Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Junk food, η μάστιγα της εποχής μας

Το Junk food είναι μια λέξη που όταν έρχεται σαν πρώτη σκέψη στο μυαλό μας σκεφτόμαστε σίγουρα κάτι νόστιμο, εύκολο και γρήγορο.
Κάτι που θα μας χαροποιήσει τρώγοντας το, είτε βλέποντας τηλεόραση στο σπίτι, είτε βγαίνοντας έξω με παρέα, κλπ. Είναι όμως έτσι; 
Τι ορίζουμε όμως, με τη φράση junk food;
Junk food είναι το «πρόχειρο φαγητό» που αποδίδει πολλές θερμίδες στον οργανισμό μας.
Οι θερμίδες αυτές, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποσότητα, αλλά και με την ποιότητα. Είναι τροφές που περιέχουν αρκετή ζάχαρη, αρκετό αλάτι και όπως λέμε, «κακά» λιπαρά. Είναι πλέον γνωστό σε όλους, ότι το junk food δημιουργεί εθισμό και όποιος το καταναλώνει συχνά δυσκολεύεται να το βγάλει από την καθημερινότητά του.
Ο δυτικός τρόπος ζωής φαίνεται να κυριαρχεί και να επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες διαφόρων λαών. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα, το junk food διεκδικεί μια υψηλή θέση  στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων. Παρολ’αυτά, η Αμερική είναι αυτή που κατέχει τα πρωτεία. Πρωτεία, σε ότι αφορά στην πρωτοτυπία, στις νέες ιδέες και μορφές και στο ότι γενικώς ξεκίνησαν όλα από κει.

Μάστιγα της εποχής
Η αλήθεια είναι, ότι το junk food έχει γίνει μάστιγα της εποχής μας και θέλει μεγάλη προσοχή!
Το έτοιμο τυποποιημένο φαγητό μπορεί να προκαλέσει εθισμό στον οργανισμό από τις μικρές ηλικίες. Αυτό συμβαίνει, γιατι ως γνωστόν τα παιδιά μιμούνται τους γονείς και πόσο μάλλον στο θέμα των διατροφικών συνηθειών.
Είναι λογικό, αν οι γονείς τρώνε ανθυγιεινά φαγητά και γλυκά πολύ συχνά μέσα στο σπίτι, το ίδιο να κάνουν και τα παιδιά. Να μη θέλουν, δηλαδή, να επιλέξουν τα πιο υγιεινά γεύματα, όταν τους τα προσφέρουν. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια μερίδα γονιών που μπορεί να μην προσφέρει καν τα πιο υγιεινά πιάτα.  
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο μπαίνει το junk food στα σπίτια μας, λόγο έλλειψης χρόνου για ψώνια και μαγείρεμα. Λόγο πολλών υποχρεώσεων και γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας και φυσικά λόγο εύκολης πρόσβασης σε αυτό. Καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά, έπαιξε και η έντονη διαφήμιση που έγινε γύρω από αυτό.

Παχυσαρκία και κακή υγεία
Δεν είναι μόνο το θέμα της παχυσαρκίας σαν εικόνα, αλλά και το θέμα της υγείας που ξεκινάει από μέσα!
Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος καταναλώνει junk food πολύ συχνά και για πολύ καιρό, τότε θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία του. Το junk food συνδέεται με αρκετές παθήσεις όπως:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια