Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mundial 2022 θρίαμβος της Αργεντινής και του Μέσι

 Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή – Νίκησε 4-2 τη Γαλλία στα πέναλτι
Η θρυλική «Αλμπισελέστε» κατάκτησε το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Κατάρ και θα γυρίσει στο Μπουένος Άιρες ως πρωταθλήτρια κόσμου ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό με τη Γαλλία, που κρίθηκε στα πέναλτι.
 Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία των Μουντιάλ, μιας και κρίθηκε στα πέναλτι, μετά από το 2-2 της κανονικής διάρκειας και το 3-3 της παράτασης, η Αργεντινή το κατέκτησε, παρά το χατ τρικ του Κιλιάν Εμπαπέ.
Σε έναν ασύλληπτο τελικό που θα μείνει στην ιστορία των Μουντιάλ, η Αργεντινή κέρδισε την Γαλλία στην διαδικασία των πέναλτι, και ενώ η κανονική διάρκεια είχε λήξει 2-2 και η παράταση με 3-3. Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε έτσι το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του σε μια ασύλληπτη βραδιά για τον ίδιο, ενώ ο Εμπαπέ έγραψε ιστορία κάνοντας χατ τρικ στον τελικό του Μουντιάλ.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Eμπαπέ: Εύστοχο
Μέσι: Εύστοχο
Κομάν: Άστοχο, επέμβαση Μαρτίνες
Ντιμπάλα:Εύστοχο
Τσουαμενί: Άουτ, άστοχο
Παρέδες: Εύστοχο
Κόλο Μουανί: Εύστοχο
Μοντιέλ: Εύστοχο
Το ματς:
H Εθνική Αργεντινής μπήκε με το καλημέρα αρκετά πιο αποφασισμένη για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 και αυτό φάνηκε από το πως πήγαινε σε κάθε μπάλα η ομάδα του Σκαλόνι και πως πήγαινε αντίστοιχα η ομάδα του Ντεσάμπ.
 Μάλιστα, αυτό φάνηκε και από το μαρκάρισμα του Ντε Πολ στον Ραμπιό μόλις στο 2΄. Στο 5΄ ήρθε και η πρώτη φάση του τελικού με τον Μακάλιστερ να πιάνει ένα μακρινό δυνατό σουτ, ωστόσο ο Γιορίς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Η Αργεντινή συνέχισε να απειλεί και μόλις στο 8΄ ο Ντι Μαρία έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα με αποδέκτη τον Ντε Πολ, το σουτ του οποίου βρήκε στον Βαράν, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
 Ο Σκαλόνι εξαρχής είχε ποντάρει πολλά στον Ντι Μαρία, με το build up των Αργεντινών να βασίζεται στον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είχε πλεονέκτημα έναντι του Κουντέ. Η Αργεντινή είχε τον πλήρη έλεγχο τόσο σε κατοχή, όσο και σε φάσεις και έχασε νέα ευκαιρία στο 17΄με τον Ερνάντεζ να κάνει λάθος, τον Μέσι να το εκνεταλλεύεται και τη μπάλα εν τέλει να καταλήγει από τον Ντε Πολ στον Ντι Μαρία, ο οποίος έκανε ένα κάκιστο τελείωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η πίεση της Αργεντινής απέδωσε καρπούς, μιας και στο 21΄ ο Ντι Μαρία κέρδισε πέναλτι από τον Ντεμπελέ, το οποίο κρίνεται ως αμφισβητούμενο.
Πάντως, ο Μέσι δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 1-0, φτάνοντας με 12 γκολ τον Πελέ στα Μουντιάλ. Μάλιστα, κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα νοκ άουτ του φετινού Μουντιάλ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την Αργεντινή, μιας και στο 36΄ έγινε το 2-0! Σε εκείνο το σημείο η Αργεντινή έβγαλε τρομερή αντεπίθεση, με την μπάλα να περνάει από τα πόδια των Ρομέρο, Μέσι, Άλβαρες και Μακάλιστερ, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Ντι Μαρία, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Γιορίς και έκανε το 2-0, βουρκώνοντας στη συνέχεια για το ιστορικό γκολ που πέτυχε.
 Ο Ντεσάμπ σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης αποφάσισε στο 41΄ βγάλει τους Ζιρού και Ντεμπελέ, για να βάλει τους Τιράμ και Κόλο Μουανί, ενώ τοποθέτησε σε θέση φορ τον Εμπαπέ. Ο Ντεμπελέ ήταν αυτός που έκανε το πέναλτι, ενώ ο Ζιρού έκανε ένα αρκετά άνευρο και άοσμο ματς.
Παρότι η Αργεντινή βρισκόταν μπροστά με 2-0 ξεκίνησε πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος. Ο Έντσο Φερνάντες στο 46΄ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μακάλιστερ, ωστόσο ο Γιορίς ήταν σε ετοιμότητα. Λίγο αργότερα ο Ντε Πολ έπιασε ένα ωραίο βολέ, με τον Γιορίς να είναι σε ετοιμότητα.
Η Γαλλία δεν έδειχνε... απειλητικές τάσεις και στο 60΄ η Αργεντινή έχασε νέα ευκαιρία με τον Ντι Μαρία να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια, ωστόσο ο Μέσι δεν πρόλαβε να εκτελέσει με τον Ραμπιό να επεμβγαίνει. Η Αργεντινή έχασε και νέα ευκαιρία στο 63΄, με τον Γιορίς να προλαβαίνει τον Μακάλιστερ, προτού γίνει απειλητικός. Δείγνα του πόσο καλά δεν ήταν η Γαλλία μέχρι το 68΄ ήταν πως δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια.
Πάντως, μια κεφαλιά του Ουπαμεκάνο άλλαξε λίγο τον ρυθμό στο 70΄. Στο 79΄ οι Γάλλοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Οταμέντι να ανατρέπει τον Κόλο Μουανί, ο οποίος του πήρε και την μπάλα. Το πέναλτι το εκμεταλλεύτηκε ο Εμπαπέ, ο οποίος έκανε το 2-1.
Μάλιστα, το ματς έγινε θρίλερ, μιας και στο 81΄ Τιράμ και Εμπαπέ έπαιξαν το ένα-δύο, με τον άσο της Παρί να βάζει και δεύτερο γκολ για να κάνει το 2-2 σε τελικό Μουντιάλ μέσα σε λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια η Αργεντινή έδειχνε να τα έχει... χαμένα. Στο 92΄ ο Εμπαπέ έπιασε μια βολίδα, ωστόσο ο Μαρτίνεζ ήταν σε ετοιμότητα. Μάλιστα στο 94΄ οι Γάλλοι έχασαν και νέα ευκαιρία με τον Κομάν να γυρίζει τη μπάλα στον Ραμπιό, ωστόσο ο γκολκίπερ της Αργεντινής ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Η Αργεντινή προσπάθησε να πάρει το ματς με τον Λιονέλ Μέσι στο 97΄, ωστόσο το τρομερό του σουτ το έβγαλε σε κόρνερ ο Γιορίς.
 Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και η κανονική διάρκεια με το ματς να πηγαίνει στην παράταση. Στο πρώτο μέρος της παράτασης η Αργεντινή ήταν αυτή που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες! Στο 105΄ ο Μέσι έσπασε την μπάλα για τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ωστόσο ο Ουπαμεκάνο έκανε ένα τρομερό τάκλιν, με την μπάλα να καταλήγει στον Μοντιέλ, που έπιασε ένα βολέ, ωστόσο ο Βαράν έδιωξε τη μπάλα με το κεφάλι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μαρτίνες βγήκε σε θέση τετ α τετ, ωστόσο υπό την πίεση του Βαράν έκανε κακό τελείωμα και η Αργεντινή έχασε τεράστια ευκιαρία για να πάρει το ματς σε εκείνο το σημείο.
Στο τρίτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης ο Λαουτάρο Μαρτίνες πήγε να γίνει μοιραίος για τρίτη φορά, με τον Γιορίς να αποκρούει το σουτ του, ωστόσο ο Μέσι πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 3-2, παρότι ο Κουντέ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα. Σε εκείνο το σημείο ο Μέσι πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, ενώ οι Ντε Πολ και Ντι Μαρία ξέσπασαν σε κλάματα.
Ο τελικός που ήταν... αδιανόητος δεν γινόταν να κριθεί από το.... 108΄! Κάπως έτσι στο 116΄ ο Εμπαπέ σε πλασέ που έκανε είδε τη μπάλα να καταλήγει στον αγκώνα του Μοντιέλ, με τον Μαρτσίνιακ να δίνει πέναλτι. Ο Γάλλος παικταράς δεν αστόχησε και στο 117΄ έκανε το 3-3, κάνοντας χατ τρικ, όντας ο δεύτερος άνθρωπος που το καταφέρνει στην ιστορία των Μουντιάλ, μετά τον Τζεφ Χαρστ το 1966.
Στο 123 ΄ ο Κόλο Μουανί είδε τον Μαρτίνες να κάνει μια απίστευτη απόκρουση για να χάσει και ο Λαουτάρο τρομερή ευκαιρία στην αμέσως επόμενη φάση σε ένα τρομερό θρίλερ. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια