Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λαγός στιφάδο

Υλικά για τη μαρινάδα
1 λαγός περίπου 1 1/2 κιλό
1 λίτρο κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλαράκι κανέλας
3 μοσχοκάρφια
Υλικά για το μαγείρεμα
10 κρεμμύδια ξερά κρεμμύδια
2 ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλας
2-3 μοσχοκάρφια
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 λίτρο από την μαρινάδα

Εκτέλεση

Μαρινάδα
Ενώνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τον λαγό για 12 ώρες.

Μαγείρεμα
Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του λαγού που έχουμε αφαιρέσει από τη μαρινάδα και έχουμε στεγνώσει με αποροφητικό χαρτί. Τσιγαρίζουμε το λαγό και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά συνολικά. Δεν βάζουμε όλο τον λαγό στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τρία κομμάτια και ύστερα τα επόμενα και ούτω καθεξής, έτσι ώστε να μην βράσει ο λαγός αλλά να τσιγαριστεί ομοιόμορφα. Κόβουμε σε καρέ ένα ξερό κρεμμύδι και σε φετάκια μία σκελίδα σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε άδεια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον λαγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε 4 λεπτάκια. Σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας και αφήνουμε 20 λεπτά να πάρει βρασμό με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά περίπου.
Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια μας. Μόλις περάσει το 40λέπτο τα προσθέτουμε στο φαγητό μας τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια αλατίζουμε και πρσθέτουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρέυουμε άλλα 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε πατάτες και σερβίρουμε με ένα ωραίο κόκκινο κρασί!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια