Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

Η μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου-ορόσημο του μεταπολεμικού μας θεάτρου του Ιάκωβου Καμπανέλλη αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του Έλληνα της δεκαετίας του 1950.
Ερμηνεύουν: Γ. Γάλλος, Αλ. Μπουρδούμης, Κ. Παπουτσάκη, Ρ. Πατεράκη, Μ. Βακούσης, Φ. Κομνηνού, Δ. Πιατάς, Ειρ. Καράγιαννη, Μ. Διακοπαναγιώτου. 
Μουσ.-πιάνο: Στ. Κορκολής. 
Στίχοι: Γ. Ευαγγελάτος. 
Σκην.-κοστ.: Ελ. Μανωλοπούλου. 
Φωτ.: Αλ. Αναστασίου. 
Χορογρ.: Φ. Ευαγγελινός. 
Συμμετέχει 9μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αν. Συμεωνίδη.
Τα θεατρικά δρώμενα εξελίσσονται σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, σε εποχή σύγχρονη με τη συγγραφή του έργου, τη δεκαετία του 1950. Στα δωμάτια μια αυλής, στο συνοικισμό του Βύρωνος, κατοικούν άτομα και οικογένειες που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, έχουν όμως διαφορετική προέλευση. Ο γερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του και τα παιδιά του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία. Ο Στέλιος, Αθηναίος ονειροπόλος με πολλές αδυναμίες, και η γυναίκα του Όλγα γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Βούλα κι ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαϊδολογήματα με τα μαλλιοτραβήγματα. Η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της. Η Ντόρα, νέα γυναίκα ανύπαντρη που όμως δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά. Στους παραπάνω ένοικους θα προστεθεί αργότερα και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, που θα σηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της μικρής "αυλικής" κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια