Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσα βήματα την ημέρα…τον γιατρό τον κάνουν πέρα;

Το περπάτημα, σύμφωνα με νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτελεί «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε τέσσερις σοβαρές ασθένειες. 
Η ένταξη αυτής της δραστηριότητας στην καθημερινότητα σας εκτός από τα οφέλη που θα προσφέρει στο σώμα σας, θα θωρακίσει και την υγεία σας.  
Αν μπείτε στον μαγικό κόσμο των βημάτων και το περπάτημα γίνει η συνήθεια σας, τότε έχετε ήδη κερδίσει χρόνια από την ζωή σας.
Το καθημερινό περπάτημα προφυλάσσει τον οργανισμό από τέσσερις σοβαρές ασθένειες, όπως είναι η παχυσαρκία, η υπνική άπνοια, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η κατάθλιψη.

Πόσα βήματα αρκούν για να πετύχετε τον στόχο σας;
Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine, οι ασθένειες αυτές μπορούν να αποφευχθούν, εάν πετύχετε το στόχο των 8.200 βημάτων την ημέρα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός, και αν κάποιος επιλέξει να αυξήσει τα βήματα του τότε θα αποκομίσει περισσότερα οφέλη τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση όσο και στην υγεία του.
Η ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στις ΗΠΑ ζήτησε από περισσότερους από 6.000 συμμετέχοντες να φορούν συσκευές παρακολούθησης δραστηριότητας (activity trackers) για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα.

Τα περίπου 6 χιλιόμετρα τη μέρα, που μεταφράζονται σε 8.200 βήματα, συνέβαλαν στην πρόληψη αυτών των τεσσάρων σημαντικών ασθενειών. Όσο αυξάνονταν τα βήματα, τόσο και μειωνόταν ο κίνδυνος για τις περισσότερες καταστάσεις υγείας.

Ο σχεδόν διπλασιασμός των βημάτων, στα 11 χιλιάδες, μπορούσε να αποτρέψει κατά 64% την εμφάνιση της παχυσαρκίας στα ήδη υπέρβαρα άτομα.

Συνεπώς, ο κίνδυνος υπέρτασης και διαβήτη δεν μειώθηκε περαιτέρω, όταν οι συμμετέχοντες έφτασαν περίπου τα 8.000-9.000 βήματα την ημέρα.

Επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν ότι όσοι συνήθως φορούν αυτές τις συσκευές είναι και πιο δραστήριοι από τον μέσο ενήλικα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι εντοπίστηκαν ισχυρές συσχετίσεις μεταξύ των βημάτων και των ασθενειών, ακόμα και σε αυτό το δείγμα πληθυσμού, υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη ισχυρότερες συσχετίσεις στα κομμάτια του πληθυσμού που είναι λιγότερο δραστήρια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα αυτά επιτρέπουν ένα πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη εξατομικευμένων προγραμμάτων σωματικής δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια