Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπεκρή μεζέ σε πήλινο

.
Μπεκρή μεζέ ή αλλιώς χοιρινή τηγανιά ! 
Κομμάτια χοιρινού βουτηγμένα σε παχύρευστη, πεντανόστιμη σάλτσα, μαγειρεμένα όλα στο πήλινο. 
Καλή όρεξη!
Υλικά
3 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό κρέας
2 σκελίδες σκόρδο
400 ml κόκκινο κρασί
300 ml σάλτσα ντομάτας
Μπαχάρι
Κύμινο
Κόκκινο καυτερό πιπέρι
Αλάτι
Κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια από πριν.
Στην πορεία προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 5 λεπτά. Τέλος, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν, βάζουμε την σάλτσα, τα μπαχαρικά μας, το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 1/2-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφού έχει μαλακώσει αρκετά το χοιρινό, το βγάζουμε από το κατσαρολάκι και το γυρνάμε σε πήλινο σκεύος.
Καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και τοποθετούμε λίγες φέτες από τις πιπεριές.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το τυρί να λιώσει.
Μπεκρή μεζέ στο πήλινο, για μερακλίδες.
Ο μπεκρής μεζές είναι έτοιμος! Παίρνουμε μπόλικο ψωμάκι και αρχίζουμε τις βουτιές! Καλή απόλαυση!
www.xrysessyntages.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια