Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστρολογικός οδηγός 2023

Τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα της χρονιάς
Φέτος αλλάζουν αρκετά τα πράγματα καθώς οι συμπαντικές ενέργειες μετατοπίζουν το σημείο εστίασης και διοχέτευσής τους στην ανθρωπότητα. Ο Δίας περνάει στον Ταύρο, ο Κρόνος στους Ιχθύς και ο Πλούτωνας στον Υδροχόο.
Στις 16 Μαΐου ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου όπου θα παραμείνει για έναν χρόνο. Με τον Δία να βρίσκεται σε ένα γήινο ζώδιο γινόμαστε ρεαλιστές και κινούμαστε πρακτικά και ελεγχόμενα στον οραματισμό αλλά και την υλοποίηση των σχεδίων μας. Θέλουμε χειροπιαστά αποτελέσματα και δεν παρασυρόμαστε από ιδέες που έχουν να κάνουν με το να γίνουμε πλούσιοι γρήγορα ή να πετύχουμε κάτι με τρεις απλές κινήσεις. Υπό αυτή την επιρροή δεν παίρνουμε εύκολα ρίσκα, χρειαζόμαστε κατεύθυνση, οραματισμό, ξεκάθαρους στόχους και σωστά σχέδια που μπορούν να φέρουν ορατά και χειροπιαστά αποτελέσματα.
Στις 7 Μαρτίου ο Κρόνος αφήνει την ημερήσια κατοικία του, τον Υδροχόο και εισέρχεται για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια στο ζώδιο των Ιχθύων για να δομήσει και να συγκεκριμενοποιήσει καθετί ομιχλώδες και αφηρημένο. Με την παρουσία του Κρόνου στους Ιχθύς μπορούμε να περιμένουμε μεγαλύτερο έλεγχο στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και στην χρήση ψυχοτρόπων ουσιών. Η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία αλτρουιστικών σκοπών και γενικότερα η νέα θέση του Κρόνου ευνοεί την υλοποίηση και πραγματοποίηση ονείρων, ιδανικών και στόχων.
Στις 23 Μαρτίου ο Πλούτωνας, μετά την πολυετή παρουσία του στον Αιγόκερω, περνάει στον Υδροχόο και ενεργοποιώντας την μεγάλη σύνοδο Δία-Κρόνου που έγινε το 2020, φέρνει την δύναμη του συλλογικού, δίνει την αρχή για πολλές και βαθιές αλλαγές στην κοινωνία και δημιουργεί το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις και επαναστάσεις στον κοινωνικό ιστό που κοινό στόχο έχουν την ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Η τεχνολογία και η κουλτούρα θα περάσουν ριζική μεταμόρφωση με την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη να εξαπλώνονται ακόμη περισσότερο και να επηρεάζουν όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας. Μέσα στην επόμενη εικοσαετία που θα παραμείνει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα εμφανιστούν καινούργιες πηγές ενέργειας προς όφελος της ανθρωπότητας.

Οι αναδρομές του έτους
Ο Ερμής φέτος κάνει τις αναδρομές του στα γήινα ζώδια και ως εκ τούτου η χρονιά μας στρέφει στο να σκεφτούμε πρακτικά και να γειωθούμε. Το γήινο στοιχείο είναι σταθερό, αργό, πρακτικό και υλιστικό και όταν ο Ερμής κινείται ανάδρομα στα ζώδια της Γης, ειδικότερα μάλιστα στην Παρθένο που την κυβερνά, οι μετακινήσεις και τα ταξίδια εμποδίζονται καθώς η τάση του γήινου στοιχείου είναι να μην αλλάζει και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στις μετακινήσεις. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε αεροπορικά ταξίδια, οι πτήσεις να έχουν υπεράριθμες κρατήσεις, τα δρομολόγιά μας να μπερδεύονται και τα οχήματα να αντιμετωπίζουν βλάβες. Οι επικοινωνία με τους άλλους επίσης δυσκολεύει και γίνεται αυστηρή, άκαμπτη ή και βαρετή. Το θετικό σε μια αναδρομή του Ερμή μέσα από το στοιχείο της Γης όμως είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουμε στα βασικά και να διεκπεραιώσουμε πιο εύκολα ασχολίες που είναι πρακτικές ή και βαρετές λόγω της επαναληπτικής τους φύσης. Μέσα από αυτό το πρίσμα λοιπόν, η χρονιά δίνει την ευκαιρία να οργανώσουμε καλύτερα την βάση μας, τις ρουτίνες μας και να πάρουμε αποφάσεις για το τι είναι ωφέλιμο, χρήσιμο και απαραίτητο στην ζωή μας και να αφήσουμε πίσω μας αυτό που είναι ανώφελο ή πρακτικά αδύνατο.
  • Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω μέχρι 18/1 και πάλι από 13/12 μέχρι 2/1/2024
Επηρεάζει το πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων και το τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών
Μπορούμε πιο εύκολα να διακρίνουμε τι είναι απαραίτητο και βοηθητικό για τους στόχους μας, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την φαντασία και το συναίσθημα να επισκιαστούν από την μεθοδικότητα, τους κανόνες και τον προγραμματισμό.
  • Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο από 21/4 έως 15/5
Επηρεάζει το πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων
Προτιμούμε την πεπατημένη και ασφαλή οδό που ξέρουμε ότι είναι δοκιμασμένη και φέρνει αποτελέσματα και αποφεύγουμε τους πειραματισμούς και τις νέες ιδέες.
  • Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο από 23/8 έως 15/9
Επηρεάζει το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων
Πρέπει να προσέξουμε να μην πνιγούμε και χάσουμε το νόημα μέσα στις υπερβολικές λεπτομέρειες.

Ο Άρης δεν θα είναι ανάδρομος φέτος, παρά μόνο για τις πρώτες δώδεκα μέρες της χρονιάς, καθώς η αναδρομή του ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη και τελειώνει σύντομα. Μέχρι και τις 12/1 λοιπόν προσοχή στις κινήσεις των εχθρών, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς μπορεί να είναι μη αναμενόμενες και να μας βρουν απροετοίμαστους τόσο εξαιτίας της ανάδρομης κίνησης του πολεμικού πλανήτη, όσο και της εκτός ορίων της Εκλειπτικής θέσης του. Επίσης μπορεί να αισθανόμαστε ιδιαίτερα πιεσμένοι και κουρασμένοι ή ακόμη και να βιώσουμε ένα αίσθημα απογοήτευσης καθώς στιγμιαία θα περάσει από το μυαλό μας ότι οι στόχοι μας πιθανώς δεν θα πραγματωθούν ποτέ, ενώ ταυτόχρονα οι σχέσεις μας με το άμεσο περιβάλλον μας μπορεί να είναι εκρηκτικές, να υπάρχουν διενέξεις και εντάσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις μας.

Η Αφροδίτη θα αναδομήσει στον Λέοντα, από τις 23/7 έως και τις 4/9 φέρνοντας ανατροπές στο τέλος του καλοκαιριού σε θέματα υλικής ασφάλειας, σχέσεων και συνεργασιών, ειδικότερα για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων.   

Το διάστημα από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, είναι το διάστημα με τους περισσότερους πλανήτες ταυτόχρονα ανάδρομους για το 2023.  Οι 6 από τους συνολικά 8 πλανήτες που θα μπορούσαν να γυρίσουν ανάδρομοι (ο Ήλιος και η Σελήνη φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ σε ανάδρομη τροχιά), φέρνουν εμπόδια και καθυστερήσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις, ανάλογα φυσικά με το πού γίνονται αυτές οι αναδρομές στον προσωπικό μας χάρτη. Οι πλανήτες είναι ο Ερμής από την Παρθένο, η Αφροδίτη από τον Λέοντα (την ημέρα που τελειώνει η αναδρομή της Αφροδίτης μάλιστα αρχίζει η αναδρομή του Δία), ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς, ο Ουρανός από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Αν σχεδιάζεις κάτι σημαντικό για τον Σεπτέμβριο του 2023 λοιπόν, καλό είναι να έχεις συμβουλευτεί πολύ νωρίτερα τον αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 90090980 από Κύπρο.

Ο Δίας είναι ανάδρομος φέτος από 4/9 έως 31/12 στον Ταύρο, μετρώντας ανάποδα το μήκος από την 5η έως την 15η μοίρα του ζωδίου. Επενδύσεις υλικές ή συναισθηματικές και σχέδια επέκτασης και βελτιστοποίησης συναντούν εμπόδια και καθυστερήσεις και θα χρειαστεί να αναθεωρήσουμε την φιλοσοφία μας σε σχέση με την πρακτική πλευρά της ζωής μας, ειδικότερα αν έχουμε γεννηθεί από τα μέσα του πρώτου μέχρι τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου του σταθερού σταυρού.

Ο Κρόνος είναι ανάδρομος από 17/6 έως 4/11 στους Ιχθύς, κάνοντας τα όρια να είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να διατηρηθούν αυτή την περίοδο, όμως εσωτερικά μπορούμε να συγχωρέσουμε και να θεραπευτούμε αλλά και να διώξουμε μακριά οτιδήποτε δεν είναι πλέον χρήσιμο, κάτι που μπορεί να είναι λυτρωτικό για τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων.

Ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος από 1/7 έως 6/12 στους Ιχθύς δημιουργώντας ομίχλη που μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες κυρίως για τα μεταβλητά ζώδια των τελευταίων ημερών.

Ο Πλούτωνας αναδρομεί την πρώτη Μαΐου στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Η αναδρομή του σκοτεινού πλανήτη διαρκεί έως τις 11/10 και από τον Υδροχόο, τον οδηγεί πάλι πίσω στις τελευταίες τρεις μοίρες του Αιγόκερω. Πρόκειται για σχεδόν ένα πεντάμηνο λοιπόν κατά το οποίο η βαθιά μεταμόρφωση της κοινωνίας συνεχίζει και γίνεται μέσα από την τελική αναθεώρηση, επεξεργασία και κορύφωση της καινούργιας δομής.

Οι ανάδρομοι πλανήτες της χρονιάς με μια ματιά
Οι εκλείψεις του έτους
Η πρώτη περίοδος εκλείψεων περιλαμβάνει μια ηλιακή έκλειψη στον Κριό και μια σεληνιακή στον Σκορπιό που συμβαίνουν στις 20/4 και στις 5/5 αντίστοιχα και η δεύτερη περίοδος τοποθετείται μέσα στον Οκτώβριο του έτους, με μια ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό στις 14/10 και μια σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο στις 28/10.  Οι άξονες που ενεργοποιούνται φέτος έχουν να κάνουν από την μια με τις σταθερές μας σχέσεις, τις συνεργασίες και τις σημαντικές μας συμφωνίες και από την άλλη με τα οικονομικά μας, την σταθερότητα και την εξασφάλιση υλικών πόρων, αλλά και με τους αόρατους μηχανισμούς που διέπουν κάθε μορφή επαγγελματικής ή προσωπικής σχέσης.

Κατά την πρώτη περίοδο των εκλείψεων τίθεται το ζήτημα της προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση μέσα από την οποία καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τον ίδιο μας τον εαυτό και την αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα, τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας. Αντιλαμβανόμαστε τα φυσικά όρια και καταλαβαίνουμε ότι κάθε μορφή δραστηριότητας έχει αρχή, μέση και τέλος και δεν μπορεί να συνεχίζεται αιωνίως. Κάποια πράγματα πρέπει να τελειώσουν! Η δεύτερη έκλειψη που συμπληρώνει την πρώτη, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να ανανεώσουμε την ατομική μας θέληση και να εστιάσουμε στον σκοπό μας με τις προσκολλήσεις στο παρελθόν να απομακρύνονται και με την διαπροσωπική συνειδητή επικοινωνία να αυξάνεται.

Η δεύτερη περίοδος των εκλείψεων απελευθερώνει και εξετάζει σκέψεις και συναισθήματα που συσσωρεύτηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς ενώ παράλληλα κορυφώνεται η δύναμη για επιτυχία και τελεσφόρηση και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός προδιαγεγραμμένου σκοπού. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε την ερημιά σε κήπο, αλλά αυτό θα το καταφέρουμε μέσω μέριμνας και πραγματικής φροντίδας και χρειάζεται να ξεπεράσουμε την χωριστικότητα μέσω ομαδικής συνεργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια