Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Piano Day / Ημέρα Πιάνου

World Piano Day / Ημέρα Πιάνου
Η Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου έχει σχεδιαστεί για να γιορτάσει αυτό το απίστευτο όργανο, που έχει χαρίσει πολλούς από εμάς με τα χρόνια. Ανεξάρτητα από το αν παίζετε μόνοι σας πιάνο ή εκτιμάτε αυτό το είδος μουσικής, όλοι μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι το να ακούτε έναν ποιοτικό πιανίστα είναι χαρά.
Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για το πιάνο, σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα για να εξερευνήσετε περαιτέρω. Το κύριο πράγμα με το οποίο προφανώς πρέπει να εξοικειωθείτε είναι τα κλειδιά. Εξάλλου, το πληκτρολόγιο είναι το πιο σημαντικό μέρος της εκμάθησής σας. Αν κοιτάξετε το πληκτρολόγιο, θα δείτε άσπρα και μαύρα πλήκτρα που τρέχουν από αριστερά προς το λευκό. Δεν εναλλάσσουν άσπρο-μαύρο-άσπρο-μαύρο. Υπάρχει στην πραγματικότητα ένα σχέδιο που αποτελείται από πέντε μαύρα πλήκτρα και επτά λευκά πλήκτρα με μια συγκεκριμένη σειρά. Σχηματίζεται ένα διάστημα από την αρχή ενός σετ πλήκτρων και το τέλος, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του επόμενου σετ. Αυτό ονομάζεται «οκτάβα», που είναι απλώς ένας τύπος διαστήματος. ένα διάστημα είναι η μουσική απόσταση μεταξύ δύο ήχων.
Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα πλήκτρα βρίσκονται στα δεξιά και τα χαμηλότερα στα αριστερά. Εάν ξεκινήσετε από την αριστερή πλευρά, κάθε πλήκτρο είναι μισό βήμα ψηλότερα από το προηγούμενο. Επομένως, πρέπει να ανεβείτε ή να κατεβείτε δύο μισά σκαλοπάτια για να κάνετε ένα πλήρες βήμα. Χρειάζεται απλώς να εξασκηθείτε λίγο για να αντιμετωπίσετε αυτά τα διαστήματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοκιμάσετε άλλα διαστήματα για να μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά στον ήχο.

Ιστορία της Ημέρας Πιάνου
Η εφεύρεση του πιάνου ξεκίνησε από τους προκατόχους του, κυρίως από τους μεσαιωνικούς χρόνους ως νταούλι, ένα έγχορδο όργανο με τάστιγγες με συνδεδεμένες τρεις ή τέσσερις χορδές. Από εκεί εξελίχθηκε στο clavichord, το spinet, το virginal, το clavecin, το gravicembalo και τέλος το τσέμπαλο τον 15ο αιώνα.
Το τσέμπαλο εφευρέθηκε από τον Bartolomeo di Francesco Cristofori και το τσέμπαλο θεωρείται ότι είναι ο πλησιέστερος προκάτοχος αυτού που οι σύγχρονοι άνθρωποι γνωρίζουν ως πιάνο λόγω των πλήκτρων που ενεργοποιούσαν τις χορδές. Από εκεί, το τσέμπαλο εξελίχθηκε περαιτέρω τα επόμενα 300 χρόνια σε αυτό που γνωρίζουμε ως το σύγχρονο πιάνο.
Η Ημέρα Πιάνου ξεκίνησε ως ιδέα του Γερμανού πιανίστα/συνθέτη/παραγωγού Nils Frahm. Ο Nils Frahm συνθέτει κλασική μουσική πιάνου με ηλεκτρονική μουσική, αναμορφώνοντας τη μουσική πιάνου με μια αντισυμβατική προσέγγιση. Ξεκίνησε τις διακοπές το 2015. Όταν ο Frahm ρωτήθηκε γιατί ο κόσμος χρειάζεται μια Ημέρα Πιάνου, ο Frahm απάντησε «…κυρίως, επειδή δεν βλάπτει να γιορτάζει κανείς το πιάνο και τα πάντα γύρω του: καλλιτέχνες, συνθέτες, κατασκευαστές πιάνου, δέκτες , κινητές και το πιο σημαντικό, ο ακροατής».
Από τότε, οι διακοπές επεκτάθηκαν καθώς οι άνθρωποι έκαναν συναυλίες, ρεσιτάλ, διαλέξεις και διαδηλώσεις. Ένας επίσημος ιστότοπος, το Pianoday.org, παραθέτει όλες τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις που μπορείτε να πάτε σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσετε την ομορφιά του πιάνου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια