Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φοντάν πατάτας νηστίσιμα

.
Η συνταγή είναι από Μοναστήρι
Υλικά
400 γρ καθαρισμένες πατάτες
300 γρ ζάχαρη
150 γρ ινδική καρύδα
150γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα και τα έτριψα στο μουλτι όχι να γίνουν σκόνη
Λίγο ανθονερο
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Κόβω τις πατάτες και τις βράζω με λίγο νερό όταν μαλακώσουν τις βγάζω από το νερό αλλά δεν πετάω το νερό και τις πολτοποιω στο μπλέντερ αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνω λίγο από το νερό που εβρασαν
αδειάζω σε μπωλ ρίχνω την ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει καλά ρίχνω την καρύδα και το αμύγδαλο ανακατεύω καλά να ενωθούν τα υλικά και βάζω 1ωρα στο ψυγείο να σφίξει
Βγάζω από το ψυγείο το μίγμα και βρέχω τα χέρια μου ελαφρά με ανθονερο παίρνω μικρή ποσότητα και κάνω μπαλάκια αφήνω σε λαδόκολλα και όταν τελειώσει το μίγμα βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο λιώνω σε μπαίν Μαρί την κουβερτούρα και τα βουτάω ένα ένα στην σοκολάτα
Διατηρούνται στο ψυγείο

ΥΓ δεν καταλαβαίνεις ότι είναι πατάτα
Νοιώθεις την καρύδα και το καβουρντισμενο αμύγδαλο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια