωσης".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια