Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποια ζώδια θα έκαναν και δεύτερο γάμο

Πολλοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται ότι στις μέρες μας οι ανθρώπινες σχέσεις και ιδίως οι αισθηματικές, έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, που συχνά προτιμούν τη μοναξιά, ή καταλήγουν μόνοι, για να έχουν όπως λένε ήσυχο το κεφάλι τους ή γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πλέον καμιά υποχώρηση στη ζωή τους. Ο τελευταίος μάλιστα λόγος, μοιάζει άκρως εγωιστικός.
Στο ζωδιακό κύκλο, υπάρχουν οι χαρακτήρες που από τη φύση τους είναι «σχεσάκηδες» και εκείνοι που αγαπούν όσο τίποτε άλλο την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, παρ’ ότι δε λένε όχι σε μία σχέση, αρκεί να μην έχει όρους δεσμευτικούς.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θέλουν τη σχέση τους επίσημη, με βούλα κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση. Με στεφάνι στην εκκλησία, υπογραφή στο Δημαρχείο, ή, με συμβόλαιο στο συμβολαιογράφο. Μια υπόσχεση αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, αφού επικυρωθεί όμως ως δέσμευση για να αποκτήσει παράλληλα νομική υπόσταση.
Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που δεν απογοητεύονται, οπότε εάν δεν έπιασε ο γάμος τους την πρώτη φορά, συνεχίζουν ακάθεκτοι να δοκιμάζουν την επισημοποιημένη τους τύχη και δεύτερη τρίτη, ανάλογα με το κουράγιο τους.

Ποια ζώδια είναι πιο επιρρεπή να ξαναπαντρευτούν;

ΖΥΓΟΣ
Ξεκινάμε με το ζώδιο αυτό, γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα στη ζωή του αρκεί να συντροφεύεται. Ψάχνει το άλλο του μισό, για να αισθανθεί συναισθηματική πληρότητα και συναισθηματική ισορροπία. Αγαπά το γάμο και δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου, που έχουν προχωρήσει κατά καιρούς σε δεύτερο τρίτο και τέταρτο γάμο. Μοιάζουν σαν να μην έβαλαν μυαλό.
Ο Ζυγός διδάσκει σε όλους μας το «εμείς», το «μαζί» την αρμονία που πρέπει να υπάρχει σε μία σχέση για να προχωρήσει. Είναι διπλωμάτης, έντεχνος και γνωρίζει πολύ καλά τους τρόπους και τις τακτικές, για να φέρνει γλυκά, εκεί που θέλει τα πράγματα.
Πολύ συχνά υποχωρεί αδικαιολόγητα στα «θέλω» και στις επιθυμίες του συντρόφου του, αφού μπορεί να μην ανήκουν  σε αυτά που ο ίδιος θα ήθελε πραγματικά κι αυτό γιατί φοβάται μη δημιουργηθούν εντάσεις για το τίποτα. Αυτό το «τίποτα» όμως λειτουργεί συσσωρευτικά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να έρθει το τέλος της σχέσης άλλοτε αθόρυβα κι άλλοτε βροντερά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όπως όλα έτσι και η σχέση του, η επίσημη σχέση του, θέλει να είναι κοινωνικά αναγνωρισμένη και να συμπληρώνει τη δημόσια εικόνα του. Γι αυτό και ο άνθρωπος που διαλέγει να είναι δίπλα του, σίγουρα διακρίνεται για τη θέση, το έργο, ή την προσωπικότητά του, σε επίπεδο κοινωνικό.
Συνήθως φροντίζει το σύντροφό του, κυρίως με το να μην του λείψει τίποτα σε επίπεδο καθημερινότητας. Θέλει να έχει έναν άνθρωπο ικανοποιημένο και να φαίνεται έτσι στους κύκλους που παρουσιάζεται μαζί του.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Αιγόκερως δείχνει τον ίδιο «επαγγελματισμό» και στο γάμο του. Ένας γάμος, είναι στο κάδρο της προσωπικότητάς του, γι αυτό και αν αποτύχει την πρώτη φορά, δε διστάζει να προχωρήσει και σε δεύτερη, σπάνια όμως σε περισσότερες φορές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Όπως σε όλα, έτσι πράττει και στην προσωπική του ζωή. Επιδιώκει τη σταθερότητα και για να τακτοποιηθεί, δε διστάζει να προχωρήσει σε ένα γάμο. Άλλωστε και το ζώδιο της Παρθένου, φροντίζει για την κοινωνικά αποδεκτή του εικόνα και σπάνια μπορεί να γίνει ακόλουθος εφήμερων σχέσεων της μια βραδιάς ή της περιπέτειας.
Ως χαρακτήρας που θέλει να βαδίζει χωρίς ρίσκο σε στέρεο έδαφος, θέτει εξαρχής ορισμένα «λογικά» προ απαιτούμενα όταν ξεκινά μία σχέση, γιατί οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους, συνεργάτες, ή στην προκειμένη περίπτωση, συντρόφους.
Αντιμετωπίζει σοβαρά το γάμο του αλλά εξίσου σοβαρά, λύνει και τις διαφορές του με τον πρώην σύντροφο, δίχως να αφήνει νομικές, ή, άλλες εκκρεμότητες μαζί του.  Όσον αφορά το δεύτερο σύζυγο που θα επιλέξει για να τον συνοδεύσει αργότερα, σίγουρα θα τον περάσει από ψιλό κόσκινο, αφού το δις εξαμαρτείν ουκ Παρθένου σοφού.
Μία ή ένας Παρθένος, είναι σίγουρος για τις επιλογές του γι' αυτό και ξανά δοκιμάζει την «επίσημη» τύχη του, με τη βεβαιότητα πως θα τα καταφέρει,  γνωρίζοντας τις αδυναμίες που υπήρχαν στην προηγούμενη σχέση του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ως γνωστόν, είναι ένας ζωδιακός χαρακτήρας που αγαπά τη φωλιά του και επιδιώκει την ολοκλήρωση της ευτυχίας του, μέσα από τη δημιουργία μιας οικογένειας.  Η λέξη αυτοθυσία είναι μικρή για να περιγράψει το τι μπορεί να δώσει και να αφιερώσει από τον εαυτό του για όλους όσους αγαπά και για το σύντροφό του πρωτίστως
Φέρει βαρέως λοιπόν ένα χωρισμό, πόσο μάλιστα εάν αυτός συνοδεύεται και από ένα διαζύγιο. Το εισπράττει και το χρεώνει σα δική του σχεδόν αποκλειστικά, αποτυχία. Είναι παραδοσιακός και για να φτάσει να «χαλάσει» ο ίδιος όπως λέμε το σπίτι του, θα πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Εάν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα διστάσει να προχωρήσει ακόμα και στη λύση του γάμου του.
Παρ’ όλα αυτά στη φύση του είναι μια μόνιμη και επίσημη σχέση, μια φωλιά κοινωνικά αποδεκτή, οπότε είναι ανοιχτός στην προοπτική ενός δεύτερου γάμου, αφού σίγουρα θα προσπαθήσει και θα αφιερωθεί, για άλλη μια φορά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Κι όμως το πλάσμα αυτό, που πραγματικά το εννοεί όταν δηλώνει πνεύμα και σώμα ανεξάρτητο, μπορεί να παντρευτεί και δεύτερη και τρίτη φορά. Άλλωστε, δεν είναι και τόσο παραδοσιακός ή συντηρητικός ως χαρακτήρας, για να δώσει σε μια υπογραφή ή ένα γάμο, τόση βαρύτητα, όσο άλλοι ζωδιακοί χαρακτήρες.
Μάλιστα πολλές φορές παντρεύεται, εάν του το ζητήσει το συντροφάκι του, γιατί δεν του αρέσει να χαλάει χατίρια.
Είναι ένας χαρακτήρας, που δεν έχει την ίδια κοινωνική άποψη που έχουν οι άλλοι σχετικά με τη σοβαρότητα ενός γάμου, αφού για τον Τοξότη, μία υπογραφή ή ένα συμφωνητικό δεν κάνουν μια σοβαρή, μια αληθινή σχέση.
Έτσι λοιπόν όσο απλά παντρεύεται, άλλο τόσο απλά χωρίζει, δίχως μελοδραματισμούς παρά μονάχα γιατί δεν του αρέσει να ζει μέσα από σχέσεις αρρωστημένες, ή αδιάφορες. Και φυσικά, δε θα διστάσει να ξανά δοκιμάσει την τύχη του, γιατί μερικά πράγματα είναι πιο απλά από όσο ακούγονται ή περιγράφονται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Άλλος ένας ανεξάρτητος τύπος του ζωδιακού, που συχνά δηλώνει, ότι δεν διαπραγματεύεται την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Κι όμως ένας Υδροχόος επιδιώκει τη σταθερότητα στη ζωή του και ένας γάμος θα του εξασφάλιζε τις δεσμεύσεις που θα χρειαστεί να πάρει απέναντί του ο σύντροφός του και τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει για να αποδεσμευτεί.
Μπορεί να ακούγεται ελαφρώς ωφελιμιστικό, όμως πραγματικά θέλει να τακτοποιεί από νωρίς την προσωπική του ζωή και γι αυτό παντρεύεται ο Υδροχόος. Τη δε ελευθερία ή ανεξαρτησία, την εννοεί αποκλειστικά, για τον εαυτό του.
Δοκιμάζει εκ νέου την επίσημη τύχη του, αρκεί ο νέος του σύντροφος να του κερδίσει το μυαλό, όπως άλλωστε έκανε και ο πρώτος, ή εάν νιώσει πως τελικά οι δυνάμεις του δεν είναι πια όπως κάποτε, οπότε προχωράει σε έναν γάμο για να «αράξει» όπως λέει κι ο ίδιος. Άλλωστε το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσει πάση θυσία μια σταθερή και χωρίς σκαμπανεβάσματα ζωή.
Μελίνα Φώφη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια