Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ωτία ποντιακά

.
Υλικά συνταγής
4 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κεσεδάκια γιαούρτι παραδοσιακό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 φλιτζάνια)
1 φλιτζ. σπορέλαιο για το τηγάνι

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το αλάτι, σε ένα βαθύ. 
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά και δουλεύουμε τη ζύμη.
Η ζύμη μας πρέπει να γίνει λίγο σφιχτή, έτσι υπολογίζουμε και το αλεύρι που βάζουμε.
Αφού είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε τρεις μπάλες. 
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο. 
Αφού ανοίξουμε το φύλλο το κόβουμε σε ρόμβους, κάνοντας με το ροδάκι για την πίτσα κάθετες και πλάγια οριζόντιες γραμμές.
Τρυπάμε τους ρόμβους στη μέση και περνάμε την μία γωνία τους μέσα από την τρύπα έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα αυτάκι.
Τηγανίζουμε τα αυτάκια μας στο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν. 
Τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν τα πολλά λάδια σε απορροφητικό χαρτί. 
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη ή μόνο με ζάχαρη ή με μέλι. 
Σερβίρουμε ζεστά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια