Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη 2023

Συγκλονίζει την Ελλάδα, και τον κόσμο, η πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 28.2.2023
Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί από το δυστύχημα είναι 40. Την είδηση της σύγκρουσης τρένων στη Λάρισα καλύπτουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το BBC να κάνει λόγο για «σφαγή».

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη με σύγκρουση δύο τρένων -μιας επιβατικής και μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας-, με συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 88.
Ενώ η χώρα βιώνει μια αδιανόητη τραγωδία, το ερώτημα που υπάρχει είναι τι οδήγησε σε αυτήν. Πώς συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η φονική σύγκρουση.
Η Hellenic Train δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα για τα αίτια της τραγωδίας, πώς έγινε αυτό το καταστροφικό λάθος και ποιος ευθύνεται.
Ωστόσο, φως στο πώς έγινε η σύγκρουση δίνουν κάποιες μαρτυρίες επιβαινόντων, της αμαξοστοιχίας Inter City 62.
Ένας επιβάτης ο οποίος, όπως είπε, γλίτωσε καθώς βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια (τα 4 πρώτα διαλύθηκαν) μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας ότι άκουσε στον ασύρματο τους μηχανοδηγούς να λένε «Πάμε κι όπου βγει»!
Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη -Μαρτυρία σοκ επιβάτη
«Όταν μείναμε στο Παλαιοφάρσελο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει "πάμε και όπου βγει", είσαι προϊδεασμένος για το ότι κάτι δεν θα πάει καλά», είπε ο επιβάτης, ενώ συμπλήρωσε ότι το «πάμε και όπου βγει» το άκουσε μέσω των ασυρμάτων.
Για την καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσελο είπε ο εν λόγω επιβάτης ότι «μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των γραμμών, είπαν ότι θα καθυστερήσουμε για 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού». 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια