Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ραΐτα, Ινδική πικάντικη σάλτσα

.
Υλικά 
Για τη Ραΐτα
2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι (με την φλούδα χωρίς τους σπόρους)
Τσίλι (σκόνη)
Αλάτι
Πιπέρι
Κόβουμε πρώτα το αγγούρι σε πολύ μικρά καρέ για τη ραΐτα.
Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τσίλι και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα μας.
Η ινδική αυτή σάλτσα είναι η τέλεια συνοδεία για το ινδικό σουβλάκι κοτόπουλο ταντούρι.
Είναι μια δροσερή καλοκαιρινή οικονομική πρόταση για να συνοδεύσετε όλα τα γεύματα στο καλοκαιρινό τραπέζι.
Η ραΐτα είναι μια ινδική ρευστή σάλτσα γεμάτη αρώματα και δροσιά αγγουριού και γιαουρτιού.
Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να προσθέσεις ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, μπόλικο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο και λίγο κύμινο.
Είναι ιδανική για να φτιάξεις τυλιχτές πίτες ή να γαρνίρεις ινδικά το σουβλάκι σου με σπιτικές πίτες.
Σερβίρεται πάντα παγωμένη.
Στην Ινδία σερβίρεται με ρύζι μπιριάνι ή με κεμπάπ.
Ταιριάζει γευστικά με κοτόπουλο κάρυ ή γενικά με φαγητά που έχουν σάλτσα κάρυ.
Μπορεί να σας θυμίσει το τζατζίκι, το τζατζίκι όμως δεν είναι τόσο ρευστό, είναι πιο πηκτό σαν σάλτσα γιατί φτιάχνεται πάντα με στραγγιστό γιαούρτι, ενώ η ραΐτα έχει πολύ πιο ρευστή υφή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια