Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προετοιμάσετε το δέρμα σας για τον χειμώνα

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προφυλάξουμε το δέρμα μας από την ενδεχόμενη χαμηλή θερμοκρασία. 
Δείτε τις προτάσεις και τις επισημάνσεις της Dr. Doris Day, δερματολόγου στο νοσοκομείο «Lenox Hill» της Νέας Υόρκης και της Dr. Deborah Sarnoff δερματολόγου από το Greenvale της Νέας Υόρκης.
1.Αλλάξτε την lotion με κρέμα
Όταν κατεβάζετε από την ντουλάπα σας τα χειμωνιάτικα ρούχα, είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε και την ενυδατική που βάζετε στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε κρέμες, οι οποίες είναι συνήθως πιο ενυδατικές, αντί για λοσιόν, που δεν παρέχουν ένα ισχυρό λιπαρό εμπόδιο για την μείωση των απωλειών του νερού στο δέρμα. Μπορεί να αισθάνεστε πιο βαριές τις κρέμες στο δέρμα σας, λένε οι δύο ειδικοί, αλλά κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στην προστασία από τη θερμοκρασία και την υγρασία στα άκρα.
«Το δέρμα αισθάνεται συνήθως καλύτερα αν του βάλουμε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα που έχει περισσότερο περιεχόμενο ελαίων και λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό» λέει η Dr. Deborah Sarnoff και επισημαίνει «Είναι σίγουρα καλύτερο να την βάζουμε την νύχτα».

2. Κάντε μικρότερης διάρκειας μπάνιο
Κατά ειρωνικό τρόπο, τα ίδια τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, όπως είναι το μεγάλης διάρκειας, ζεστό, μπάνιο μπορεί να αφήσει στο δέρμα μας υγρασία. Κάντε μικρότερα, πιο χλιαρά ντους και βάλτε γρήγορα ενυδατική κρέμα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα.
Χρησιμοποιείτε τζελ για το ντους αντί για σαπούνι, για επιπλέον εμπλουτισμό του δέρματος σας. «Θα έχετε μια καλύτερη κάλυψη για το δέρμα σας και θα είναι πιο καθαρό». Συνιστά τη χρήση ενυδατικών τζελ.

3. Μην παραλείπετε τα αντηλιακά
Αν και είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στον ήλιο το χειμώνα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να σταματήσουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τις ακτίνες του. Μερικές κρέμες δέρματος έχουν αντηλιακό ενσωματωμένο, αλλά βεβαιωθείτε ότι περιέχει SPF (Sun Protection Factor).

4. Μείνετε μακριά από παράγοντες που φέρνουν στρες
Ο χειμώνας κουβαλάει όλα τα «καλά» των καλοκαιρινών διακοπών που μπορεί να είναι ευχάριστα για εμάς αλλά άσχημα για το δέρμα. «Το αλκοόλ, τα πλούσια σε θερμίδες γεύματα και η έλλειψη ύπνου. Πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας σε αυτά τα πράγματα και να τα ελαχιστοποιήσετε» αναφέρει .
Μερικοί άνθρωποι ξέρουν ότι το άγχος θα επιφέρει ορισμένες ασθένειες του δέρματος, όπως την ακμή, έτσι θα πρέπει να προφυλαχθούν. Περικοπές σε απλά σάκχαρα και υδατάνθρακες, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στα γρήγορα ή επεξεργασμένα τρόφιμα.
«Το άγχος γενικά μπορεί να κάνει οποιοδήποτε πρόβλημα του δέρματος λίγο χειρότερο», είπε. «Δεν είναι η κύρια αιτία ενός προβλήματος αλλά είναι ένας παράγοντας»

5. Φοράτε γάντια
Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν τις «πολικές» θερμοκρασίες προκειμένου να φορέσουν γάντια. Καλό θα ήταν να φοράτε γάντια μέχρι την Άνοιξη. Ο λόγος; Γιατί ακόμα και ένα μικρό σκάσιμο του δέρματος στα χέρια μπορεί να μετατραπεί σε σχισμές που μολύνονται, λένε οι δύο ειδικοί. Το ίδιο ισχύει και για τα χείλη, τα οποία πρέπει πάντα να τα καλύπτετε με περιποιητικά χειλιών πριν βγείτε έξω.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια