Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 μυστικά που δε θα παραδεχθεί ποτέ ένας Ιχθύς

Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μυστικά; Που να μην κρατάει κάποια κομμάτια του μόνο για τον εαυτό του; Όλοι κουβαλάμε φόβους κι ανασφάλειες, αναμνήσεις που πληγώνουν και σκέψεις που θεωρούμε πως αν εξωτερικευτούν θα μας εκθέσουν, θα μαρτυρήσουν την αδυναμία μας. Έτσι, και το Ψαράκι, δύσκολα αγγίζει ορισμένα ζητήματα.

Ποια είναι αυτά;

1. Ότι έχει ακόμα εκείνη την παιδική αφέλεια κι ευπιστία
Δεν είναι κακό, ίσα-ίσα. Έχει ακόμα πίστη στην ανθρωπότητα κι ελπίζει για το καλύτερο πάντα. Μην το πείτε παραέξω, όμως, κι έχουμε ζημιές. Ο Ιχθύς, λόγω του ότι ο ίδιος δεν το ‘χει με τα ψέματα, (θέλει να) πιστεύει πως ό,τι του λες είναι κι αλήθεια. Τόσο πολύ που ίσως να εθελοτυφλεί μερικές φορές. Αρχικά, όμως, θα πάρει ό,τι ακούσει τοις μετρητοίς χωρίς να αμφισβητήσει τα λόγια σου. Μέχρι να του δώσεις λόγο να το κάνει.

2. Ότι θέλει να ζήσει το “Happily ever after” των παραμυθιών
Ως Ψαράκι γνήσιο, θα ξεγλιστρά με χιούμορ και δήθεν κυνισμό κάθε φορά που θα αναφέρεται κάπου ένας δυνατός έρωτας ή ένα μεγάλο ρομάντζο. Δεν του πάνε αυτά, σιγά τις σαχλαμάρες -και καλά. Κάπου βαθιά μέσα του, σε ένα όνειρο που ποτέ δε θα μαρτυρήσει ότι έχει, χτίζει εκείνο το σκηνικό από ρομαντική ταινία∙ φιλί στη βροχή, η τέλεια πρόταση γάμου, το ευτυχισμένο τέλος του παραμυθιού.

3. Ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει μαλάκας
Και ποιος δεν έχει γίνει θύτης σε μια σχέση; Όλοι. Όμως επειδή ο Ιχθύς μας αισθάνεται τα πάντα πολύ βαθιά και τα παίρνει όλα βαριά, πλέον ντρέπεται ή νιώθει –παρόλο που το κρατά καλά κρυμμένο– ενοχές για μια παλαιότερη εκδοχή του. Κι επειδή δε θέλει να τον κρίνεις από αυτό, ειδικά αν ενδιαφέρεται πολύ για εσένα, δεν πρόκειται ποτέ να σου το εκμυστηρευτεί.

4. Ότι σε έχει ανάγκη
Δε θα την ξεστομίσει αυτή τη φράση, όσο ευαίσθητος κι αν είναι, όσο κι αν αποζητά την προσοχή σου. Δε θα το παραδεχτεί, γιατί αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε περίπτωση που κι εσύ δεν τον χρειάζεσαι όσο σε χρειάζεται. Όμως αν προσέξεις καλά αυτές τις απλόχερες εκδηλώσεις λατρείας του, που δε θα ‘ναι και λίγες, αυτό ακριβώς σου φωνάζουν.

5. Ότι έχει πρόβλημα μαζί σου
Και μάλιστα σοβαρότατο, αλλά απ’ το να δημιουργήσει ένταση ή να προκαλέσει τη δυσαρέσκειά σου, ο Ιχθύς δε θα παραδεχτεί ποτέ ότι ενοχλήθηκε με κάτι που είπες ή έκανες. Θα το καταλάβεις απ’ τις παρατεταμένες σιωπές του, απ’ τη ματιά του που κοιτά το υπερπέραν, καθώς αναστενάζει ή απ’ τα νεύρα που θα ‘χει «χωρίς λόγο». Κάτι τον έχει τσατίσει και θέλει να τον ρωτήσεις τι έχει.

6. Ότι έχει βίτσιο με τα παιχνίδια ρόλων
Και κοκκίνισε τώρα το Ψαράκι. Σιγά μην το παραδεχτεί, μάλλον προσπαθεί ακόμα να κρυφτεί. Κι αυτό, όμως, δεν είναι ένα κομμάτι του role play στο σεξ; Μεγάλο κιόλας! Πιστός κι ευαίσθητος δε θα μπει ποτέ σε διαδικασία να σε φέρει σε δύσκολη θέση, ούτε θα σκεφτεί να σε απατήσει. Αλλά εμφανιστείς μια μέρα με περούκα κι ιδιαίτερη θεματική αμφίεση, θα ξετρελαθεί. Φταίει το ότι οι απόκριες είναι πάντα στις μέρες του ζωδίου του; Ποιος ξέρει;

7. Ότι κατάλαβε το δικό σου μυστικό
Δύσκολα κρύβεις κάτι απ’ τον Ιχθύ. Το ένστικτό του τον βοηθά να αντιληφθεί πίσω απ’ τις επιφανειακές λέξεις και τα ανούσια συναισθήματα. Θα καταλάβει ακόμα κι όταν του λες ψέματα, θα διαισθανθεί πότε τον κοροϊδεύεις, μα θα σε αφήσει να αποκαλυφθείς μόνος σου, χωρίς να σου χαλάσει τα σχέδια. Θα σε αντιμετωπίσει με χαμόγελο, γιατί συγχωρεί και ξεχνάει εύκολα, αλλά δε θα σε εμπιστευτεί ξανά και θα γίνει εντελώς καχύποπτος μαζί σου.

8. Δε θα σου πει εύκολα τα «δικά του»
Θα αρκεστείς σε ένα «όλα καλά», γιατί πάντα θα κρατάει κάτι για τον εαυτό του. Για να σου μιλήσει πρέπει να σε εμπιστεύεται πολύ, μα και πάλι είναι στιγμές που θα του τα βγάλεις με το τσιγκέλι. Άσε που καθώς τα λέει, το μετανιώνει κιόλας, γιατί δε θέλει να σε φορτώνει χωρίς λόγο. Θα μάθεις την κορυφή απ’ το παγόβουνο των σκέψεών του και για το υπόλοιπο μέρος, πρέπει να ‘σαι καλός δύτης για να το ανακαλύψεις. Τα άδυτα του Ιχθύος είναι σαν τη θάλασσα· υπάρχει πάντα κάποιο μέρος μέσα του που δεν μπορείς να ‘χεις εύκολα πρόσβαση.

9. Πού είναι και τι κάνει
Θέλει χρόνο με τον εαυτό του κι αυτό δε γίνεται να του το στερήσεις, γιατί έτσι κι αλλιώς θα ξεγλιστρήσει και θα σου ξεφύγει. Θα κρατήσει μυστικό ένα ταξίδι που σκοπεύει να κάνει ή μια εκδρομή που θέλει να πάει, γιατί απλώς θέλει να το κάνει αυτόνομα και με τον δικό του τρόπο. Θέλει παρέα, αλλά για να ισορροπήσει την κοινωνικότητά του χρειάζεται απαραίτητα να βυθίζεται πού και πού στις σκέψεις του χωρίς παρεμβολές.

10. Λεπτομέρειες για τη δουλειά του
Απ’ τη στιγμή που ανήκεις στην προσωπική του ζωή, τα επαγγελματικά του θεωρεί πως δε σε αφορούν. Θα σου πει κάτι γενικόλογο, όπως πού εργάζεται και για ποιον, ερωτήσεις όμως του στιλ «πόσα παίρνεις» ή «δείξε μου τι ακριβώς κάνεις,», θα πέσουν στο κενό. Γι’ αυτόν τόσο η τεχνογνωσία του επαγγέλματος όσο κι οι πληροφορίες γύρω από αυτό, αποτελούν στοιχεία απόρρητα, που προτιμά να μη μοιραστεί μαζί σου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια