Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιστορική χιονοκαταιγίδα σαρώνει τη Νέα Υόρκη

Χαοτική κατάσταση στη Νέα Υόρκη. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι η χειρότερη ιστορικά χιονοθύελλα.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη δυτική πολιτεία της Νέας Υόρκης η οποία σύμφωνα με τους μετεωρτολόγους έχει μετατραπεί σε χιονοκαταιγίδα. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ αναμένεται να είναι η χειρότερη ιστορικά χιονοθύελλα που «χτυπά» την περιοχή. 
«Η χιονόπτωση θα προκαλέσει σχεδόν μηδενική ορατότητα, δύσκολες έως αδύνατες μετακινήσεις, ζημιές στις υποδομές και θα παραλύσει τις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο», σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
«Ο πολύ ψυχρός αέρας θα συνοδεύει το φαινόμενο, με θερμοκρασίες 20 βαθμούς κάτω από το κανονικό επίπεδο που προβλέπονται μέχρι το Σαββατοκύριακο». «Η ιστορική χιονόπτωση που θα ξεπεράσει τα 2 μέτρα είναι πιθανή γύρω από το Μπάφαλο», πρόσθεσε η Μετεωρολιγική Υπηρεσία, όπως αναφέρει το CNN.
Περίπου 6 εκατ. άνθρωποι σε 6 πολιτείες των Μεγάλων Λιμνών, από το Ουισκόνσιν μέχρι τη Νέα Υόρκη, βρίσκονται υπό προειδοποίηση για χιόνι την Παρασκευή, δήλωσε από την πλευρά της η μετεωρολόγος Haley Brink στο CNN. Το χιόνι που παράγεται από το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.
Το πρωί της Παρασκευής, οι ισχυρότερες ζώνες χιονιού βρίσκονταν στα ανοικτά της λίμνης Έρι και της Οντάριο και γύρω από το Μπάφαλο και το Γουότερταουν της Νέας Υόρκης.
11 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Καλώντας τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί το Σαββατοκύριακο, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul περιέγραψε την χιονοκαταιγίδα ως ένα «μεγάλο» φαινόμενο χιονόπτωσης που θα μπορούσε να είναι εξίσου απειλητικό όπως η χιονοθύελλα του Νοεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Μπάφαλο.
«Αυτό το επίπεδο χιονιού που πέφτει με αυτή την ένταση είναι αυτό που δημιουργεί την επικινδυνότητα, την έλλειψη δυνατότητας ορατότητας στους δρόμους», δήλωσε την Πέμπτη, ενώ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 κομητείες.
«Είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί ο δρόμος για να είναι ασφαλής η κυκλοφορία», είπε. «Δεν θα είναι ασφαλές για κάποιο χρονικό διάστημα για τους οδηγούς να επιστρέψουν στους δρόμους».



ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια