Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί φοβάται κάθε ζώδιο τη δέσμευση

«Δεν είμαι εγώ για σχέση», «δε θέλω να δίνω λογαριασμό πουθενά για το πού πάω και τι κάνω», «δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις ελεύθερος»! Σίγουρα έχεις ακούσει (είτε κι έχεις πει) τις παραπάνω φράσεις, οι οποίες ναι μεν μπορεί να εκφράζουν την απροθυμία για δημιουργία σχέσης, στην πραγματικότητα όμως αποτελούν μια ανάγκη του ανθρώπου να «δικαιολογήσει» μέσα του, αυτό που πραγματικά φοβάται να κάνει, να δεσμευτεί.
Κριός
Ο ατρόμητος Κριός ποτέ δε θα παραδεχθεί ότι φοβάται τη δέσμευση, πολύ εύκολα όμως θα βρίσκει τον τρόπο να «αντιδρά» όταν μια σχέση αρχίζει να γίνεται στενού τύπου! Δύσκολα μπορεί να αποχωριστεί το «εγώ» και να λειτουργήσει με βάση το «εμείς» , ενώ ο φόβος της δέσμευσης συνήθως του εκδηλώνεται, με το να χάνει εύκολα και γρήγορα τον ενθουσιασμό του και να έχει στο ενεργητικό του αρκετές σχέσεις σύντομης διάρκειας.

Ταύρος
Ο Ταύρος είναι άτομο για σχέση, θέλει τη συντροφικότητα όμως την έχει και πολύ ψηλά, γεγονός που δεν τον αφήνει εύκολα να εμπιστευτεί γρήγορα κάποιο άτομο. Ο φόβος της δέσμευσής του εκδηλώνεται τις περιόδους της ζωής του όπου μπορεί να περνά μια ερωτική ή και οικονομική απογοήτευση. Θα μου πεις «τι ρόλο παίζει το οικονομικό στη δέσμευση;». Ο Ταύρος είναι της άποψης πως αν δεν έχεις την άνεση του χρήματος τότε δεν μπορείς να χαρείς και μια σχέση.

Δίδυμος
Ελεύθερο και προοδευτικό πνεύμα από τη φύση του ο Δίδυμος φοβάται μη χάσει την ανεξαρτησία του αλλά και την επιθυμία του να γνωρίζει κόσμο, να βγαίνει με τους φίλους του, να φλερτάρει όπου κι όπως θέλει. Ο φόβος του είναι ότι μέσα σε μια σχέση οι συνθήκες μπορεί να τον αναγκάζουν να μην παίρνει μόνος του τις αποφάσεις για τη ζωή του κι αυτό τον κάνει να χάνει κάθε ενθουσιασμό.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος αγαπά την οικογένεια, τη συντροφικότητα και είναι το ζώδιο που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αγάπη αλλά και την οικειότητα με το άτομο που έχει στην καρδιά του! Τα παιδικά του βιώματα -ιδιαίτερα αν είναι τραυματικά- πολλές φορές του γεννούν ανασφάλειες όπου τον κάνουν να φοβάται τη δέσμευση, γιατί ο βαθύτερος φόβος του είναι να χάσει κάποιον π’ αγαπά.

Λέων
Ο Λέοντας θέλει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για αυτό και κάνει μόνο σχέσεις, δεν επιθυμεί τις ελεύθερες λοιπόν γιατί θέλει την προσήλωση του ατόμου που ποθεί! Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε φοβάται τη δέσμευση, και θα καταλάβεις ότι έχει δυσκολία να το κάνει όταν δεις συχνές αλλαγές των συντρόφων του σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο φόβος του τις περισσότερες φορές υπάρχει επειδή έχει πληγωθεί ο εγωισμός του σε παρελθόντα χρόνο.

Παρθένος
Τοποθετεί τη σχέση πολύ ψηλά ο Παρθένος, όμως θεωρεί ότι είναι και κάτι το άπιαστο, γιατί δεν μπορεί να βρει το άτομο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές που έχει ο ίδιος στο μυαλό του. Η δέσμευση τον φοβίζει τις περιόδους που ο ίδιος έχει περάσει ήδη από έναν χωρισμό κι έχει βάλει ως προτεραιότητά του την εργασία του. Φοβάται ότι η σχέση θέλει χρόνο και πολλή δουλειά και ότι αναγκαστικά θα αφήσει πράγματα πίσω.

Ζυγός
Ο Ζυγός είναι ένας άνθρωπος που έχει τις προσωπικές του ανασφάλειες κι αδυναμίες, όμως περισσότερο τα έχει με τον ίδιο του τον εαυτό κι με το άτομο που έχει δίπλα του! Επιθυμεί τη συντροφικότητα ή και το γάμο, όμως στα πιο νεαρά του χρόνια διψά τόσο πολύ για έρωτα και εμπειρίες και του είναι τόσο «ευκολάκι» να ερωτεύεται -οπότε ναι, η δέσμευση δεν είναι η προτεραιότητά του. Δίψα του για επιβεβαίωση, αλλά και οι ναρκισσιστικές του διαθέσεις τον κάνουν συχνά να έχει το φόβο δέσμευσης.

Σκορπιός
Εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο που θέλει να δεσμεύεται, όμως είναι των άκρων. Μπορεί να τον δεις για πολλά χρόνια δοσμένο απόλυτα σε μια σχέση και μετά να περνά μια πολύ μεγάλη περίοδο μοναξιάς κι απροθυμίας να δεσμευτεί! Ο Σκορπιός δεν ξεπερνά εύκολα, έτσι όταν στιγματιστεί ψυχολογικά από έναν μεγάλο έρωτα -ή ακόμα και αν προδοθεί- του είναι δύσκολο να πάει γρήγορα παρακάτω και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι συλλέκτης εμπειριών στα ερωτικά του! Επιθυμεί να είναι ελεύθερος και να γνωρίζει κόσμο, να ερωτεύεται και να μπορεί ό,τι του γυαλίσει να το ευχαριστηθεί. Ο φόβος του είναι να μη χάσει την αυτονομία του, ή να προσπαθήσει το ταίρι να του κόψει τις αγαπημένες συνήθειες και δραστηριότητές του -γεγονός που θα τον κάνει να μη νιώθει πλέον ο ίδιος.

Αιγόκερως
Όταν ο Αιγόκερως είναι δοσμένος στην καριέρα του, στους στόχους και στις φιλοδοξίες του δε βλέπει τίποτα παραπάνω πέραν από τη μύτη του. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αποφεύγει τη δέσμευση, όχι όμως τόσο πολύ γιατί τη φοβάται, όσο γιατί θεωρεί ότι κάθε πράγμα είναι στον καιρό του. Οι περιπτώσεις Αιγόκερων που αποφεύγουν λόγο φόβου τη δέσμευση, είναι αυτοί που έχουν μεγαλώσει σε πολύ αυστηρά και κυριαρχικά οικογενειακά περιβάλλοντα.

Υδροχόος
Ο φιλελεύθερος, επαναστάτης του ζωδιακού, μόνιμα λέει πως δε θέλει σχέση, μόνιμα θα τον δεις όμως μπλεγμένο σε σχέση.  Το μάθαμε το ποιηματάκι του ότι δε θέλει να παραδέχεται ούτε στον εαυτό του ότι είναι «μαζί» μ’ έναν άνθρωπο. Γιατί τέτοια φοβία όμως; Τις περισσότερες φορές από προβλήματα που έχει ο ίδιος με τον εαυτό του, εξαιτίας των εμπειριών του (οικογενειακών ή και προσωπικών) κάνει σαν παιδί. Ενώ συχνά παρατηρούμε τον Υδροχόο ν’ αρνείται να μεγαλώσει και ν’ αναλάβει ευθύνες!

Ιχθύες
Δύσκολα θα συναντήσεις έναν Ιχθύ που θα σου πει ότι δε θέλει σχέση ή ότι τον τρομάζει η δέσμευση. Μόνιμα επιζητά τη ζεστασιά, τη συντροφικότητα και το εμείς οι δύο σαν ένα. Έλα μου ντε όμως όπου κι αυτός με τη σειρά του περνά άστατες περιόδους που τον φοβίζει το δέσιμο μιας σχέσης έστω κι αν δεν το παραδέχεται. Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές γιατί δεν έχει ξεπεράσει κάποια ιστορία του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια