120 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
30 γρ. φύλλα ζελατίνης
120 γρ. ασπράδι
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.σ. ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κορν φλάουρ
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει και να φτάσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 130ο C.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και φτάσει στους 80ο C.
Παράλληλα με τις δύο διαδικασίες, στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα.
Προσθέτουμε πολύ αργά στα ασπράδια το καυτό σιρόπι, σαν κορδόνι, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και τον ζεστό χυμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε για επιπλέον 15 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε εσωτερικά το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε ελάχιστο από το μείγμα και κολλάμε λαδόκολλα. Απλώνουμε το ηλιέλαιο σε όλη τη λαδόκολλα και σχηματίζουμε marshmallows στο σχήμα της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε να τους δώσουμε ωραίο σχήμα χωρίς κορυφές τότε πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας βρεγμένα.
Αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες να ξεραθούν και να σταθεροποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα marshmallows, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip από τον Άκη
Καλό είναι να βάζουμε λίγο λάδι πάνω στη λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα ζαχαρωτά.
Το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες μέχρι να στεγνώσει. Βέβαια και να ξεχάσετε να λαδώσετε τη λαδόκολλα, βγαίνουν σχετικά εύκολα, με ένα κοφτερό μαχαίρι.
0 Σχόλια