Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα – Τούρτα

.
Υλικά
4 παντζάρια βρασμένα
4 πατάτες βρασμένες
4 καρότα βρασμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Λευκό ξύδι
Κρέμα μπαλσάμικου

Υλικά για τη σως
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
¾ φλυτζανιού μαγιονέζα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε αλάτι, τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, μαϊντανό, ελαιόλαδο, λεμόνι και ανακατέβουμε.
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τρίβουμε τα παντζάρια στον τρίφτη και προσθέτουμε αλάτι, ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ενώνουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατέβουμε καλά. Τοποθετούμε στη φόρμα ενός κέικ διαφανή μεμβράνη και βάζουμε πρώτα το παντζάρι και μία λεπτή στρώση σως. Συνεχίζουμε με το καρότο και μία λεπτή στρώση σως.
Τελειώνουμε με τις πατάτες. Το βάζουμε στο ψυγείο και λίγο πριν το σερβίρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη σως.
Στολίζουμε με κρέμα μπαλσάμικου. 

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια