Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα Caprese

.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ντρέσινγκ γιαουρτιού-βαλσάμικου ξιδιού:
200g ΦΑΓΕ Total 0%, 2% ή 5%
60ml βαλσάμικο ξίδι
120ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι ή αγαύη
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
¼ κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Στεφάνι:
30 μικρά καλαμάκια για σουβλάκια
1 βάζο πιπερίτσες, στραγγισμένες, χωρίς σπόρια και κομμένες στη μέση
300g μοτσαρέλα
350g τοματίνια
2-3 χούφτες φρέσκο βασιλικό
Πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
Κλαδάκια δενδρολίβανου (για γαρνίρισμα)

ΒΗΜΑΤΑ
 Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, το ξύδι, το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε στην άκρη.
 Σε μερικά καλαμάκια περάστε ντοματίνια, βασιλικό και μοτσαρέλα και στα υπόλοιπα πιπερίτσες, μοτσαρέλα και ελιές.
 Τοποθετείστε τα καλαμάκια σε μια στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος (20-25 εκ.) για να δώσετε σχήμα στεφανιού.
 Γαρνίρετε με δενδρολίβανο. Σερβίρετε με κρεμώδες ντρέσινγκ γιαουρτιού με βαλσάμικο ξίδι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια