Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πράγματα που πιάνεις καθημερινά και ίσως έχεις αλλεργία

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αλλεργία στη λακτόζη, στις γάτες, στους ξηρούς καρπούς. Αυτές τις αλλεργίες λίγο, πολύ τις γνωρίζεις. Μπορεί, όμως, να έχεις αλλεργίες σε καθημερινά πράγματα χωρίς να το έχεις αντιληφθεί.
Πώς γίνεται αυτό θα μου πεις…Κι όμως γίνεται! Μπορεί να έχεις αλλεργία για παράδειγμα στη συσκευή του κινητού σου και κάθε φορά που το πιάνεις να έχεις μια φαγούρα, μια ερυθρότητα αλλά δεν δίνεις σημασία.

Και το κινητό είναι μόνο ένα από τα αντικείμενα που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή και μπορεί να έχεις αλλεργία χωρίς καν να το έχεις καταλάβει.

Αλλεργίες σε καθημερινά πράγματα
Κουμπί από παντελόνι
Κι όμως το αγαπημένο σου τζιν μπορεί να σου προκαλεί αλλεργία.  Όταν ακουμπάς το μέταλλο με το δέρμα σου, αυτό μπορεί πραγματικά να σου δημιουργήσει προβλήματα, όπως φαγούρα και κοκκινίλες.
Αν είσαι αλλεργικός τότε θα πρέπει να φοράς μια μπλούζα από μέσα, ώστε να μην ακουμπά το κουμπί στην κοιλιά σου.

Κρέας
βιταμίνη D
Ακόμα και μια μικρή ποσότητα, μπορεί να σου προκαλέσει αλλεργία. Ίσως νιώθεις τη μύτη σου να “τρέχει” και φτερνίζεσαι όλη την ώρα. Άλλα συμπτώματα είναι η φαγούρα σε όλο το σώμα και η ναυτία.
Αυτή η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ήλιος
Ίσως μια από τις πιο εκνευριστικές αλλεργίες είναι αυτή στον ήλιο. Οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στον ήλιο, έρχονται αντιμέτωποι με τη φαγούρα, φλεγμονές κάθε φορά που το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο.
Σε αυτήν την περίπτωση είναι σημαντικό να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Νερό
Το “Aquagenic urticaria” είναι μια σπάνια ασθένεια στην οποία το ανθρώπινο δέρμα δεν ανέχεται οποιαδήποτε επαφή με το νερό. Ακόμα και λίγο νερό να πέσει στο δέρμα σου, αυτό μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα σε όλο το δέρμα.
Αυτή η αλλεργία επηρεάζει περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες.

Ιδρώτας
Είναι μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού και έχεις φαγούρα όπου τρέχει ο ιδρώτας; Τότε ίσως έχεις αλλεργία στον ιδρώτα σου. Αυτός ο τύπος αλλεργίας ονομάζεται “cholinergic urticaria” και εξαφανίζεται κάθε φορά που απορροφάται ο ιδρώτας!
Ενοχλητικό!

Μάλλινα
αλλεργία σε καθημερινά πράγματα
Όλοι νομίζουμε πως τα μάλλινα μας προκαλούν φαγούρα. Μερικοί άνθρωποι, όμως, δεν μπορούν να το αντέξουν καθόλου και αυτό γιατί έχουν αλλεργία στη λανόλη.
Η λανολίνη είναι ένα φυσικό κηρώδες συστατικό που παράγεται από πρόβατα. Προστίθεται επίσης ,σε ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ, έτσι ώστε τα άτομα με αλλεργία στα μάλλινα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων και να αποφύγουν τη λανολίνη.

Κοσμήματα
Η αλλεργία στο νικέλιο ευθύνεται για όλα! Και αυτό μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα κοσμήματα.
Αν έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου κοκκινίζει κάθε φορά που βάζεις ένα συγκεκριμένο κολιέ ή ένα βραχιόλι, τότε μπορεί να έχεις αλλεργία σε αυτό.

Βιβλία
Το να μυρίσεις ένα καινούργιο βιβλίο ίσως είναι μια από τις πιο ωραίες “εμπειρίες”. Όλοι το κάνουμε!
Αλλά ένας άνθρωπος που έχει αλλεργία, μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με έναν φρικτό πονοκέφαλο και μια μύτη που… “τρέχει”.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια