Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα λεωφορεία για δωρεάν εξυπηρέτηση των ΑμεΑ

Η υπηρεσία του ΟΑΣΘ παρέχεται επτά ημέρες την εβδομάδα και από το 2005 που έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150.000 μετακινήσεις.
Ο ΟΑΣΘ διαθέτει πλέον τρία ειδικά μίνι λεωφορεία και ένα εφεδρικό, πλήρως προσβάσιμα, με τα οποία μετακινούνται δωρεάν, κατόπιν ραντεβού, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με κάθε μορφής αναπηρία. Τα οχήματα αυτά λειτουργούν στο πλαίσιο προγράμματος του Οργανισμού, που «τρέχει» από το 2005 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150.000 μετακινήσεις! 
Η υπηρεσία προσφέρεται στους χρήστες πόρτα – πόρτα. Αρκεί ένα τηλεφώνημα από τον ενδιαφερόμενο, ο οποίος κλείνει ραντεβού ώστε να τον παραλάβει το ειδικό όχημα από συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένη ώρα και να τον μεταφέρει στο ακριβές σημείο που επιθυμεί.

Σε όλα τα ειδικά οχήματα του ΟΑΣΘ υπάρχει συνοδός, ο οποίος μεριμνά για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση, καθώς και για την μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρίες με ευκολία, άνεση και ασφάλεια.

Ο κ. Γαβριήλ Θυμιούδης, υπάλληλος του γραφείου ειδικών συγκοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΑΣΘ, ένας από τους ανθρώπους που επί χρόνια κλείνουν τα ραντεβού για τις μετακινήσεις των ανθρώπων με αναπηρίες, έχει πολλά να θυμάται από τα τόσα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας, ωστόσο ξεχωρίζει την περίπτωση ενός κοριτσιού, το οποίο πήρε το πτυχίο του με την πολύτιμη συμβολή του προγράμματος του Οργανισμού.

«Παλιότερα εξυπηρετούσαμε μία κοπέλα, η οποία διέμενε στην Περαία και σπούδαζε στο ΤΕΙ Σίνδου. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφέρεται μόνη της, οπότε σχεδόν καθημερινά τη μεταφέραμε εμείς στα ΤΕΙ και εντέλει πήρε και το πτυχίο της», σημείωσε με χαρά και συγκίνηση.

Η δωρεάν υπηρεσία παρέχεται ανελλιπώς, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα. Τα τηλέφωνα για πληροφορίες και ραντεβού είναι 2310-933930 και 2310-952638 και λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια