Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρήσεις του στοματικού διαλύματος που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Ξέρατε πως το στοματικό διάλυμα έχει πολλές χρήσεις εκτός από το να κρατά φρέσκια την αναπνοή σας; Οι αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του, μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά καθημερινά πράγματα. Μερικά από αυτά είναι η θεραπεία της ακμής και της πιτυρίδας, η απομάκρυνση της μυρωδιάς των ποδιών και ο καθαρισμός των γυαλιών.

Παρακάτω θα μάθετε 16 χρήσεις του στοματικού διαλύματος, που δεν έχουν σχέση με τα δόντια.

#1 Εξάλειψη οσμών
Το στοματικό διάλυμα βοηθά στην εξουδετέρωση των μυρωδιών που απομένουν:
-Αφού κόψετε κρεμμύδι, σκόρδο ή μαγειρέψετε ψάρια, απλά τρίψτε λίγο στοματικό διάλυμα στα χέρια σας.
-Επίσης, βρέξτε με αυτό μια πετσέτα και μετά το ντους, κάντε μασάζ στα πόδια σας με αυτήν, για να αποφύγετε τη μυρωδιά.
-Μπορείτε να αποτρέψετε και τη μυρωδιά των σκουπιδιών μέσα στον κάδο της κουζίνας. Τοποθετήστε στον πάτο του κάδου μπάλες από βαμβάκι, εμποτισμένες με στοματικό διάλυμα.

#2 Βοηθά στη θεραπεία μυκήτων σε νύχια και πόδια
Αναμείξτε 2 ίσα μέρη στοματικό διάλυμα και ξύδι. Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με το μείγμα και εφαρμόστε το στα νύχια ή τα πόδια, 2 με 3 φορές την ημέρα. Αν το κάνετε συνέχεια, σε 1-2 εβδομάδες θα δείτε αποτελέσματα.

#3 Αποτρέπει την πιτυρίδα
Το στοματικό διάλυμα έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Πριν από το μπάνιο αναμείξτε 1 μέρος νερό με 1 μέρος στοματικό διάλυμα. Αφού πλύνετε το κεφάλι με κανονικό σαμπουάν, απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

#4 Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των κουνουπιών
Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι πολύ συχνά και ενοχλητικά. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι, εμποτισμένο με στοματικό διάλυμα στην πληγείσα περιοχή. Αυτό θα μειώσει αποτελεσματικά το πρήξιμο και τη φαγούρα.

#5 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τόνερ προσώπου
Ας σας τελείωσε το τόνερ προσώπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα. Δεν αφαιρεί μόνο τις σκόνες και το μακιγιάζ, αλλά καταπολεμά και τα σπυράκια. Βάλτε λίγο υγρό σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Μην το δοκιμάσετε αν έχετε ευαισθησία δέρματος στα χημικά.

#6 Αποτρέπει τις λοιμώξεις
Αν έχετε κάνει μια τρύπα για σκουλαρίκι ή αποκτήσατε τατουάζ, το στοματικό διάλυμα θα σας βοηθήσει να θεραπευτείτε γρηγορότερα και να αποτρέψετε τις λοιμώξεις. Απλά εφαρμόστε το πάνω στις φουσκάλες σας καθημερινά.

#7 Αποτρέπει τους μώλωπες
Για να μην εμφανιστούν μελανιές ή για να μειώσετε την εμφάνισή τους, ρίξτε στοματικό διάλυμα σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε το στην περιοχή.

#8 Μπορεί να είναι καλό αποσμητικό
Αυτό είναι ένα ιδανικό τέχνασμα για να σας σώσει από μια δυσάρεστη κατάσταση. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, μουλιάστε το σε στοματικό διάλυμα και τρίψτε το στις μασχάλες σας.

#9 Απομακρύνει τις ψείρες
Το στοματικό διάλυμα είναι, επίσης, πολύ αποτελεσματικό για να απομακρύνετε τις ψείρες του κεφαλιού. Βρέξτε τα μαλλιά με στοματικό διάλυμα, βάλτε ένα σκουφάκι και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει, ξεπλύνετε τα μαλλιά με νερό.

#10 Χαλαρώνει τα πόδια
Μπορεί να απαλύνει τα κουρασμένα και πονεμένα πόδια, αν τα βυθίσετε σε μια λεκάνη με 2-3 καπάκια στοματικού διαλύματος. Αφήστε τα πόδια στο νερό, για τουλάχιστον 15 λεπτά.

#11 Καθαριστικό μπουκαλιών
Το διάλυμα για τον καθαρισμό του στόματος μπορεί να καθαρίσει εσωτερικά τα μπουκάλια και να απομακρύνει τις οσμές. Αναμείξτε 1 μέρος στοματικό διάλυμα με 3 μέρη νερού στο εσωτερικό του μπουκαλιού, αφήστε το όλη νύχτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

#12 Καθαρίστε την οδοντόβουρτσα
Το στοματικό διάλυμα έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για τον καθαρισμό της οδοντόβουρτσάς σας. Απλά βυθίστε την οδοντόβουρτσα με τις τρίχες στο στοματικό διάλυμα για αρκετά λεπτά (είναι καλύτερο να το αφήσετε μια μέρα) και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά, με ζεστό νερό.

#13 Καθαρίστε τα γυαλιά σας
Τα γυαλιά θα είναι απόλυτα καθαρά, αν εφαρμόσετε λίγο από το διάλυμα σε αυτά και το αφαιρέσετε με ένα μαλακό πανί.

#14 Καθαρίστε το μπάνιο
-Αν θέλετε να κάνετε σαν καινούρια τα θαμπά πλακάκια, καθαρίστε τα με ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα.
– Για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια και τις οσμές στην περιοχή της τουαλέτας, αδειάστε μισό φλιτζάνι στοματικού διαλύματος στη λεκάνη και αφήστε το για μια ώρα. Στη συνέχεια, τρίψτε τριγύρω με μια βούρτσα τουαλέτας.

#15 Κρατήστε τα κουνούπια μακριά
Στα έντομα δεν αρέσει η μυρωδιά της μέντας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα για να απομακρύνετε τις μύγες, τα κουνούπια, ακόμα και τα μυρμήγκια. Ψεκάστε το σπίτι και τα σημεία που μπορεί να εμφανιστούν, με 1 μέρος στοματικού διαλύματος και 1 μέρος νερού.

#16 Κρατήστε φρέσκα τα λουλούδια
Βάλτε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια σας στο νερό. Για κάθε ½ λίτρο ρίξτε 3 καπάκια στοματικό διάλυμα. Αυτό θα βοηθήσει τα λουλούδια να αντέξουν περισσότερο και να δείχνουν καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια