Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελληνικό: Θεματικό Πάρκο για ΑΜΕΑ

Ειδικό θεματικό πάρκο για ΑμεΑ θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό, δίπλα από το κτίριο όπου θα στεγαστούν τέσσερα σωματεία ΑμεΑ - Οι εγκαταστάσεις θα περιέχουν πισίνες, θεραπευτήρια που θα μπορούν να στεγάσουν τουλάχιστον 500 ΑμεΑ και θα παραδοθούν το καλοκαίρι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση
Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ελληνικό ειδικό θεματικό πάρκο για ΑμεΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Το πάρκο θα βρίσκεται δίπλα από το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεΑ στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο για τη σχετική πρόταση και τη μελέτη η οποία έχει καταρτιστεί, δεσμεύθηκε να συμβάλει η Περιφέρεια στην ανέγερση του Πάρκου και την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ο οποίος απαιτείται για να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και από το σύνολο των πολιτών.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κοντά σε σταθμό του Μετρό, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ενδιαφερομένους όλης της Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος. 
Ο κ. Πατούλης ζήτησε να συνεργαστούν με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.
Θεματικό πάρκο για ΑμεΑ στο Ελληνικό: Οι εγκαταστάσεις και πότε θα παραδοθεί το έργο
Η πρόταση αφορά έναν χώρο περίπου 30 στρεμμάτων δίπλα από το κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάζεται μετά από προγραμματική του δήμου και της Lamda Development, και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι.  
Οι εγκαταστάσεις 9.000 τμ, θα περιέχουν πισίνες, θεραπευτήρια που θα μπορούν να στεγάσουν τουλάχιστον 500 παιδιά ΑμεΑ αλλά και ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια