Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Πλούτωνας περνάει στον Υδροχόο στις 23/03/2023: 4 ζώδια θα επηρεαστούν

Ο Πλούτωνας περνάει στον Υδροχόο από τις 23/03/2023: Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο;
Ο Πλούτωνας διελαύνει στο ζώδιο του Αιγόκερου εδώ και 14 χρόνια, δηλαδή από το 2008, και όλα αυτά τα χρόνια τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) είναι εκείνα που βιώσαν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με απώλειες, έντονα γεγονότα και βαθιές συνειδητοποιήσεις. Τώρα βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, αφού ο Πλούτωνας στις 8 Οκτωβρίου 2022 θα επιστρέψει σε ορθή πορεία και θα διανύσει τις τελευταίες μοίρες αυτού του ζωδίου. Συγκεκριμένα, στις 23 Μαρτίου 2023 ο Πλούτωνας θα κάνει ένα δοκιμαστικό πέρασμα στο επαναστατικό ζώδιο του Υδροχόου, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023 μέχρι να ξαναγυρίσει για μια τελευταία φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου. Τον Ιανουάριο του 2024 θα εισέλθει οριστικά πλέον στον Υδροχόο, όπου θα παραμείνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2044. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στον Υδροχόο για δύο ολόκληρες δεκαετίες, αφού η κίνηση του στον ζωδιακό είναι εξαιρετικά αργή και μαζί με την ανάδρομη πορεία του ουσιαστικά προχωράει περίπου 1-2 μοίρες ανά έτος. Δεν μπορούμε λοιπόν να μην αναρωτηθούμε «Πόσα θα έχουν αλλάξει έως τότε στη ζωή μας άραγε;» και αυτό ακριβώς είναι ένα από το πιο χαρακτηριστικά ερωτήματα που μας δημιουργεί ο Πλούτωνας.

Πλούτωνας σημαίνει ριζικές αλλαγές και αναγέννηση
Όταν ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδιο, αλλάζει ριζικά τις ζωές μας αλλά και την κοινωνία σαν σύνολο. Τόσο η διέλευση του Δία, όσο και του Κρόνου στον Υδροχόο (2020-2023) έχουν ήδη φέρει στο προσκήνιο αρκετά Υδροχοϊκά ζητήματα και μας έχουν δώσει μια καλή γεύση για την ποιότητα αυτού του ζωδίου. Ο Πλούτωνας βέβαια είναι ένας ακόμα πιο «βαρύς» πλανήτης, ο οποίος θα φέρει ριζικές, βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στις συνειδήσεις και την ιδεολογία μας. Μιας και πρόκειται για τον τελευταίο και πιο απομακρυσμένο πλανήτη του ηλιακού συστήματος, ο Πλούτωνας συμβολίζει το τέλος της πραγματικότητας όπως τη γνωρίζουμε, συμβολίζει τον θάνατο (ψυχολογικό ή σωματικό) και κρατάει το κλειδί για το άγνωστο, γι’ αυτό που βρίσκεται από την άλλη πλευρά. Ως ανώτερη οκτάβα του Άρη, ο Πλούτωνας θα αναλάβει δράση και πρωτοβουλίες, αλλά έχοντας περισσότερη στρατηγική και με βαθιά επίγνωση του πώς λειτουργεί η κοινωνία σαν σύνολο. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ψυχολόγοι και επιδραστικοί άνθρωποι, συνήθως έχουν έντονο Πλούτωνα στον χάρτη τους. Ο βασικότερος ρόλος του Πλούτωνα είναι να εξαλείψει ό,τι δε λειτουργεί πια, ώστε να κάνει χώρο για το καινούριο. Επίσης, ως κυβερνήτης του Σκορπιού συνδέεται με τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση, κυβερνά τα μυστικά και οτιδήποτε είναι κρυμμένο ή ασυνείδητο. Οι διελεύσεις του Πλούτωνα, λοιπόν, από τη μία φέρνουν πτώση και κατάρρευση, όμως μας υπενθυμίζουν την εσωτερική δύναμη που διαθέτουμε προκειμένου να σταθούμε πάλι στα πόδια μας και να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, ακόμα κι όταν όλες οι σταθερές μας έχουν χαθεί. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι μετά από μια διέλευση του Πλούτωνα δεν είμαστε ξανά τα ίδια άτομα που ήμασταν πριν από αυτή. Μερικές από τις λέξεις κλειδιά που συνδέονται με τον Πλούτωνα είναι: δύναμη, βάθος, μεταμόρφωση, κρίση, θάνατος, αναγέννηση.

Πλούτωνας στον Υδροχόο: Εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας
Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο του αέρα, επομένως συνδέεται άμεσα με τις ιδέες και την επικοινωνία και θέλει να μεταδώσει τις γνώσεις του σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί. Κυβερνά επίσης την τεχνολογία και το διαδίκτυο, επομένως με τον Πλούτωνα σε αυτό το ζώδιο θα πρέπει να περιμένουμε δραματικές εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που καταστρέφει ολοσχερώς το παλιό για να χτίσει το καινούριο. Είναι βέβαιο λοιπόν μέσα στα επόμενα χρόνια η τεχνολογία δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που είχαμε στο μυαλό μας έως τώρα και θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές ανακαλύψεις σε επιστημονικό επίπεδο.
Ο Υδροχόος συμβολίζει επίσης τις ομάδες, τις παρέες, τις φιλικές σχέσεις και σε ευρύτερο πλαίσιο, την ίδια την κοινωνία. Είναι το ζώδιο της αντίδρασης και της επανάστασης και μάχεται για την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την απελευθέρωση από δεσμά. Δεν είναι τυχαίο που την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Υδροχόο (1778-1798) συνέπεσε με την Αμερικανική επανάσταση, τον Διαφωτισμό και τη Γαλλική επανάσταση.
Ο Πλούτωνας λοιπόν θα μας δείξει τι είναι εκείνο που δεν λειτουργεί πλέον στην κοινωνία και θα πρέπει να γίνει παρελθόν. Με τον Πλούτωνα καλούμαστε να δώσουμε μάχες, αλλά οφείλουμε επίσης να γνωρίζουμε πότε θα λήξουμε κάποιες μάχες που ξεκινήσαμε και να παραδοθούμε σε δυνάμεις ανώτερες από εμάς, αφού κάποιες καταστάσεις είναι έξω από τον δικό μας έλεγχο. Όλα αυτά τα χρόνια με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ήρθαν στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούσαν το κράτος, τις κυβερνήσεις και τους έχοντες εξουσία. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο τη δύναμη πλέον την έχει ο κόσμος, ο λαός, αλλά όλη αυτή η δύναμη συνοδεύεται ταυτόχρονα από βάρη και ευθύνες.

Ανεξαρτησία και απελευθέρωση από δεσμά
Από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι και τον Ιούνιο 2023, που ο Πλούτωνας θα κάνει ένα δοκιμαστικό πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου, θα μας δώσει μια μικρή γεύση των όσων πρόκειται να μας απασχολήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια και θα φέρει στην επιφάνεια ζητήματα εξουσίας. Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, λοιπόν, καλούμαστε να απαλλαχθούμε από καταπιεστικούς ανθρώπους και καταστάσεις και γενικώς από οτιδήποτε μας περιορίζει. Ο Πλούτωνας είναι ένας ακραίος πλανήτης και ο Υδροχόος ένα ριζοσπαστικό ζώδιο, επομένως οι αλλαγές που έρχονται θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη μας. Στην αρχή μπορεί να μας κατακλύσει ο φόβος και να βγουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και φοβίες, όμως στην πορεία θα αντιληφθούμε ότι είναι ανούσιο να μένουμε προσκολλημένοι σε καταστάσεις που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε ο εαυτός μας και να εξελιχθούμε πνευματικά.

Ας δούμε ποια είναι τα 4 ζώδια που θα βιώσουν σημαντικές αλλαγές με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και σε ποιους τομείς της ζωής τους θα επηρεαστούν

TΑΥΡΟΣ
Η διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο και στον 10ο Ηλιακό σας οίκο θα φέρει ριζικές αλλαγές στην καριέρα, στην κοινωνική σας εικόνα και στους επαγγελματικούς σας στόχους. Έχετε φιλοδοξίες, θέλετε να φτάσετε ψηλά και πάνω απ’ όλα θέλετε να αναγνωριστείτε για την προσπάθεια αλλά και τις ικανότητες σας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε εντάσεις και παιχνίδια δύναμης με ανωτέρους ή με πρόσωπα εξουσίας και δεν αποκλείεται να νιώσετε ότι η θέση σας απειλείται ή ότι κάποιοι σας ζηλεύουν και προσπαθούν να σας σαμποτάρουν. Ωστόσο, όλα αυτά θα είναι μια δοκιμασία για εσάς και μέσα από αυτή θα βγείτε πιο δυνατοί ψυχικά και θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Κάποιοι άλλοι μπορεί να αλλάξετε εντελώς επάγγελμα μέσα σε αυτό το διάστημα, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να αναθεωρήσετε στόχους ή με κάποιο τρόπο να αποκτήσετε περισσότερη εξουσία και δύναμη. Θα αναζητήσετε τρόπους για να επεκταθείτε επαγγελματικά, θα διεκδικήσετε με πάθος αυτό που επιθυμείτε και δεν θα συμβιβαστείτε με μέτριες καταστάσεις. Δεν θα λείψουν οι στιγμές που θα έρθουν στην επιφάνεια φόβοι ή ανασφάλειες και θα νιώσετε ότι δεν είστε αρκετά ικανοί ή ότι κάποιος άλλος μπορεί να σας αντικαταστήσει. Ωστόσο, θα πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας και να μην επιτρέψετε σε αυτά τα συναισθήματα να σας καταβάλλουν. Είναι σημαντικό να είστε άμεσοι και αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε και να αποφύγετε χειριστικές και υπόγειες συμπεριφορές.

ΛΕΩΝ
Ο Πλούτωνας θα περάσει στον 7ο Ηλιακό σας οίκο και στον τομέα που για εσάς συμβολίζει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Αυτό σημαίνει ότι θα βιώσετε ριζικές αλλαγές μέσα σε αυτές και δεν αποκλείεται να έρθετε αντιμέτωποι με τις σκοτεινές πλευρές των άλλων ή ακόμα του ίδιου σας του εαυτού. Οι σχέσεις σας τώρα αποκτούν βάθος και ουσία και δεν θα συμβιβαστείτε με επιφανειακές καταστάσεις. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα ζήλιας, κτητικότητας, παράνοια και εμμονές και θα είναι δύσκολο να υπάρξει αρμονία και ισορροπία μέσα στις σχέσεις σας. Τόσο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις όσο και μέσα στις επαγγελματικές σας συνεργασίες, θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και παιχνίδια εξουσίας, αφού ο ένας θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερισχύσει έναντι του άλλου. Αυτό που φοβάστε τώρα περισσότερο απ’ όλα είναι να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη σας και γενικώς να μην χάσετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Γι’ αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξουν στιγμές που θα σας τρομάζει υπερβολικά η οικειότητα με ένα άλλο άτομο και θα προτιμήσετε να κλείνεστε στον εαυτό σας. Είναι επίσης πολύ πιθανό να σας έλκουν άνθρωποι οι οποίοι θα είναι έντονοι, χειριστικοί και παθιασμένοι και θα βγάζουν προς τα έξω πλευρές του εαυτού σας που δεν ξέρατε καν ότι έχετε. Με λίγα λόγια, ο Πλούτωνας σε αυτό το κομμάτι του ωροσκοπίου σας θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε και πάνω απ’ όλα θα σας διδάξει πολλά για τον ίδιο σας τον εαυτό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου και στον 4ο Ηλιακό σας οίκο, θα βιώσετε σημαντικές αλλαγές μέσα στο σπίτι στην οικογενειακή σας ζωή αλλά και στον ψυχισμό σας. Μπορεί να νιώσετε έντονη την ανάγκη να έρθετε σε επαφή με το παρελθόν σας και τις ρίζες σας και να κατανοήσετε καλύτερα τις συμπεριφορές των γονιών σας ή κάποιων πολύ κοντινών σας ατόμων που έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Όσα αρνητικά συναισθήματα ή τραύματα είχατε κρύψει βαθιά μέσα σας, τώρα θα βγουν στην επιφάνεια. Καλείστε λοιπόν να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε βαθύτερες ανασφάλειες και φοβίες οι οποίες μπορεί να έχουν τη ρίζα τους στην παιδική ηλικία. Μπορεί επίσης να έρθετε αντιμέτωποι με παιχνίδια εξουσίας ή με ανταγωνιστική διάθεση από άτομα της οικογένειας σας και θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα κάποιες παρελθοντικές καταστάσεις που μέχρι τώρα νομίζατε ότι έχετε ξεπεράσει, όμως δεν θα πρέπει να γίνετε εμμονικοί ή να τα βάλετε με τον εαυτό σας. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο θα νιώσετε επίσης πολύ έντονη την ανάγκη να κάνετε πιο ουσιαστικές σχέσεις και καλείστε να αφήσετε οριστικά πίσω σας σχέσεις που δεν σας προσφέρουν τη συναισθηματική ασφάλεια που έχετε ανάγκη. Άλλωστε, βρίσκεστε σε μια αρκετά ευάλωτη φάση και θα προτιμήσετε να μείνετε μόνοι σας και να κάνετε μια απαραίτητη ενδοσκόπηση, παρά να αναλωθείτε σε επιφανειακές καταστάσεις. Γενικώς, πρόκειται για μια πολύ κομβική περίοδο κατά την οποία θα συνειδητοποιήσετε πολλά και θα ρίξετε φως σε πλευρές του εαυτού σας που μέχρι τώρα αγνοούσατε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τον Πλούτωνα στο δικό σας ζώδιο θα πρέπει να προετοιμαστείτε για πολύ κομβικές αλλαγές, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις αλλά και στην εικόνα που προβάλλετε προς τα έξω. Ο Πλούτωνας θα σας χαρίσει δύναμη και αντοχή και δε θα διστάσετε να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας και να ορίσετε εσείς τους κανόνες του παιχνιδιού. Θα βρείτε λοιπόν το κουράγιο να απελευθερωθείτε από ανθρώπους και καταστάσεις που με κάποιο τρόπο σας κρατάνε πίσω και θα διεκδικήσετε τα θέλω και τις επιθυμίες σας. Από την άλλη πλευρά, ο Πλούτωνας θα σας διδάξει ότι κάποιες καταστάσεις είναι πάνω από εσάς και ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των άλλων. Η διέλευση του στο ζώδιο σας μπορεί να φέρει στην επιφάνεια φοβίες, ανασφάλειες, αμφιβολίες και αρνητικά συναισθήματα που κρατούσατε καλά κρυμμένα. Θα είναι δύσκολο να εμπιστευτείτε τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σας και θα φοβάστε πολύ την απόρριψη ή την προδοσία, με αποτέλεσμα να κλείνεστε στον εαυτό σας και να μην αποκαλύπτετε τις προθέσεις και τα συναισθήματα σας. Οι σχέσεις σας θα είναι αρκετά έντονες και παθιασμένες τώρα και μπορεί να εμπλακείτε σε καταστάσεις οι οποίες θα εμπεριέχουν ανταγωνισμό και παιχνίδια εξουσίας. Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τη λογική που σας χαρακτηρίζει και να μην παρασυρθείτε σε ακραίες συμπεριφορές. Πρόκειται γενικώς για μια μεταμορφωτική περίοδο για εσάς και θα πρέπει απλώς να αφεθείτε στις αλλαγές που έρχονται και να μην αντισταθείτε σε αυτές. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ο Πλούτωνας είναι ένα εξαιρετικά αργός πλανήτης, επομένως οι αλλαγές αυτές δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι μετά το πέρασμα του, θα είστε ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, πολύ πιο δυναμικός και συνειδητοποιημένος.
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια