Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

2023 - Ασταθές παγκόσμιο κλίμα

Το 2023 θα είναι μια χρονιά που  θα πρέπει να περιμένουμε  μεγάλες φυσικές (;) καταστροφές που με την σειρά τους θα φέρουν στην πρώτη θέση από πλευράς σπουδαιότητας το επισιτιστικό. Και αυτό γιατί οι καταστροφές αυτές θα έχουν επιπτώσεις στην πρωτογενή παραγωγή, που δεν θα περιοριστεί μόνο στον Αγροτικό και στον Κτηνοτροφικό τομέα αλλά μπορεί να επεκταθεί και στην Αλιεία
Πέρα όμως από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών στο επισιτιστικό, θα βιώσει η Ανθρωπότητα και τις παρεμβάσεις της παγκόσμιας Ελίτ στο θέμα είτε υπό την μορφή χειραγώγησης των τιμών, είτε υπό την μορφή κατάργησης παραγωγικών μονάδων με το πρόσχημα της μόλυνσης του Περιβάλλοντος με τα αέρια που εκπέμπουν είτε και ακόμα με την πειραματική στην φάση αυτή επιβολή τροφών που δεν αποτελούσαν μέχρι σήμερα μέρος του διατροφικού μενού της Δύσης (π.χ έντομα κλπ).
Tο πέρασμα του Δια στο ζώδιο του Ταύρου ναι μεν μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του παραγωγικού ιστού του πρωτογενούς τομέα, αλλά δεν θα μπορέσει να δώσει πραγματική λύση στο επισιτιστικό για το 2023, μια και τα αποτελέσματα  θα φανούν το 2024.

Το δεύτερο θέμα του 2023 θα έχει να κάνει με το Ενεργειακό και την πολυεπίπεδη αντιπαλότητα ανάμεσα στην Δύση και στην Ανατολή για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών ενέργειας, αλλά και των  παγκόσμιων διαδρόμων μεταφορών . 
Σε σχέση με το θέμα αυτό το 2023 θα είναι μια χρονιά διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα .
Το Επισιτιστικό και η Ενέργεια θα έχουν επιπτώσεις στον πληθωρισμό και όχι μόνο θα περιορίσουν την αγοραστική δύναμη των λαών αλλά θα έχουν και έμμεσες επιπτώσεις στην οικιστική βιομηχανία (μείωση τιμών ακινήτων και αύξηση των κατασχέσεων από τις τράπεζες , ενώ χώρες που ζουν από τον Τουρισμό θα δουν την συμμετοχή του τουριστικού εσόδου στο ΑΕΠ να μειώνεται δραματικά.

Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με το Μεταναστευτικό - και σαν αποτέλεσμα του λιμού εξ αιτίας των προαναφερθεισών καταστροφών , αλλά και εξ αιτίας της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού για τις επιδιώξεις των αντιπάλων στρατοπέδων. 
Για παράδειγμα θα υπάρξει ένα 'κίνημα' υποκινούμενο από τους Παγκοσμιοποιητές , για άμεση απόδοση υπηκοότητας στους μετανάστες, έχοντας κατά νου αφενός να δημιουργηθεί μια δεξαμενή οιονεί ψηφοφόρων, αλλά και αφετέρου να οξυνθεί η αντιπαράθεση με τους γηγενείς  Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα πληγούν κατά κύριο λόγο από το θέμα αυτό. Είναι πολύ πιθανό περισσότερο στην Ευρώπη και λιγότερο στις ΗΠΑ οι μετανάστες να βρεθούν σε κατάσταση αναταραχής γιατί 'υποσχέσεις' που τους δόθηκαν για στέγη και επιδόματα να μην μπορούν να τηρηθούν. Στο σημείο αυτό να πούμε πως θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και στις ΗΠΑ και στις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ρωσία

Το τέταρτο θέμα έχει να κάνει με την Υγειονομική κρίση. To ζώδιο της Παρθένου έχει να κάνει και με τα θέματα Υγείας και ο διελαύνων Κρόνος θα βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο των Ιχθύων για τα επόμενα 2,5 χρόνια.  
Παρόλο το ότι θα συμβούν γεγονότα - σαν απόρροια των ανακριτικών διαδικασιών του αμερικανικού Κογκρέσου η σαν αποτέλεσμα ποινικών μηνύσεων η αστικών προσφυγών η και ακόμα αποκαλύψεων από  ακτιβιστές του κλίματος Ελον Μάσκ-  εν τούτοις δεν περιμένω την χρονιά αυτή να υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός που θα έχει επιπτώσεις σε αυτούς που πρωτοστάτησαν στην περιπέτεια της Ανθρωπότητας τα τρία τελευταία χρόνια. Αντίθετα και με το πρόσχημα της προστασίας της Υγείας και πιθανά σαν αποτέλεσμα μιας επιδημίας ενός υφιστάμενου ιού η και νέου, μπορεί να δούμε επιβολή μέτρων τουλάχιστον στην Δύση και στην Κίνα που θα συνδέουν την κοινωνική ελευθερία με τις επιταγές του ΠΟΥ. 
Πάντως ο  Miles Guo - κινέζος εξόριστος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός ακτιβιστής που στο παρελθόν είχε κάνει επιτυχείς 'προβλέψεις'  - λέει πως  οι χειρότερες επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης θα φανούν  το 2023, το οποίο θα είναι - κατά την άποψη του - το χειρότερο έτος στην ιστορία για το ανθρώπινο είδος

Το πέμπτο  θέμα έχει να κάνει με την παγκόσμια Οικονομία, που θα υποφέρει εξ αιτίας αφενός των επιπτώσεων των αποτελεσμάτων των μέτρων της πανδημίας στην παγκόσμια Οικονομία, αλλά και αφετέρου εξ αιτίας των μέτρων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί ένθεν κακείθεν με αφορμή την ιστορία της Ουκρανίας, και των πιθανών  νέων κυρώσεων που αυτή τη φορά θα αφορούν στην αντιπαλότητα της Δύσης με την Κίνα.
Θα πρέπει να περιμένουμε να πληγούν πρώτες και καλύτερες οι εταιρίες social media μια και αφενός η δομή τους εξυπηρετεί το αφήγημα της Μεγάλης Επανεκκίνησης που φαίνεται να μην περπατάει , αλλά και αφετέρου τα έσοδα τους από διαφημίσεις θα περιοριστούν σε επικίνδυνο βαθμό. Με την ευκαιρία ο Ελον Μασκ φαίνεται να έχει βάλει στο μάτι για εξαγορά και μια άλλη πλατφόρμα μετά το Τουίτερ. Το Youtube ίσως;  Εν πάση περιπτώσει, για τις εταιρίες αυτές επίσης όπως επίσης για εταιρίες με παγκόσμια παρουσία φαίνεται πως αρχίζει να διαμορφώνεται ένα κλίμα αντι-μονοπωλιακό. Πράγμα που σημαίνει πως στις τάξεις της παγκόσμιας Ελίτ διαμορφώνονται αντίπαλα στρατόπεδα που με την σειρά τους - μέσα από τις δυνάμεις που ελέγχουν στο παγκόσμιο πολιτικό σύστημα  -  θα θελήσουν να διαμορφώσουν ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όσον αφορά στην  ισχύ των πολυεθνικών.  Βέβαια, αυτό θα είναι μια μακριά διαδικασία (π.χ τα δύσκολα για την Meta θα κρατήσουν μέχρι και το 2028).  Στην συνέχεια θα δούμε εταιρίες με ιστορία 100 και 150 ετών  να κηρύσσουν πτώχευση επειδή το κόστος ενέργειας - σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους δανεισμού -  καθιστά απαγορευτική την λειτουργία τους  Πηγαίνοντας παρακάτω θα δούμε πως η κρίση θα πλήξει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξ αιτίας και της αύξηση των επιτοκίων από πλευράς τραπεζών αλλά και εξ αιτίας της ταμειακής στενότητας των λαϊκών στρωμάτων.
Η έλλειψη ρευστού σε συνδυασμό με την  πώληση των απαιτήσεων των τραπεζών από τους πελάτες τους στα funds σε εξευτελιστικά ποσά της τάξης του 5% - 10% της ονομαστικής αξίας απαίτησης σε συνδυασμό με ένα ογκούμενο κύμα απόσυρσης των καταθέσεων δημιουργεί ασφυκτικές ταμειακές καταστάσεις, αλλά και υποτίμηση των περιουσιακών τους στοιχείων  για τις τράπεζες. Εκτιμώ πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να  ξαναδούμε γενικευμένα capital controls  Και αυτή η κατάσταση θα συνεχισθεί μέχρι το 2025
Σχετικές με το θέμα αυτό θα είναι και οι συνέπειες της κρίσης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος όπου θα πρέπει να περιμένουμε να λαμβάνονται μέτρα συρρίκνωσης της φυσικής παρουσίας των τραπεζών - αναδιαμόρφωση μέχρι και κατάργηση του δικτύου καταστημάτων -  και μεγαλύτερη αυτοματοποίηση των συναλλαγών, απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών, αύξηση των τιμολογούμενων υπηρεσιών - π.χ χρέωση της μεταφοράς ποσού από λογαριασμό σε λογαριασμό μέσα στην ίδια την Τράπεζα - εξαγορές και συγχωνεύσεις πιστωτικών ιδρυμάτων κλπ. Χαρακτηριστικό του κλίματος που θα συνεχισθεί μέχρι το 2025 θα είναι το ότι κανένα πιστωτικό ίδρυμα δεν εξαιρείται από την διαδικασία, ακόμα και τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας.
Θα δούμε επίσης μια εντατικοποίηση της στροφή σε ψηφιοποίηση των νομισμάτων και των συναλλαγών με στόχο αφενός να διαχειριστεί η έλλειψη εξαντίκρισης των fiat νομισμάτων με σκληρές αξίες, αλλά και αφετέρου να οδηγηθούμε  στην κατάργηση κυκλοφορίας του χρήματος 
Σημειώνεται πως η προσέγγιση αυτή, πέρα από το ότι αυξάνει τους κινδύνους του νομίσματος κρύβει και μια τεράστια παγίδα. Πιο συγκεκριμένα, με τις ακολουθούμενες σήμερα διαδικασίες, όταν χρησιμοποιείς την κάρτα σου για να κάνεις αγορές , αφενός τις ξέρεις εσύ και η τράπεζα σου μόνο, αλλά και αφετέρου ο προμηθευτής - που μπορεί να έχει τους λογαριασμούς του σε μια άλλη τράπεζα πληρώνεται μέσα από μια διαδικασία που λέγεται clearing (εκκαθάριση) με την οποία όλες οι τράπεζες στέλνουν στην Κεντρική Τράπεζα όλες τις συναλλαγές που έγιναν μέσα στην ημέρα σε όλη την Χώρα και η Κεντρική Τράπεζα πιστώνει τον λογαριασμό της τράπεζας του προμηθευτή και χρεώνει αντίστοιχα τον λογαριασμό της τράπεζας σας. Με το σύστημα του ψηφιακού νομίσματος η διαδικασία και ο απόλυτος έλεγχος της περνά στην Κεντρική Τράπεζα με 'εκκαθάριση' σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα στις εμπλεκόμενες τράπεζες. Αυτό όμως σημαίνει πλέον πως η Κεντρική Τράπεζα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο όλες τις συναλλαγές της Χώρας για κάθε χρονική στιγμή.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) - block chain technology - μέσω της οποίας μπορούν να ορισθούν γενικοί ή και προσωποποιημένοι  κανόνες και περιορισμοί και κατά την συναλλαγή να ελέγχεται η συμβατότητα της με τους περιορισμούς. Έτσι αν για παράδειγμα , στην περίπτωση των lockdown δεν σου επιτρεπόταν να απομακρυνθείς από την κατοικία σου πάνω από ένα χιλιόμετρο και εσύ θες να αγοράσεις κάτι από ένα συγκεκριμένο μαγαζί που απέχει 1,1 χιλιόμετρα από την κατοικία σου δεν θα σου επιτρέπεται να κάνεις την συναλλαγή έστω και εάν έχεις 1.0 εκατ στον λογαριασμό σου. Η αν θελήσεις να κάνεις μια αγορά ενός είδους ενταγμένου στους περιορισμούς της κλιματικής αλλαγής και υπερβείς τα ημερήσια η μηνιαία όρια πάλι το σύστημα θα σε μπλοκάρει σε πραγματικό χρόνο.  Και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα πολύ πιο επώδυνα για το που οδηγούνται τα πράγματα .
Με δυο κουβέντες το ψηφιακό νόμισμα είναι ένα πολύ-εργαλείο προσωποποιημένης κρατικής πολιτικής αλλά και σε ευθύτερο  χρόνο για να βάλει χέρι στα λεφτά σου το Κράτος, μια και ο τελικός στόχος θα είναι η κατάργηση της κυκλοφορίας του χρήματος και θα είσαι όμηρος του συστήματος αυτού
Το πρόβλημα που θα έχει το προαναφερθέν σχέδιο εξορθολογισμού του δυτικού τραπεζικού συστήματος θα έχει να κάνει με το κατά πόσο θα μπορέσει να 'απαντήσει' στις κινήσεις του αντίστοιχου συστήματος των BRICS που θεωρητικά στηρίζεται σε σκληρές αξίες
Η αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα έχει επιπτώσεις και στα  Χρηματιστήρια θα βρίσκονται σε κατάσταση 'αρκούδων' (Bear Market)
Αιτία της κατάστασης αυτή είναι το παγκόσμιο Χρέος που εκτιμάται στα $300,0 τρις δηλαδή περίπου 3,3 φορές το ετήσιο Παγκόσμιο Ακαθάριστο Προϊόν  και που θα αρχίσει να δείχνει τα δόντια του μετά τον Μάιο του 2023, εξ αιτίας του  αδιεξόδου όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος. Και για μεν τους παγκόσμιας εμβέλειας τραπεζίτες το Χρέος είναι απαιτητό και  πληρωτέο - θυμίζω εδώ της σχετική δήλωση του Ροτσινλτ το 2017 - για δε τους αντιπάλους τους η λύση είναι η Σεισάχθεια!

Το έκτο θέμα έχει να κάνει με την Παγκόσμια Κυβερνησιμότητα. Το θέμα δεν αφορά μόνο στην Δύση αλλά αγγίζει και τον άξονα των BRICS.
Πιο συγκεκριμένα η  Δύση - G7 - θα εξακολουθεί αφενός να επιμένει στην Ατζέντα 2030 (μεγάλη επανεκκίνηση και κλιματική αλλαγή ) που βασίζεται στο κινεζικό σοσιο-καπιταλιστικό πρότυπο - μια μετεξέλιξη του Ρωσικού Κομουνιστικού κοινωνικο-οικονομικού συστήματος -  όπου για τον δυτικό κόσμο το 'πολιτμπιρό' έχει αντικατασταθεί από ένα 'παγκόσμιο διευθυντήριο' που αναφέρεται σε μια ομάδα μεγα -κεφαλαιούχων που διαχειρίζονται τους παγκόσμιους πόρους και  τον πλούτο (το 'κόμμα'). Στο κοινωνικό-οικονομικό μοντέλο της Μεγάλης Επανεκκίνησής οι λαοί δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία και η επιβίωση τους  κυριολεκτικά εξαρτάται από την βαθμολόγηση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς.  Για την επιβολή του μοντέλου αυτού θα εργαλειοποιούνται  κάποια κατά περίπτωση 'πανδημίες', μια και ναι μεν η εργαλειοποίηση της υφιστάμενης φαίνεται πως υποβαθμίζεται μετά τον Μάρτιο του 2023, πλην όμως η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων τον Μάρτιο του 2023 και απέναντι από το κατεξοχήν ζώδιο που σχετίζεται με την Υγεία, της Παρθένου,  κάποια νέα 'πανδημία' θα εμφανιστεί στο προσκήνιο και ίσως χειρότερη από αυτή του κορωναϊού για να την πάρουν οι Λαοί στα σοβαρά.  Άλλωστε η ψήφιση του Πιστοποιητικού Υγείας από τους G20 - ως προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει αλλά και να μετακινείται μέσα στην ίδια του την Χώρα-   και η επιβολή του υπό την καθοδήγηση του ΠΟΥ δείχνει πως οι Επικυρίαρχοι της Δύσης θα συνεχίσουν να θέλουν να έχουν τον παγκόσμιο έλεγχο στους ανθρώπους και στους πόρους του Πλανήτη. Το κατά πόσον όμως και σε τι βαθμό τα προαναφερθέντα θέματα αποτελούν την πραγματικότητα του 2023 ή είναι μέρος ενός 'αφηγήματος' είναι μια άλλη ιστορία. Και αυτό γιατί δεν θα με εκπλήξει αν υπάρξουν μυστικές συμφωνίες.
Αυτό που θα χαρακτηρίσει την περίοδο του 2023 - που θα πρέπει να το δούμε ενιαία μέσα στην περίοδο 2020 - 2025 - είναι η 'ρευστότητα ' που θα επικρατεί σε επίπεδο κυβερνητών των κρατών όπου θα έχουμε αντικαταστάσεις ηγετών όχι μόνο στην Δύση αλλά και στο στρατόπεδο των BRICS.
Τον 6/ 2020 είχα ανεβάσει ένα άρθρο με τίτλο  " Oι Μεγάκυκλοι των Μάγιας και η πολυαστρία στον Αιγόκερο" [https://anadelphos22.blogspot.com/2020/07/o.html]. Στο άρθρο αυτό - όπου είχα εξηγήσει τα της Πανδημίας -  είχα παραθέσει μια σειρά από εξισώσεις που περιγράφουν αυτό που βίωσε η Ανθρωπότητα μέχρι σήμερα και θα βιώνει και στο μέλλον κάθε φορά που ο Άρης η ένας αργός πλανήτης αγγίζει σε δύσκολη γωνία την πολυαστρία. https://anadelphos22.blogspot.com/2022/02/2022.html   
Οι εξισώσεις αυτές μας λένε πως όλα γίνονται για την επικράτηση  των δυτικών επιχειρηματικών μέγα-συμφερόντων. Μας λένε επίσης πως παρόλο που θα ενεργοποιηθούν σχέδια αλληλοκαταστροφής δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο.  
Θα μείνω στο " Μια χειριστική και αδίστακτη οντότητα που χρησιμοποιεί τους άλλους για να την προστατεύουν και για να πολεμάνε τους πολέμους της". Αυτή, λοιπόν, η 'οντότητα' ευθύνεται για αυτά που βίωσε η Ανθρωπότητα μέχρι σήμερα και για βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μέχρι το 2030.
Είναι  λογικό πως όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Και η αντίδραση αυτή λέγεται BRICS όπου φαίνεται πως πέρα από τα ιδρυτικά μέλη - Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Νότια Αφρική - έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής μέχρι τώρα 14 χώρες! Άσε που ο Σολτς πήγε στην Κίνα έχοντας μαζί του τους CEO των δέκα μεγαλύτερων γερμανικών βιομηχανιών για να εξετάσει την σύνδεση της Γερμανίας με τα BRICS και που σύμφωνα με δημοσιεύματα συμφώνησε με τον Χι Τζιπινγκ για την ανάγκη ύπαρξης ενός πολύ-πολικού Κόσμου.  Βέβαια το ερώτημα είναι για πόσο θα κάτσουν στην καρέκλα τους και οι δύο;
Και εάν ο συνασπισμός αυτός προχωρήσει - και αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο η Κίνα θα μπορέσει αφενός να ελέγξει την πατερναλιστική και μονοφαγάδικια συμπεριφορά της , αλλά και αφετέρου να διαχειριστεί τα εσωτερικά της προβλήματα -  μιλάμε για ένα μπλόκ που κατέχει τεράστιους φυσικούς πόρους όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο - με τα σημερινά δεδομένα γύρω στο 60% της παγκόσμιας διαθεσιμότητας -   πολύτιμα μέταλλα, σπάνιες γαίες, σπάνια ορυκτά, άνθρακας, ηλιακή ενέργεια, ξυλεία, γεωργική γη, αλιεία και πόσιμο  νερό.
Με τα σημερινά δεδομένα επίσης, τα BRICS αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 25% του ΠΕΠ (Παγκόσμιο Εθνικό Προϊόν),. Τα BRICS+ θα συγκεντρώνουν 4,25 δισεκατομμύρια ανθρώπους: πάνω από το 50% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού όπως είναι σήμερα.  Το συνδυασμένο ΠΕΠ με σημερινά στοιχεία, θα είναι περίπου 30,0 τρισεκατομμύρια δολάρια- πολύ μεγαλύτερο από τις ΗΠΑ (23 τρισεκατομμύρια δολάρια) και τουλάχιστον διπλάσιο από την ΕΕ (14,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, με φθίνουσα πορεία).
Το μέγεθος της παραγωγικής και εμπορικής δράσης των BRICS  θα φέρει με την σειρά του αφενός ένα κοινό αποθετικό νόμισμα που εξ αιτίας του ότι θα στηρίζεται σε πραγματικές αξίες θα είναι ισχυρότερο των fiat νομισμάτων (Δολάριο, Ευρώ, Στερλίνα και Γιέν), αλλά και αφετέρου τραπεζικό ίδρυμα και δίκτυο εκκαθάρισης διεθνών συναλλαγών, διαφορετικά από τα δυτικά. Όλα αυτά με μια προϋπόθεση. Πως οι Κινέζοι δεν θα κάνουν τα ίδια λάθη με τους Αμερικανούς αντιπάλους τους όσον αφορά στην διαχείριση των σχέσεων τους με τα κράτη μέλη των BRICS +. Και στον τομέα αυτό εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου και εξ αιτίας της νοοτροπίας των Κινέζων αλλά και εξ αιτίας του τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Κίνα
Κοιτάζοντας τον κοινό χάρτη των ιδρυτικών μελών των BRICS μια άλλη πληροφορία που δίνεται είναι πως τα BRICS θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο, είτε υποχρεώνοντας τον ΟΗΕ να αναδιαμορφώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας κάνοντας την σύνθεση του πιο αντιπροσωπευτική, είτε και δημιουργώντας έναν άλλο "ΟΗΕ" καθώς επίσης και αντίστοιχα με τα δυτικά  διεθνή δικαστήρια.

Σχετικό με την παγκόσμια κυβερνησιμότητα, είναι και το έβδομα θέμα της χρονιάς που έχει να κάνει με το πώς οι Λαοί θα αντιμετωπίσουν κυρίως τα Σχέδια της παγκόσμιας Ελίτ αλλα και των αντιπάλων της. 
Σε σχέση με το θέμα αυτό, θα δούμε κυρίως στην Ευρώπη, στην Βρετανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα, ένα ογκούμενο κύμα αντίστασης των Λαών , που ναι μεν θα έχει διαφορετικές αιτίες για την Δύση από αυτές της Ανατολής, αλλά που κατά βάθος άπτεται του θέματος της εθνοκεντρικότητας των αποφάσεων και της αυτάρκειας κάλυψης των επισιτιστικών αναγκών. Τα κινήματα αυτά παρόλο που θα αναπτύσσονται στην βάση του Κράτους/Έθνους και η Εξουσία θα επιχειρεί να τα καταπνίξει σε εθνικό επίπεδο με αστυνομικές μεθόδους και ίσως κατεβάζοντας και τον Στρατό στους δρόμους,  θα έχουν μια μεγάλη ευελιξία δικτύωσης με τα κινήματα άλλων κρατών . Ένα άλλο φαινόμενο που θα παρατηρηθεί και θα παίξει ρόλο στην άνδρωση των κινημάτων θα είναι αυτό της αποκάλυψης μεγάλων σκανδάλων εξουσίας που πέρα από την απομάκρυνση ηγετών και την σύλληψη πολιτικών θα οδηγήσει και στην αντιστροφή της πολιτικοποίησης των Λαών από την κύρια τάση που επικρατούσε μέχρι πριν δύο χρόνια - συστημική - προς την ακραία και μάλιστα κυρίως την Δεξιά. Δεν νομίζω πάντως πως το 2023 θα δούμε κάθαρση της όλης κατάστασης
 Ο οδικός Χάρτης του 2023
Ιανουάριος 2023
Η χρονιά θα ξεκινήσει με ένα σκηνικό όπου τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα - ΝΑΤΟ και Ρωσία σε συμμαχία με την Κίνα - θα θελήσουν να μετρήσουν τις αντιδράσεις του αντιπάλου στρατοπέδου πιθανά έχοντας κατά νου την υιοθέτηση  δυναμικών προσεγγίσεων στην επίλυση των προβλημάτων που βάζουν δύσκολα διαπραγματευόμενες διεθνείς συνθήκες. Όμως με τον Ερμή ανάδρομο από την 1η έως την 18η Ιανουαρίου η παγκόσμια (Ελίτ) αλλά και οι εθνικές ηγεσίες θα διστάζουν να αποφασίσουν επειδή λείπουν πληροφορίες και γενικά φαίνονται αναποφάσιστες για το πως θα προχωρήσουν παρακάτω.

Φεβρουάριος 2023
Φαίνεται πώς  αυτό που θα κυριαρχήσει τον Φεβρουάριο του 2023 θα είναι η σύγκρουση της νομοθετικής με την εκτελεστική εξουσία - κατά κύριο λόγο στις χώρες της Δύσης - εξ αιτίας της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης που θα έχει επιπτώσεις στο κόστος ενέργειας, αλλά και στην κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης των λαών.
Η κατάσταση αυτή θα αναγκάσει αρχικά τις κυβερνήσεις της Δύσης που κατευθύνουν την πολιτική του ΝΑΤΟ να προχωρήσουν σε κρυφές διαπραγματεύσεις με το αντίπαλο δέος που θα έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών που δεν διαπραγματεύονται .΄
Φαίνεται  όμως πως οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν θα αποδώσουν  και από τα μέσα Φεβρουαρίου θα δούμε μια αλλαγή προς αποφασιστική δράση στην κατεύθυνση που το κάθε μπλοκ θέλει να προχωρήσει.

Μάρτιος 2023
Όμως   όταν ο Κρόνος μπει  στους Ιχθείς τον Μάρτιο του 2023 θα διαμορφώσει ένα παγκόσμιο σκηνικό αντίστασης των Λαών στα έργα της Μεγάλης Επανεκκίνησης και Κλιματικής Αλλαγής που επιχειρούν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές στην Ανθρωπότητα. Η κατάσταση αυτή ισχυροποιείται με την δοκιμαστική είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου (24/3/2023) όπου θα κάτσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2023 για να ξαναγυρίσει στον Αιγόκερο μέχρι τις 21/1/2024 οπότε και στην συνέχεια μπαίνει οριστικά στον Υδροχόο. [ Πλούτωνας στον Υδροχόο = επανάσταση στις βιομηχανικές μεθόδους παραγωγής και διανομής προϊόντων που όμως δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης του εργασιακού status quo και ανεργία που με την σειρά της φέρνει βίαιες εξεγέρσεις για ανατροπή κυβερνήσεων ]  
Έτσι, και προκειμένου να αποφευχθεί μια γενικευμένη εξέγερση των λαϊκών στρωμάτων της Δύσης οι δυτικές κυβερνήσεις θα εξαναγκασθούν να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την  χρήση Γης και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα .
Μια άλλη διάσταση του περάσματος του Κρόνου στους Ιχθείς  έχει να κάνει με την Υγεία. Ταυτόχρονα  ενεργοποιείται ο  μεταβλητός σταυρός, υποδεικνύοντας το μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού που θα επηρεασθεί αστρολογικά από το φαινόμενο.  Στο προηγούμενο πέρασμα την περίοδο 1994 -1996, είχαμε αφενός την επιδημία βουβωνικής και πνευμονικής πανώλης στην Ινδία, αλλά και αφετέρου έξαρση του AIDS . Είναι λογικό να υποθέσω πως όσο καιρό ο Κρόνος βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της Παρθένου, η Ανθρωπότητα θα βιώνει παραλλαγές του COVID- 19 η και κάποια άλλη μεταδιδόμενη ασθένεια, ενώ όταν ο Κρόνος θα πιάσει τον Ποσειδώνα (2025) μπορεί να βρεθεί η θεραπεία - Κρόνος = εργαστηριακές έρευνες. πειράματα, Ποσειδώνας = δημιουργικότητα , φάρμακα - πιθανά σε μια μη παραδοσιακή κατεύθυνση.  Η ουσία είναι πως θα ξαναμπούν προβληματισμοί lockdowns, απαγόρευσης ταξιδιών κλπ κλπ και μπορεί να παρθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Απρίλιος 2023
Όμως οι μεταρρυθμίσεις που θα θελήσουν να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις της Δύσης θα σκοντάψουν στις εμμονές της Πραγματικής και Παρασκηνιακής Ηγεσίας (Ελίτ) του δυτικού συνασπισμού.
Συγκεκριμένα η πραγματική παγκόσμια ηγεσία τρέφει αυταπάτες ως προς το κατά πόσο οι Μάζες αποδέχονται το υφιστάμενο status quo διαχείρισης του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την εφαρμογή του Βρετανικού Ναυτικού Δικαίου ως εργαλείου επίλυσης διαφορών που προκύπτουν.
Φαίνεται, λοιπόν πως 'Οντότητες' με περίεργες ικανότητες και οι οποίες οντότητες δεν έχουν κατά νου το καλό της Ανθρωπότητας στην δράση τους,  αφενός θα δρομολογήσουν ριζοσπαστικά κινήματα που θα θελήσουν να επιβάλλουν αλλαγές στις μεθόδους διακυβέρνησης, αλλά και αφετέρου θα θελήσουν να επιβάλλουν στις χώρες που ελέγχουν μέσω των κυβερνήσεων την απόκρυψη πόρων και την μυστική προετοιμασία για την επιβολή μελλοντικών περιορισμών.
Το πρόβλημα όμως θα είναι πως η επιχειρούμενη  αλλαγή μεθόδων διακυβέρνησης της Ανθρωπότητας, μέσω εντελλόμενων ηγεσιών - που στην πραγματικότητα υλοποιούν τα σχέδια της Ελίτ  - οδηγεί σε λάθη και απογοητεύσεις των κύκλων της ελίτ επειδή τα σχέδια της ελίτ πάσχουν από έλλειψη ρεαλισμού
Η Έκλειψη του Απριλίου στην 29ο του Κριού, περιγράφει ένα σκηνικό όπου κάποιες παρασκηνιακές δυνάμεις επιχειρούν να στήσουν ενώσεις/ συνασπισμούς κρατών που θα υλοποιήσουν γεο-οικονομικούς μετασχηματισμούς με εξαιρετικά μεγάλες επιπτώσεις για την Ανθρωπότητα και από την άλλη μας λέει πως το εγχείρημα δεν έχει τύχη επειδή η επιχειρούμενη δια των όπλων επιβολή του εν ονόματι των εθνικών συμφερόντων κάποιων χωρών αγνοεί το ότι οι Λαοί πεινάνε -  επειδή στις υποκείμενες χώρες έχει εγκαταλειφτεί ο πρωτογενής τομέας - και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εξεγέρσεις που φέρνουν αλλαγές στις ηγεσίες των χωρών, πέρα βέβαια από το ότι τσαλακώνεται η διεθνής τους αξιοπιστία. Ενώσεις και χώρες που επηρεάζονται από την Έκλειψη είναι η Ρωσία, η ΕΕ, η Γαλλία, η Δανία, η Ισπανία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Λιβύη, η Νέα Ζηλανδία, η Γεωργία. Επηρεάζεται επίσης ο χάρτης της Τρέχουσας Πολιτισμικής περιόδου των Διδύμων μια και σε συντεταγμένες Ουάσιγκτον μας δείχνει μια ξαφνική αποσύνδεση των ΗΠΑ από το μοντέλο παγκοσμιοποίησης που η πραγματική Ηγεσία της Δύσης  θέλησε να εφαρμόσει υπό την Ηγεσία των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα ο χάρτης Ορκωμοσίας του Μπάιντεν βάλλεται. Το τελευταίο μπορεί να αφορά προσωπικά στον Μπάιντεν, μπορεί όμως και να αφορά και στο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο που διοικεί τις ΗΠΑ από το 2021
Έτσι, τον Απρίλιο του 2023  γίνεται φανερό πως η Ανθρωπότητα διανύει μια περίοδο όπου το επισιτιστικό,  το ενεργειακό  και η αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού της Γης είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων, ανεξάρτητα του κατά πόσο η εμπεριεχόμενη θεματολογία είναι ένα 'αφήγημα' η μια πραγματικότητα. Ταυτόχρονα όμως θα γίνει φανερό πως οι κυβερνώντες ηγέτες αφενός δεν κυβερνούν και παίρνουν εντολές από μια παρασκηνιακή ηγεσία (Ελίτ) , αλλά και αφετέρου διαμορφώνουν ένα αφήγημα πως τα προβλήματα οφείλονται στα αντίπαλα μπλοκ και ίσως θα επιχειρήσουν  με πολεμικές πράξεις να επιβάλλουν την ατζέντα τους χωρίς επιτυχία όμως.

Μάιος 2023
Μπαίνοντας ο Μάιος θα βρει την Ανθρωπότητα σε μια κατάσταση συνεχιζόμενης πολεμική δράσης, αλλά και ταυτόχρονα θα τρέχουν διαπραγματεύσεις που θα έχουν να κάνουν με την τύχη των δύσκολα διαπραγματευόμενων διεθνών συμβάσεων. Διαπραγματεύσεις που υποβοηθούνται η και δυσκολεύονται από κατασκοπευτική και τρομοκρατική δράση που χρηματοδοτείται και καθοδηγείται από την  Ελίτ. Την περίοδο αυτή επίσης είναι ενεργοποιημένη μια εξίσωση που μας μιλά για  μαζική δολοφονία (;)
Στο τέλος Μάιου 2023 γίνεται φανερό πως το πρόβλημα της πραγματικής Ηγεσίας (Δυτική Ελίτ) και κατ επέκταση των εντελλόμενων κρατικών ηγεσιών που εφαρμόζουν το Σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης, είναι πως δεν υπάρχουν χρηματικοί πόροι για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμένες από την πραγματική Ηγεσία 'λύσεις' - επειδή τα Δημόσια Ταμεία είναι άδεια είτε εξ αιτίας καιροσκοπικών επιθέσεων κατά των εθνικών κρατικών ομολόγων, είτε και εξ αιτίας του πλούτου που  φεύγει από τις υποκείμενες χώρες επειδή το καπιταλιστικό σύστημα δεν επιτρέπει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στις διακρατικές εμπορικές και χρήματα-οικονομικές συναλλαγές.
Όλα αυτά δίνουν έδαφος για υποκινούμενες - από το αντίπαλο δέος της δυτικής Ελίτ  - βίαιες εξεγέρσεις των λαών που στοχεύουν στην ανατροπή των ελεγχόμενων από την πραγματική παγκόσμια εξουσία.  εθνικών ηγεσιών.
Παρόλο που φαίνεται πως οι παγκόσμιες εμπορικές και οικονομικές συνθήκες  βελτιώνονται, εν τούτοις θα εξακολουθήσουν να δίνουν μπερδεμένα μηνύματα αυξάνοντας το παγκόσμιο άγχος

Ιούνιος 2023
Είναι πιθανή η επιβολή ενός συστήματος συγκαλυμμένης δικτατορικής διακυβέρνησης σε συγκεκριμένες Χώρες/στόχους προκειμένου να επιβληθούν μέτρα περικοπών των προγραμμάτων υπέρ των αναξιοπαθούντων, ώστε να γίνουν ελκυστικότερες οι επενδύσεις των πολυεθνικών επιχειρήσεων
Η περίοδος που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου είναι μια περίοδος που, όποιοι παγκόσμιοι η και εθνικοί σχηματισμοί αποφασίσουν να λύσουν τις διαφορές τους με αντίπαλα κράτη η σχηματισμούς, καλά θα κάνουν να το σκεφτούν δυο και τρεις φορές γιατί ο αμυνόμενος θα έχει το πλεονέκτημα.

Ιούλιος 2023
Το σκηνικό του Ιουλίου 2023 μας λέει πως η έλλειψη ρευστού σε  συνδυασμό με την υποχρεωτική δέσμευση των κρατών - κυρίως της Δύσης -  σε ένα κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο δρόμο δράσης (νέο-φιλελευθερισμός), αλλά και συνδυασμό  με τους περιορισμούς που βάζουν οι διεθνείς συμβάσεις όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των λαών - μια και απαγορεύουν την αυτάρκεια ιδιοπαραγωγής των - αναγκάζει τις κυβερνήσεις να καταφύγουν στην ξαφνική εκποίηση πολύτιμου φυσικού πλούτου προκειμένου να βρεθεί ρευστό

Αύγουστος 2023
Αυτό που θα κυριαρχήσει στην ατζέντα του μηνά είναι η δημοσιοποίηση μελετών για το Περιβάλλον και για τα μέτρα που πρέπει  να ληφθούν και που αφορούν στο επισιτιστικό και στο ενεργειακό, προκειμένου η Ελίτ να συνεχίσει να μεταφέρει τον λαϊκό πλούτο στα θησαυροφυλάκια της.
Το πρόβλημα είναι πως οι μελέτες αυτές πάσχουν από έλλειψη ρεαλισμού στα προτεινόμενα και αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιας μορφής εξέγερση από της Μάζες της Δύσης που μπορεί και να εκδηλωθεί και με πράξεις αποκλεισμού των σημείων εισόδου και εξόδου των Χωρών/στόχων προκειμένου να μην επιτρέψουν η  και να δυσκολέψουν  το διακρατικό εμπόριο  

Σεπτέμβριος 2023
Το Φθινόπωρο του 2023 ο διελαύνων Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο και αυτό θα σηματοδοτήσει είτε την δημιουργία νέων οργανισμών για την διαχείριση των παγκόσμιων πόρων και της παγκόσμιας ασφάλειας, είτε και θα φέρει μεγάλα προβλήματα στα δημόσια χρήματα-οικονομικά εξ αιτίας επιθέσεων ξένων κερδοσκόπων στο Νόμισμα και τα Ομόλογα κατά κύριο λόγου του Αμερικανικού Δημοσίου. Και στις δύο περιπτώσεις το 'φάρμακο' γνωστό. Περισσότεροι φόροι.. 'Όλα αυτά και η εμμονή της Πραγματικής Ηγεσίας (Ελίτ) της Δύσης αφενός να προχωρήσει τα έργα της Κλιματικής Αλλαγής - χωρίς να υπάρχει μια παγκόσμια συμφωνία - αλλά και αφετέρου να ασχολείται και με παραδοσιακά έργα υποδομών χωρίς αντίκρισμα στις λαϊκές ανάγκες - μόνο και μόνο για να δείχνει πως οι ελεγχόμενες Χώρες έχουν κάποιες καλές επιδόσεις στο ΑΕΠ τους - δημιουργούν ένα σκηνικό εξέγερσης των Κοινωνιών που οι εντελλόμενες εθνικές Ηγεσίες θα θελήσουν  να καταπνίξουν με ειδική νομοθεσία.
Έτσι η  εμμονή της δυτικής Ελίτ στην ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης σε συνδυασμό με άρνηση της  να αντιληφθεί την σημασία για τις Μάζες της ίδιο-παραγωγής βασικών προϊόντων επιβίωσης, αλλά και σε συνδυασμό με την αποικιοκρατική λογική με την οποία λειτουργούν οι ελεγχόμενες από την Ελίτ δυτικές κυβερνήσεις  - πιστεύοντας λανθασμένα πως διαθέτουν τις ένοπλες δυνάμεις για να κατάσχουν εθνικούς πόρους άλλων χωρών προκειμένου να θρέψουν τους λαούς τους  - θα διαμορφώσει μια στρατηγική από πλευράς Ελίτ η οποία όμως μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανκ επειδή η αποδοτικότητα των ενόπλων δυνάμεων της Δύσης δεν θα είναι  τέτοια που θα  καταστήσει  εφικτή τη  στήριξη του  εγχειρήματος

Οκτώβριος 2023
Από τον Οκτώβριο του 2023 η Ανθρωπότητα θα βιώσει ένα σκηνικό που, αφενός μας λέει πως οι λαοί δεν θα έχουν κανένα σημείο επικοινωνίας με τις ηγεσίες τους - επειδή αυτές θα δρουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον -  αλλά αφετέρου και κυρίως μας λέει πως η Ανθρωπότητα θα οδηγηθεί σε μια καρμική δοκιμασία επειδή θα λείπει το συλλογικό θάρρος να αντιταχθεί στα σχέδια της δυτικής Ελίτ  - όπως αυτά υλοποιούνται από τις Μεγάλες Δυνάμεις - που στοχεύουν στην ακύρωση διεθνών συνθηκών με πολεμικές δράσεις και που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο - από πλευράς  Ελίτ- των παγκόσμιων συστημάτων μεταφορών και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και που μπορεί να φθάσουν μέχρι τον διορισμό υποτελών κυβερνήσεων σε ένα όργανο παγκόσμιας διακυβέρνησης.  
Επί πλέον η προσπάθεια επιβολής της παγκόσμιας διακυβέρνησης μέσω της δημιουργίας οργάνων παγκόσμιου βεληνεκούς για τα θέματα Υγείας (η και η ενίσχυση του ρόλου των υφιστάμενων) συνεχίζεται γιατί η πραγματική παγκόσμια Ηγεσία πιστεύει λανθασμένα πως έχει την πολεμική δύναμη για να επιβάλλει το Σχέδιο της.
'Όμως τα σχέδια αυτά έχουν αμφίβολη βιωσιμότητα. Και αυτό γιατί αφενός χρειάζονται χρηματικούς πόρους  η και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην διαθεσιμότητα κεφαλαίων για να υλοποιηθούν επειδή αφενός τα δημόσια ταμεία είναι άδεια εξ αιτίας καιροσκοπικών επιθέσεων στα εθνικά ομόλογα, αλλά και αφετέρου εξ αιτίας της αποκάλυψης των συνεπειών των υγειονομικών μέτρων στα κρατικά έσοδα, πέρα και ανεξάρτητα από τις συνέπειες στην υγεία των λαών. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδεολογική απόκλιση ανάμεσα στα επί μέρους κέντρα παγκόσμιας εξουσίας, υποχρεώνει  την Ελίτ να 'απολογηθεί' στρογγυλεύοντας τις πραγματικές αιτίες αποτυχιών του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, η πραγματική παγκόσμια εξουσία (Ελίτ) εξακολουθεί να τρέφει αυταπάτες και  να πιστεύει στην υλοποίηση του Σχεδίου της και θα θελήσει αφενός να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών /μεγάλων δυνάμεων που έχει υπό τον έλεγχο της προκειμένου να επιβάλλει το Σχέδιο της στις αντίπαλες δυνάμεις - ίσως προφασιζόμενη παραβίαση των διεθνών συνθηκών - αλλά και αφετέρου να επιχειρήσει με ολοκληρωτικής μορφής μεθοδεύσεις να καταστείλει την λαϊκή αντίσταση στα σχέδια της στις χώρες που έχει υπό τον έλεγχο της. Το πρόβλημα είναι πως θα διαπιστώσει στην πράξη πως οι Ένοπλες Δυνάμεις που έχει στην διάθεση της δεν μπορούν η δεν θα θελήσουν να στηρίξουν τα σχέδια της δυτικής Ελίτ   και αυτό ίσως την αναγκάσει να αναστείλει τα σχέδια της για ευνοϊκότερες μελλοντικές συγκυρίες .
Ταυτόχρονα όμως η δυτική Ελίτ θα επιβάλλει μέτρα στις χώρες της σφαίρας επιρροής της που  θα στοχεύουν αφενός σε περικοπές των προγραμμάτων υπέρ των αναξιοπαθούντων αλλά και αφετέρου στην λήψη μέτρων καταπίεσης των Μαζών , προκειμένου οι τελευταίες να μην αντιδρούν στην εφαρμογή της πολιτικής που έχει επιλέξει η Ελίτ.

Νοέμβριος 2023
Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες πολεμικών πράξεων που ακυρώνουν διεθνείς συνθήκες χωρίς να απολεσθεί ο έλεγχος της εξουσίας από την Ελίτ  και χωρίς να διαταραχθεί το status quo των πολιτικών ηγεσιών - που εξυπηρετούν τα σχέδια της Ελίτ για το δικό τους συμφέρον -  οι κυβερνήσεις των χωρών που ελέγχονται από την δυτική Ελίτ υλοποιούν ένα παρανοϊκό σχέδιο ελέγχου των λαϊκών αντιδράσεων.
Σαν να μην έφτανε αυτό ένας μεγάλος αριθμός φυσικών καταστροφών αποκαλύπτει πως το νομοθετικό σύστημα λειτουργεί σαν εμπόδιο στην ανάπτυξη του πρωτογενούς γεωκτηνοτροφικού και μεταποιητικού τομέα  - που εξυπηρετεί τις ανάγκες επιβίωσης των μαζών - και οι κυβερνήσεις των υποκειμένων χωρών που δεν θέλουν ή δεν τους επιτρέπεται να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, καταφεύγουν σε δικαιολογίες μέσα από τις οποίες προσπαθούν να στρογγυλοποιήσουν λάθη του παρελθόντος

Δεκέμβριος 2023
Οι εμμονές της πραγματικής Ηγεσίας (Ελίτ) για παγκόσμια κυριαρχία σε συνδυασμό με τις αυταπάτες που τρέφει η Ηγεσία αυτή για την ισχύ των υπό τον έλεγχο της Ενόπλων Δυνάμεων και με την κατασπατάληση πόρων για την υλοποίηση των εμμονών, δημιουργεί ένα σκηνικό όπου με εξαγωγή τρομοκρατίας και πολιτικής θεωρίας επιχειρείται η υπονόμευση των κυβερνητικών δομών εθνών κακείθεν
Στην ουσία μιλάμε για αδυναμία σύνταξης ρεαλιστικών σχεδίων που αφορούν στην ανάπτυξη εξ αιτίας αφενός των νομικών συμβατικών δεσμεύσεων της υποκείμενης Χώρας προς άλλες χώρες ή ξένες επιχειρήσεις, όσον αφορά στα δίκτυα μεταφορών και στους αγωγούς ενέργειας, αλλά και εξ αιτίας της (διακρατικής) καταστροφικής δράσης του ΔΜΚ (Διεθνές Μεγάλο Κεφάλαιο), όσον αφορά στα δίκτυα μεταφορών και στους αγωγούς ενέργειας με πράξεις δολιοφθοράς και με χειραγώγηση του κόστους
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια