Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόμελο γλυκό του κουταλιού

.
Υλικά
Τις φλούδες από 3 φράπες πράσινες (πόμελο)
750 γρ ζάχαρη
750 γρ νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κλωνάρια κιούλι (αρμπαρόριζα)
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Πλένουμε καλά τις φράπες, και τις σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
Όπως είναι ολόκληρες οι φράπες, τρίβουμε ελαφρά το εξωτερικό τους με τον τρίφτη, χωρίς να φτάσουμε στην άσπρη σάρκα τους. 
Βήμα 2
Στην συνέχεια κόβουμε τις φράπες σε λωρίδες, και τις ξεχωρίζουμε από την εσωτερική ψίχα, την οποία και πετάμε.
Η κάθε φράπα βγάζει 10 με 12 δαχτυλίδια περίπου.
Βήμα 3
Τα τυλίγουμε σε τριανταφυλλάκια, πιάνουμε την άκρη με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, τα βράζουμε 10 λεπτά.
Μετά τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν από το πικρό ζουμί.
Βήμα 4
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 4 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν καλά.
Όταν τελειώσουμε το ξεπίκρισμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Βήμα 5
Βγάζουμε της οδοντογλυφίδες τα  βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι. Για να δούμε αν το σιρόπι μας έδεσε βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βήμα 6
Όταν κρυώσει γέρνουμε ελαφρά το πιατάκι και αν δεν τρέχει, το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί, βγάζουμε την αρμπαρόριζα, και το βάζουμε σε πολύ καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια