Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαγανάκι φούρνου με λουκάνικο, πράσο και Τρικαλινό καπνιστό

.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 λουκάνικα χωριάτικα, σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
2 πράσα σε λεπτές φέτες
4-8 αβγά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
150g Τρικαλινό καπνιστό σε κυβάκια
Μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι 
Πάπρικα γλυκιά

ΒΗΜΑΤΑ
 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τo ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα πράσα και την πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
 Ρίχνετε τις φέτες του λουκάνικου, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα (αν θέλετε να γίνει καυτερό μπορείτε να βάλετε και λίγο μπούκοβο) και τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά.
 Στη συνέχεια μοιράζετε το μίγμα των πράσων και του λουκάνικου σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια. Σπάζετε από πάνω ένα ή δύο αβγά μέσα σε κάθε σκεύος κι ανάμεσά τους μοιράζετε και τα κυβάκια του τυριού.
 Ψήνετε τα σαγανάκια στον φούρνο για 3-5 λεπτά.
 Σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο. Συνοδεύετε με χωριάτικο ψωμί, φρέσκο ή ψημένο ελαφρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια