Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Barbie Doll with Down Syndrome

Χάρη στη Rebecca Atkinson και την Toys Like Me που κάλεσαν την παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών να εκπροσωπήσει καλύτερα τα 150 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες παγκοσμίως πριν από μια δεκαετία, η Mattel, όπως και η LEGO, συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι είναι all-inclusive λανσάροντας νέα προϊόντα που μοιάζουν με κάποτε οι άνθρωποι αγνόησαν όταν επρόκειτο για την αγορά παιχνιδιών, το τελευταίο από τα οποία είναι μια κούκλα Barbie με σύνδρομο Down.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Mattel έχει κάνει αρκετή προσπάθεια να μετατρέψει την Barbie dol l από ένα ανέφικτο πρότυπο ομορφιάς σε μια πολύ πιο ρεαλιστική αναπαράσταση των παιδιών παντού. Δεν έχουν εισαγάγει μόνο αρσενικές, θηλυκές και μη δυαδικές κούκλες των οποίων το χρώμα δέρματος, ο τύπος σώματος, το στυλ μαλλιών και η μόδα αντικατοπτρίζουν όλα τα είδη, αλλά έχουν επίσης εισαγάγει κούκλες με λεύκη , κούκλες που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι ή έχουν προσθετικό άκρο , μια κούκλα με ακουστικά βαρηκοΐας και μια κούκλα χωρίς μαλλιά . 
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, η Mattel ανακοίνωσε επιτέλους την προσθήκη μιας κούκλας Barbie με σύνδρομο Down με την κυκλοφορία της Barbie Fashionistas Doll #208 . Δημιουργήθηκε για να επιτρέψει σε ακόμη περισσότερα παιδιά να δουν τον εαυτό τους στη Barbie, καθώς και να αντικατοπτρίζει τη Barbie τον κόσμο γύρω τους, η νέα κούκλα έχει σκοπό να εμπνεύσει όλα τα παιδιά να πουν περισσότερες ιστορίες μέσω του παιχνιδιού. 
«Ως η πιο ποικιλόμορφη σειρά κούκλας στην αγορά, η Barbie διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πρώιμες εμπειρίες ενός παιδιού και είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε τον ρόλο μας για να αντιμετωπίσουμε το κοινωνικό στίγμα μέσω του παιχνιδιού», δήλωσε η Lisa McKnight, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Global Head of Barbie . & Dolls, Mattel. « Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε σε όλα τα παιδιά να δουν τον εαυτό τους στη Barbie, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που δεν μοιάζουν με τον εαυτό τους. Το παιχνίδι με κούκλες εκτός της βιωμένης εμπειρίας του ίδιου του παιδιού μπορεί να διδάξει κατανόηση και να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη αίσθηση ενσυναίσθησης, οδηγώντας σε έναν κόσμο πιο αποδεκτό. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε μια κούκλα Barbie με σύνδρομο Down για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον κόσμο γύρω μας και να προάγει τη δέσμευσή μας να γιορτάζουμε την ένταξη μέσω του παιχνιδιού .»
Αντιδράσεις στην κούκλα από Παιδιά με Σύνδρομο Down
Οι αντιδράσεις για την κούκλα από παιδιά με σύνδρομο Down είναι ανεκτίμητες
Για να διασφαλίσει ότι η κούκλα αντιπροσωπεύει με ακρίβεια ένα άτομο με σύνδρομο Down, η Barbie συνεργάστηκε στενά με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS). Το NDSS ενδυναμώνει τα άτομα με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους παρέχοντας πόρους, ωθώντας την αλλαγή πολιτικής, εμπλακώντας με τις τοπικές κοινωνίες. Η καθοδήγηση του NDSS και οι εμπειρίες του πραγματικού κόσμου ενημέρωσαν τη διαδικασία σχεδιασμού από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένου του γλυπτού, των ρούχων, των αξεσουάρ και της συσκευασίας της κούκλας. Η στενή συνεργασία εξασφάλισε ότι η ομάδα της Barbie γιόρτασε τα άτομα με σύνδρομο Down μέσω μιας κούκλας που θα συνδεόταν αμέσως με την κοινότητα. 
«Ήταν τιμή μου να δουλέψω με την Barbie για την κούκλα Barbie με σύνδρομο Down», δήλωσε η Kandi Pickard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του NDSS. «Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για την κοινότητά μας, που για πρώτη φορά, μπορεί να παίξει με μια κούκλα Barbie που τους μοιάζει. Αυτή η Barbie χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη δύναμη της αναπαράστασης. Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ένταξη και μια στιγμή που γιορτάζουμε». 
Με τη συμβουλή του NDSS, η Barbie ήταν σκόπιμη με κάθε σχεδιαστική επιλογή για την κούκλα, συμπεριλαμβανομένων:
Sculpt: Αυτή η κούκλα εισάγει μια νέα γλυπτική προσώπου και σώματος για να είναι πιο ενδεικτική των γυναικών με σύνδρομο Down, συμπεριλαμβανομένου ενός πιο κοντού καρέ και ενός μακρύτερου κορμού.
Το νέο γλυπτό προσώπου έχει πιο στρογγυλό σχήμα, μικρότερα αυτιά και επίπεδη ρινική γέφυρα, ενώ τα μάτια είναι ελαφρώς λοξά σε σχήμα αμυγδάλου. Οι παλάμες της κούκλας περιλαμβάνουν ακόμη και μία μόνο γραμμή, χαρακτηριστικό που συχνά συνδέεται με όσους έχουν σύνδρομο Down.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια