Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τροφές που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Μια σημαντική επιστημονική ανασκόπηση εντοπίζει 23 από τις κορυφαίες τροφές και βότανα που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα στη βασική αιτία της κακοήθειας του καρκίνου.

Υπάρχουν  χιλιάδες φυσικές ενώσεις  που έχουν μελετηθεί με αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση, αλλά μόνο ένα μικρό υποσύνολο από αυτές έχει αποδειχθεί ότι στοχεύει και σκοτώνει τα καρκινικά βλαστοκύτταρα που βρίσκονται στη ρίζα της κακοήθειας του καρκίνου. 
Ο κουρκουμάς, για παράδειγμα, έχει αυτή την ιδιότητα «έξυπνου σκοτώματος» να στοχεύει μόνο την καρδιά των καρκινικών όγκων. Το τζίντζερ βρέθηκε σε προκλινική έρευνα ότι περιέχει μια ένωση έως και 10.000 φορές  πιο αποτελεσματική από το φάρμακο χημειοθεραπείας Taxol στη θανάτωση βλαστικών κυττάρων καρκίνου του μαστού.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Anticancer Research  με τίτλο, « Natural Products That Target Cancer Stem Cells », έκανε τη δουλειά μας πολύ πιο εύκολη στον εντοπισμό αυτής της ειδικής κατηγορίας καρκινοκτόνων, αναθεωρώντας την υπάρχουσα βιβλιογραφία για το θέμα και απαριθμώντας τις 25 κορυφαίες ουσίες σε αυτή την κατηγορία. 
Επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλική (EGCG) –  Πράσινο Τσάι
6-Gingerol –  Τζίντζερ
β-καροτίνη – καρότο, πράσινα φυλλώδη
Baicalein –  Κινέζικο Skullcap
Κουρκουμίνη –  Κουρκουμάς
Δελφινιδίνη –  Μύρτιλο, βατόμουρο
Φλαβονοειδή (Γενιστεΐνη) – Σόγια, κόκκινο τριφύλλι, καφές
Guggulsterone – Commiphora ( δέντρο μύρο )
Ισοθειοκυανικά –  Σταυρανθή λαχανικά
Linalool – Μέντα
Λυκοπένιο – Γκρέιπφρουτ, ντομάτα
Παρθενολίδη –  Πυρετός
Perylill αλκοόλ – Μέντα, κεράσι, λεβάντα
Πιπερίνη –  Μαύρο πιπέρι
Platycodon σαπωνίνη –  Πλατυκώδωνας ο μεγανθής
Ψωραλιδίνη – Psoralea corylilyfolia
Κερσετίνη – Κάπαρη, κρεμμύδι
Ρεσβερατρόλη – Σταφύλια, δαμάσκηνα, μούρα
Σαλινομυκίνη – Streptomyces albus
Σιλιβινίνη –  Γαϊδουράγκαθο
Ουρσολικό οξύ –  Θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη
Βιταμίνη D3 – Ψάρι, κρόκος αυγού, βοδινό κρέας, μουρουνέλαιο
Withaferin A – γλυκοπατάτα
Γιατί είναι αυτές οι ουσίες τόσο σημαντικές;
Ο κύριος λόγος για τον οποίο η συμβατική χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία απέτυχαν να επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο είναι επειδή τα καρκινικά βλαστοκύτταρα είναι ανθεκτικά σε αυτές τις παρεμβάσεις. Στην πραγματικότητα, η χημειοθεραπεία και ειδικά η ακτινοβολία είναι και οι δύο ικανές να αυξήσουν τον αριθμό και τη μολυσματικότητα αυτών των κυττάρων σε έναν όγκο, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη γνωστή παρενέργεια να βλάψουν περαιτέρω το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.
Ενώ η βιομηχανία του καρκίνου εξακολουθεί να είναι πολύ ανθεκτική στην ενσωμάτωση των επιπτώσεων αυτών των ευρημάτων στο πρότυπο περίθαλψής της (το οποίο είναι εξαιρετικά ανήθικο), υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών υγείας που δεν θα γυρίσουν την πλάτη στην αλήθεια και ενδιαφέρονται για εναλλακτικούς τρόπους πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου με χρήση τροφών ή/και φυτικών προσεγγίσεων.

Η νέα μελέτη εξετάζει τη σημασία των καρκινικών βλαστοκυττάρων ως εξής:
Tressanew  Τα CSC (καρκινικά βλαστοκύτταρα) διαθέτουν ιδιότητες αυτο-ανανέωσης και εγγενείς μηχανισμούς επιβίωσης που αντιστέκονται στα περισσότερα χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Η αποτυχία εκρίζωσης των CSCs κατά τη διάρκεια της θεραπείας θεωρείται ότι είναι η κινητήρια δύναμη για την υποτροπή του όγκου και τη μετάσταση. Πρόσφατες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στην κατανόηση των μοναδικών φαινοτυπικών ιδιοτήτων των CSC από διάφορους τύπους όγκων, καθώς και των οδών σηματοδότησης που αποτελούν τη βάση της αυτοανανέωσης και της αντοχής στα φάρμακα.

Προς το παρόν, η βιομηχανία του καρκίνου έχει αποτύχει να παράγει ένα μόνο φάρμακο που να στοχεύει μόνο τον πληθυσμό των καρκινικών βλαστοκυττάρων σε έναν όγκο, όπως επιβεβαιώθηκε από τη μελέτη. Η ικανότητα επιλεκτικής στόχευσης καρκινικών κυττάρων και ειδικότερα καρκινικών βλαστοκυττάρων, αφήνοντας ανέπαφα τα μη καρκινικά κύτταρα στον ιστό είναι εξαιρετικά σημαντική. 
GreenMedInfo.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια