Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τζατζίκι με καρότο και γαλομυζήθρα

 
.
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
 100 γρ. γαλομυζήθρα
 1/2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. δυόσμο, κόλιανδρο, βασιλικό και μάραθο), χοντροκομμένα
 1 καρότο, τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
 50 ml ελαιόλαδο
 20 ml χυμός λεμονιού
 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
 αλατοπίπερο
 μαυροκούκι και καυτερό μπούκωβο για πασπάλισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη γαλομυζήθρα, τα μυρωδικά, το 1 καρότο, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο. 
Σερβίρουμε το τζατζίκι πασπαλισμένο με λίγο μαυροκούκι και καυτερό μπούκοβο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια