Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η τελετή στέψης

Στις 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.
Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα στεφθεί επίσης στην ιστορική τελετή.
Το βασιλικό ζεύγος έχει προσκαλέσει, μάλιστα, ειδικούς καλεσμένους που κανείς δεν περίμενε!
Συγκεκριμένα, έχουν προσκαλέσει 400 νέους που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις να παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και την πομπή στις 6 Μαΐου.
Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ με την ευγενική άδεια του Κοσμήτορα και του Κεφαλαίου του Γουέστμινστερ.
Ανάμεσά τους θα είναι 200 ​​νέοι που ασχολούνται με το The Prince’s Trust, το The Prince’s Foundation, το Barnardo’s, το The National Literacy Trust και το Ebony Horse Club.
Ο βασιλιάς Κάρολος έχει στείλει πρόσκληση και σε ακόμη 200 ​​νέους από την Ένωση Προσκόπων, το Girlguiding UK, το St John Ambulance και την Εθνική Υπηρεσία Πολιτών, οι οποίοι έχουν προταθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμβολή τους στην Ημέρα της Στέψης. Οι τέσσερις οργανισμοί που επιλέχθηκαν παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης, δρομολόγησης και πρώτων βοηθειών στις 6 Μαΐου σε όλο το Λονδίνο.
Είναι ένας φόρος τιμής προς την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν ο πρώην βασιλικός προστάτης της Ένωσης Προσκόπων, του Girlguiding UK και του Barnardo’s.
Στη πρόσκληση που σχεδίασε ο Andrew Jamieson, μπορεί κανείς να διακρίνει πληθώρα λουλουδιών και άλλων φυσικών στοιχείων καθώς και των συμβόλων της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Κοιτώντας όμως κάποιος πιο προσεκτικά, παρατηρεί και κάποια βελανίδια στην κάτω πλευρά της. Η ύπαρξη των βελανιδιών λοιπόν, σύμφωνα με το Hello, είναι αυτά που οι λάτρεις του στέμματος, θεωρούν φόρο τιμής του Καρόλου προς τους Middleton.
Το οικόσημο της οικογένειας
Το 2011 πριν το γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, η οικογένεια της πριγκίπισσας έλαβε το οικόσημο της. Σ’ αυτό απεικονίζονται τρία βελανίδια, αριθμός που αντιστοιχεί στα τρία παιδιά των Middleton, την Κέιτ και τα αδέρφια της. Το βελανίδι θεωρείται στην Αγγλία, ως το εθνικό σύμβολο δύναμης.
Οι συμβολισμοί στο προσκλητήριο
Η φιγούρα του Green Man, που υποδηλώνει την αναγέννηση της φύσης την άνοιξη και γενικά την έννοια της νέας αρχής, είναι η έμπνευση πίσω από το σχέδιο της πρόσκλησης. Ο Green Man είναι στεφανωμένος με φύλλα οξιάς, κισσού και κράταιγου, 3 εμβληματικά φυτά της βρετανικής φύσης, ενώ αγριολούλουδα και πουλιά του αγρού γεμίζουν το πλαίσιο της πρόσκλησης.
Ανάμεσα στα αγριολούλουδα βρίσκεται και δεντρολίβανο, που σύμφωνα με τον Independent τοποθετήθηκε στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ. Τα λουλούδια εμφανίζονται επίσης σε ομάδες των τριών συμβολίζοντας ότι ο Κάρολος θα γίνει ο 3ος βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας.
Η αναφορά στη φύση είναι χαρακτηριστικό του Καρόλου που εδώ και χρόνια μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ του περιβάλλοντος. Ένα λιοντάρι, ένας μονόκερος κι ένας αγριόχοιρος βρίσκονται ανάμεσα στα λουλούδια, όλα σύμβολα που φέρουν στα οικόσημά τους ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα.
Την πρόσκληση σχεδίασε ο Andrew Jamieson, μέλος του Art Workers’ Guild, τους οποίου και ο βασιλιάς Κάρολος έχει γίνει τιμητικά μέλος. Ο ίδιος ήταν που είχε φιλοτεχνήσει και τα επίσημα έγγραφα που αναφέρονταν στον γάμο του πρίγκιπα William με την Kate Middleton. Η πρωτότυπη πρόσκληση έγινε με νερομπογιές και gouache και θα ανατυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί με χρυσές λεπτομέρειες.
Όσο για τον Green Man να σου πω ότι η φιγούρα του έχει βρεθεί σε πολλές χώρες και σε διάφορες περιόδους της ιστορίας και κάποιοι λαοί τον έχουν συνδέσει με μία φιγούρα κάποιου που κάνει φάρσες και στήνει παγίδες. Αν και θεωρείται με την πρώτη ματιά παγανιστικό σύμβολο, σκαλιστοί Green Men έχουν βρεθεί σε πολλές εκκλησίες σε όλη την Ευρώπη. Ήταν μάλλον η γέφυρα μεταξύ παγανισμού και χριστιανισμού που κάποτε ήταν απαραίτητη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια