Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανάδρομοι Πλανήτες 2023

Ας εξετάσουμε την ανάδρομη κίνηση του κάθε πλανήτη ξεχωριστά και πώς θα μας επηρεάσει το 2023.
Ερμής
Η πιο γνωστή ανάδρομη κίνηση είναι αυτή του Ερμή, αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν την αξία και την σημασία της. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια του ανάδρομου Ερμή σε γενικές γραμμές είναι καλό να αποφεύγονται πάσης φύσεως υπογραφές και αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή προκαλεί γενικότερα καθυστερήσεις και εμπόδια στις μετακινήσεις αλλά και στην επικοινωνία. Έτσι, καλό είναι να προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς στις διατυπώσεις μας ώστε να αποφευχθούν περιττές παρεξηγήσεις. Ο ανάδρομος Ερμής ωστόσο δεν έχει μόνο την αρνητική του πλευρά. Αντίθετα, είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε τυχόν λάθη, να “ξεφορτωθούμε” πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, αλλά και να “ξαναπιάσουμε” σχέδια που έχουμε αφήσει στην άκρη.

Περίοδοι ανάδρομου Ερμή το 2023:
Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω: 29 Δεκεμβρίου 2022 – 18 Ιανουαρίου 2023
Ο ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω είναι ιδανικός για τον απολογισμό της χρονιάς (ή και των δύο τελευταίων ετών). Αυτός ο απολογισμός βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας, να αναθεωρήσουμε αποφάσεις και να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα. 
Ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει περισσότερο τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), ενώ μπορεί και να επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις στα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους). 
Το διάστημα που ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω, καλό είναι να αποφεύγονται οι αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις νέων ακινήτων. 

Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο: 21 Απριλίου – 15 Μαΐου 2023
Η δεύτερη ανάδρομη πορεία του Ερμή πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου. Άλλο ένα ζώδιο της Γης που όπως και ο Αιγόκερως χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα και υλισμό. Ο Ταύρος ωστόσο αγαπά και την καλοπέραση,  την πολυτέλεια και κάθε τι όμορφο. Για τους περισσότερους αυτή η ανάδρομη κίνηση του Ερμή θα είναι ένα είδος déjà vu της πρώτης.
Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι αυτά του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι).
Το διάστημα που ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Ταύρο καλό είναι αποφεύγονται οικονομικές συναλλαγές, εκτός φυσικά αν πρόκειται να εισπραχθούν οφειλές. 

Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο: 23 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου 2023
Η τρίτη ανάδρομη πορεία του Ερμή πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου, που σχετίζεται με την εργασία, την καθημερινότητα, την υγεία και την υγιεινή. Αυτό το διάστημα θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε όλες τις υποθέσεις, ακόμα και τις αισθηματικές. Θα πρέπει να εξετάζουμε όλες τις λεπτομέρειες είτε πρόκειται για μια απαραίτητη αγορά είτε για μια σχέση που παρόλο που φαίνεται ότι έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σοβαρά, τα φαινόμενα ίσως απατούν. 
Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες).
Το διάστημα που ο Ερμής είναι ανάδρομος στην Παρθένο πρέπει να αποφεύγονται νέα επαγγελματικά ξεκινήματα καθώς και να εντάσσονται νέες καθημερινές συνήθειες (δίαιτα, γυμναστική κ.λπ.) που δεν πρόκειται να διαρκέσουν.

Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω – Τοξότη: 14 Δεκεμβρίου 2023 – 2 Ιανουαρίου 2024
Ο τελευταίος ανάδρομος Ερμής της χρονιάς πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερω επιστρέφοντας στην συνέχεια (23/12) στον Τοξότη όπου και ολοκληρώνει την ανάδρομη πορεία του. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε νομικά – γραφειοκρατικά ζητήματα. Επίσης όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν ενόψει της γιορτινής περιόδου, καλό θα είναι να τα προγραμματίσουν το ταξίδι (εισιτήρια, διαμονή κ.λπ.) πριν την ανάδρομη πορεία του Ερμή.
Τα ζώδια που επηρεάζονται λιγότερο από την τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι αυτά του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι). Όλα τα υπόλοιπα ζώδια θα πρέπει να προσέχουν.

Αφροδίτη
Ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα: 23 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου 2023
Η Αφροδίτη θα πραγματοποιήσει ανάδρομη πορεία το 2023 και συγκεκριμένα από τις 23 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο του Λέοντα.  Ενώ ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί εμπόδια και καθυστερήσεις στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις, η ανάδρομη Αφροδίτη προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις, τα οικονομικά, την διασκέδαση και την ομορφιά. 
Δεδομένου ότι ο Λέοντας σχετίζεται με τον ρομαντισμό, τις σχέσεις και τα παιδιά, είναι πολύ πιθανό αυτό το διάστημα να σημειωθούν αρκετές εντάσεις, ρήξεις και οριστικοί χωρισμοί. Ο Λέων σχετίζεται επίσης με την προβολή οπότε μπορεί να ακούσουμε και τέτοιου είδους ειδήσεις για διάσημα πρόσωπα. 
Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα, κυρίως αν η σχέση τους δεν έχει σταθερές βάσεις. 
Αυτό το διάστημα ωστόσο είναι πολύ πιθανές και οι επιστροφές παλιών εραστών, παρόλο που σύμφωνα με την εμπειρία μου, η επιστροφή αυτή έγινε απλώς για να επιβεβαιωθεί το τέλος. 
Να σημειώσω επίσης ότι κατά την διάρκεια της εμπειρίας μου δεν έχω δει ποτέ μια σχέση που τελειώνει με ανάδρομη Αφροδίτη να αποκαθίσταται.  
Κατά την διάρκεια της ανάδρομης Αφροδίτης αποφύγετε πάση θυσία σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεών σας ή/και γάμο. Αποφύγετε επίσης σημαντικές οικονομικές συναλλαγές, πλαστικές ή καλαισθητικές επεμβάσεις καθώς και αγορές πολυτελών και ακριβών πραγμάτων.

Δίας
Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο: 5 Σεπτεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2023 
Ο Δίας θεωρείται (και είναι) ο μεγάλος ευεργέτης και σαν τέτοιος δεν μπορεί να προκαλέσει κακό ακόμα και στην ανάδρομη πορεία του. Καλό είναι όμως να αποφύγουμε μεγαλεπήβολα σχέδια που δεν πρόκειται να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Συνιστάται να αποφεύγονται νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα και να στρέψουμε την προσοχή μας περισσότερο στην ολοκλήρωση έργων που έχουμε ήδη ξεκινήσει. 
*Επικρατεί η άποψη (καλώς κατά την γνώμη μου) ότι ακόμα και κατά την ανάδρομη πορεία του ο Δίας δεν επηρεάζει τα ζώδια που κυβερνά (Τοξότες και Ιχθύες) καθώς και το ζώδιο στο οποίο έχει έξαρση (Καρκίνος).
*Καλό είναι κατά την διάρκεια του ανάδρομου Δία να θυμόμαστε πώς “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”.

Κρόνος
Ανάδρομος Κρόνος στους Ιχθύς: 18 Ιουνίου – 4 Νοεμβρίου 2023 
Ο Κρόνος είναι ο αυστηρός δάσκαλος που κρίνει τα πεπραγμένα και ανταμείβει ή τιμωρεί. Το διάστημα που θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία μπορεί να παρατηρηθεί μια επιβράδυνση σε θέματα που σχετίζονται με την καριέρα και τις φιλοδοξίες μας. Η επιμέλεια και η υπομονή είναι τα μοναδικά όπλα που θα βοηθήσουν να φτάσουμε στον στόχο μας έστω και μετά την ολοκλήρωση της ανάδρομης πορείας του Κρόνου. Μπορεί να μην δούμε άμεσα αποτελέσματα αλλά όπως είπαμε ο Κρόνος δεν είναι μόνο τιμωρός. Ανταμείβει γενναιόδωρα όσους το αξίζουν! 

Ουρανός
Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο: 28 Αυγούστου 2022 – 23 Ιανουαρίου 2023 / 29 Αυγούστου 2023 – 27 Ιανουαρίου 2024
Ο Ουρανός βρίσκεται ήδη σε ανάδρομη πορεία από τις 28 Αυγούστου της περασμένης χρονιάς, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιανουαρίου 2023. Θα πραγματοποιήσει επίσης άλλη μια ανάδρομη πορεία από τις 29 Αυγούστου 2023 έως τις 27 Ιανουαρίου 2024.
Δεδομένου ότι εδώ και χρόνια ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου ο τομέας που επιδέχεται αλλαγές είναι τα οικονομικά. Όπως όλοι οι εξωκρόνιοι πλανήτες έτσι και ο Ουρανός δεν έχει τόσο αισθητά αποτελέσματα σε προσωπικό επίπεδο αλλά περισσότερο σε κοσμικό. 
Έτσι, το διάστημα αυτό μπορεί να αναδειχθούν θέματα που σχετίζονται με το νόμισμα, τον καπιταλισμό ή και την οικολογία. (ήδη έχει εμφανιστεί το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης). 
Σε προσωπικό επίπεδο πολλοί μπορεί να επανεκτιμήσουν την πρόοδο που έχουν σημειώσει και να εξερευνήσουν νέους τρόπους ανάπτυξης. 
Ο Ουρανός είναι  ο πλανήτης των ανατροπών, επομένως μπορεί να φέρει ιδέες και λύσεις που θα μας εκπλήξουν. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του μπορούμε να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας κάποιες αλλαγές που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποσειδώνας
Ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύς: 30 Ιουνίου – 6 Δεκεμβρίου 2023
Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που κυβερνά ο Ποσειδώνας, επομένως νιώθει πολύ καλά μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμα και κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας δεν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ζημιά. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγονται πάσης φύσεως καταχρήσεις. Ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργεί ένα θολό τοπίο και να μας παρασύρει σε ψευδαισθήσεις, γι΄αυτό συνιστάται αυτό το διάστημα να είμαστε και να πράττουμε όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.  

Πλούτωνας
Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο – Αιγόκερω: 1 Μαΐου – 11 Οκτωβρίου 2023
Ο Πλούτωνας – ο πλανήτης του μετασχηματισμού και της μεταμόρφωσης – μετά την “δοκιμαστική είσοδο” που έκανε στον Υδροχόο ξεκινά την ανάδρομη πορεία του για να επιστρέψει στον Αιγόκερω.  
Ο Πλούτωνας είναι κι αυτός ένας “εξωκρόνιος” πλανήτης που επηρεάζει περισσότερο σε κοσμικό επίπεδο παρά σε προσωπικό. 
Σχετίζεται με τη μάζα και κυρίως προκαλεί προβλήματα που βλάπτουν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Γι’ αυτό συνιστάται το διάστημα αυτό να αποφεύγουμε μαζικές εκδηλώσεις και πολυσύχναστους ή “κακόφημους” χώρους όπου μπορεί να δημιουργηθούν ατυχήματα. 
Ρένα Μεντάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια