Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεληνιακή Έκλειψη 5 Μαΐου 2023

Ξαφνικές ταραχές σε σχέσεις και συνεργασίες θα προκαλέσει η έκλειψη της 5ης Μαΐου. Πρόκειται για μία σεληνιακή έκλειψη η οποία θα ταράξει πάλι τις μεσαίες μοίρες των σταθερών ζωδίων (Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου).

Είναι μία έκλειψη η οποία ανήκει στη σεληνιακή Saros 141. Είναι μία οικογένεια 72 συνολικά εκλείψεων και η έκλειψη του Μαΐου είναι η 24η στη σειρά. Πρόκειται για μία νέα οικογένεια εκλείψεων που δεν έχει φτάσει ακόμη στο μέσον της. Είναι έκλειψη Νοτίου δεσμού και αυτό την κάνει λίγο δυσκολότερη. 

 Η αρχική έκλειψη της Lunar Saros 141 έγινε στις 25 Αυγούστου του 1608. Έγινε στα μεταβλητά ζώδια, ο Ήλιος ήταν 2 μοίρες και 40 λεπτά της Παρθένου και η Σελήνη δύο μοίρες  και 40 λεπτά των Ιχθύων. Οι δεσμοί της Σελήνης ήταν στη 15η μοίρα και 20 λεπτά του άξονα Λέοντα Υδροχόου. 
 Εξετάζοντας την αρχική σεληνιακή έκλειψη βλέπουμε ότι ο  Ουρανός είναι στην κορυφή ενός ταυ τετραγώνου που δημιουργείται μεταξύ Ηλίου Σελήνης και Ουρανού. Ο Ουρανός είναι σε αντίθεση με το Χείρωνα και έχουμε το σχηματισμό ενός μεγάλου τετραγώνου μεταξύ Ηλίου Χείρωνα Σελήνης Ουρανού. Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικές δυσκολίες και αντιπαραθέσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, όπως επίσης και ξαφνικές ασθένειες που μπορούν να καταβάλουν τους ανθρώπους. 

  Η Αφροδίτη σε χιαστί με τον Κρόνο ενισχύει τις δυσκολίες στις σχέσεις, πιθανούς χωρισμούς και μοναξιά.  
 Ο Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου είναι σε κυβέρνηση και έξαρση και είναι πολύ βοηθητικός στο χάρτη, κάνοντας όψη τριγώνου με τον Κρόνο και ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο και στα όρια του Ερμή.  
 Ο Άρης σε χιαστί με τον Ήλιο από το ζώδιο του Υδροχόου και ανάδρομος προκαλεί εκνευρισμό και τάση για φιλονικίες και διαμάχες. 
 Ο Πλούτωνας δημιουργεί μία διευκολυμένη αντίθεση με τον Ήλιο και τη Σελήνη και απαλύνει λίγο την ένταση. 
 Ο Δίας στον Ταύρο στο όριο του, που δείχνει ότι ενισχύονται τα χαρακτηριστικά του, είναι σε όψη ιδιομοιρίας τετραγώνου με τους δεσμούς της Σελήνης και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Βλέπουμε δυσκολίες επέκτασης, ίσως και πλάνη στα οικονομικά, αφού στοχεύει σε μεγάλα όνειρα και ιδέες, που δυσκολεύονται να υλοποιηθούν.  
 Από τα μεσοδιαστήματα του χάρτη βλέπουμε ότι ο Βόρειος δεσμός ισούται με Αφροδίτη/Άρη, με Δία και Κρόνο/Ουρανό. Υπάρχει πάθος, διάθεση για ερωτικές σχέσεις, που μεγαλοποιούνται και υπάρχουν προβλήματα και χωρισμοί. 
 Ο Ήλιος και η Σελήνη ισούνται με τά μεσοδιαστήματα Ερμή/Άρη και Αφροδίτης/Ουρανού. Βλέπουμε λοιπόν φιλονικίες, καυγάδες, φασαρίες, συναισθηματικά ξεσπάσματα, ιδιαιτερότητα στις σχέσεις και χωρισμούς.

Ας δούμε τώρα τον χάρτη της έκλειψης της 5ης Μαΐου. 
 Πρόκειται για μία Έκλειψη Σελήνης που είναι και πανσέληνος (έκλειψη Σελήνης έχουμε μόνο σε πανσέληνο). Γίνεται στην 14 μοίρα και 58 λεπτά του Ταύρου-Σκορπιού. Είναι η μοίρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλες του σταθερού Σταυρού, από τα τετράγωνα Κρόνου Ουρανού, στάσεις για αλλαγή πορείας του Ουρανού και από εκλείψεις. 
 Επηρεάζει στις μοίρες 12 έως 18 των σταθερών ζωδίων και δευτερευόντως τις μοίρες 28 και 29 μεταβλητών. 
 Για τον χάρτη της Αθήνας ο Ήλιος και η Σελήνη είναι πολύ κοντά στους άξονες (ωροσκόπο και κατερχόμενο). Ουρανός είναι στις 4 μοίρες απόσταση από τον Ήλιο και ακριβώς πάνω στο κατεχόμενο του χάρτη. Ιδιαίτερες σχέσεις και προβληματικές αλλά και διασπάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, είναι πολύ πιθανές. Άλλωστε ο Ουρανός δείχνει την ιδιαιτερότητα αλλά και τη διάσπαση. 
 Ο Ερμής είναι ανάδρομος και θα φέρει καθυστερήσεις, παρανοήσεις στις επικοινωνίες, επαναπροσδιορίσεις. Είναι στο όριο του και για αυτό είναι πιο έντονη η ενέργεια του, και σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη, δηλαδή ο Ερμής είναι σε ζώδιο Αφροδίτης και η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο του Ερμή. Ενισχύονται οι ερωτικές σχέσεις αλλά στους οίκους που βρίσκονται,  6ο και 8ο, είναι περισσότερα τα προβλήματα της καθημερινότητας, που ίσως προϋπήρχαν και πιθανά θέματα ασθενειών. Όσοι έχουν κατοικίδια ζώα θα συνιστούσα μεγάλη προσοχή για πιθανά θέματα που μπορεί να επανεμφανιστούν ( ο Ερμής αφορά και κατοικίδια, όπως επίσης και ο 6ος οίκος).

 Το εξάγωνο ιδιομοιρίας που σχηματίζουν οι δύο ευεργέτες πλανήτες ο Δίας και η Αφροδίτη, δίνει την ευκαιρία και βοήθεια για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται με αυτήν την έκλειψη. Το τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα θα μπορούσε να βοηθήσει να είναι πιο ήπια τα προβλήματα. 
 Η Σελήνη είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη και βγάζει έντονη τη διάθεση για σπουδές και μακρινά ταξίδια, ίσως και για να ξεφύγουμε από τα προβλήματα.  
 Ο Κρόνος από τον 4ο οίκο του χάρτη είναι σε όψη εξαγώνου με το βόρειο δεσμό και με τον Ερμή και βοηθάει να βάλουμε μία τάξη στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και της εργασίας. 
 Ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο του χάρτη, έχει ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από την πρώτη μοίρα του Υδροχόου προς τον Αιγόκερω. Είναι σε όψη τετραγώνου με τον Ερμή και τον Βόρειο και προκαλεί αντιδραστικές ενέργειες αλλά και εμμονές στο αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα. 
 Το εξάγωνο του Άρη με τον Ουρανό δείχνει την ευκαιρία να αντιδράσουμε, τον αγώνα για επανάσταση αλλά και πιθανές επεμβάσεις ή εγχειρήσεις. Επειδή και οι δύο είναι σε ζώδια πτώσης, χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, χωρίς βέβαια να είναι ανέφικτο, αφού οι δύο πλανήτες είναι σε καλή όψη μεταξύ τους.

 Εξετάζοντας τα μεσοδιαστήματα του χάρτη, ο Βόρειος δεσμός ισούται με Ερμή/Πλούτωνα,  Ήλιο και Σελήνη/Άρη, Ερμή/Δία και Άρη/Ουρανό. Είναι η τέχνη της πειθούς, διανοητική κυριαρχία επάνω στις μάζες, ζωτικότητα και σθένος, ομαδικά σχέδια, ένταξη σε μία οργάνωση που αγωνίζεται για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Επίσης κοινωνικότητα, λογική διανόηση, ομαδική εργασία με σκοπό το πετυχημένο αποτέλεσμα, ξαφνικά γεγονότα μαζί με άλλους, εξαιρετικά ασυνήθιστο τόλμημα. 
 Ο Ήλιος και η Σελήνη ισούνται με Ερμή/Ουρανό,  Άρη/Κρόνο, που σημαίνουν εξυπνάδα, πονηριά, βιασύνη, ξαφνικά περιστατικά, έξαψη,αναπροσαρμογή των σχέσεων κάποιου ατόμου, μπλοκαρισμένη ενέργεια, προβλήματα ασθένειας, κακοκεφιά, καταπίεση, έλλειψη θάρρους, χωρισμός. 
https://christosarchos.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια